nrk.no
Zara Larsson - Live, Palmesus

Som tatt ut av en film

Selv om været under Zara Larssons konsert var dyster, var klimaet muntert.

Zara Larssons musikalske karriere kan ikke beskrives som annet enn suksessrik.

Ti år gammel vant hun Sveriges talentkonkurranse, «Talang». Seks år senere var hun å se på «Allsång på Skansen», samtidig som hun slo gjennom med låten «Uncover».

I tiden etter dette har Larsson bare blitt større og større. Hun har opparbeidet seg en sterk diskografi der hun har samarbeidet med navn som David Guetta, Alesso, og Clean Bandit.

Zara Larsson har på seg en blå bukse og topp. Bak seg har hun fire dansere i grønne klær.
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Konserten på Palmesus var et prakteksempel på hvilken superstjerne hun virkelig er. Hun beviste på glimrende vis hvorfor hun fortjener de i overkant tjue millionene månedlige strømmingene sine på Spotify.

Fra åpningslåten «Can’t Tame Her» til avslutningen med «Lush Life» var hele showet upåklagelig. 

Entertainer i verdensklasse

Om det er én ting Zara Larsson har på scenen, så er det selvtillit. Denne selvtilliten rant over i låtvalget, koreografien, sceneshowet, stemmebruken, og publikumskontrollen. 

Med seg hadde hun fire dansere som bidro til at det som skjedde på scenen aldri var kjedelig, og med et fantastisk liveband var det lite som kunne gå galt.  

Zara Larsson har på seg en blå bukse og topp. Bak hun er det fullt band og dansere.
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Ved «Ruin My Life» kom den første følelsen om at publikum var inne for noe fabelaktig, og denne følelsen ble bekreftet da det var allsang på ethvert refreng, hoing og applaus under versene, og dans under droppene.

Hver låt etterpå kom som retter fra en restaurant verdig flere Michelin stjerner. Det var ikke ett kjedelig øyeblikk i løpet av det 45 minutter lange settet.

Larsson sin gode stemmebruk gjorde at låtene som allerede er dansbare og underholdende ble løftet til et skyhøyt nivå da hun traff høye toner på refreng og ellers sang silkemykt der det trengtes. Det er umulig å finne noe negativt å si om evnen hennes til å fremføre.

Zara Larsson har på seg en blå bukse og topp. Hun står med rumpa mpt publikum og ser seriøst på publikum
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

I tillegg til å fremføre, forførte også Zara Larsson publikum med sin godt innøvde koreografi og detaljer i lys og video for sceneshowet sin del. 

Det lille regnet som kom periodevis hadde ingenting å si for stemningen. 

Man kan ikke be om mer

Ikke bare var fremførelsen til popstjernen smertefri, men låtvalget akkompagnerte feststemningen til Palmesus perfekt. 

Man kan bare ikke være misfornøyd med slagere som «Look What You’ve Done», «Like It Is» og «Symphony» kommende på rekke og rad. For ikke å snakke om coverversjonen av Abbas «Lay All Your Love On Me».

Zara Larsson har på seg en blå bukse og topp. Hun danser og smiler.
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Energien blant publikum, og Zara selv, var til å føle på. Det var et slags unisont publikum som under konserten var der av én grunn: Å ha det bra. Dette ble hamret inn da armbånd som publikum hadde fått utdelt i forkant av festivalen begynte å lyse under «End Of Time». 

Alle hendene som svaiet samtidig mens Larsson sang fletta av folk var som tatt ut av en film. I motsetning til armbåndene var alt her organisk, og virket sømløst på grunn av kontrollen Larsson har. 

«Larger than life»

De heldige på konserten skulle få oppleve enda et filmøyeblikk da regnet startet igjen under megahiten «Uncover». I det de første strofene av låten ble sunget åpnet himmelen seg, men det hadde liten påvirkning på det glade publikummet som var med på allsangen av full hals. 

Lydbildet var gigantisk her, mye takket det store lydanlegget, men også uten tvil harmonien mellom trommene, bassen, og gitaren. Hvert bandmedlem utførte jobben sin perfekt, og Zara som frontkvinne bandt det hele sammen til en gavepakke uten like.

Zara Larsson har på seg en blå bukse og topp. Hun står ensomt på scenen og strekker den en beinet frem
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Stemningen fortsatte under «Never Forget You», og da det ble kjent at neste låt var den siste, viste publikum stor misnøye – en misnøye over at festen snart var ferdig. Enhver som hadde tatt en snartur hjem for å tørke av seg gikk dessverre glipp av en helt fantastisk opplevelse, og bør absolutt ta turen neste gang stjerneskuddet har konsert! 

Til tross for regnvær og noe kjøligere temperatur i luften, klarte Zara Larsson å varme opp publikum og bringe hete som om solen skinte over en blå himmel.

FLERE MUSIKKANMELDELSER:

Siste fra P3.no: