Sirkus i klasserommet!

– Jeg mener dette er det største som har skjedd på radio siden Da Capo på tv! Niklas, Mathias og 2FOA er i lykkerus etter sendinga fra Kongsberg vgs.

Mandag avslørte Niklas og Mathias i Verdens Rikeste Land at det var 2FOA på Kongsberg videregående skole som vant “Verdens beste samfunnsfagstime“, i regi av P3aksjonen.

– Dere vant fordi dere er så flinke til å ta bilder, og nå er det klart for en godtepose av en sending, sa Niklas Baarli til elevene i starten av sendinga.

Niklas Baarli og Mathias Nylenna i Verdens rikeste land stortrivdes på Kongsberg videregående skole!

Hør hvordan Frida fra 2FOA reagerte da de vant her:

Frida vinner VRL-konkurranse

Tilbake til skolen

Etter sendinga var Niklas og Mathias i lykkerus, og begge fikk LITT lyst tilbake til skolebenken.

– Dette er det største som har skjedd på radio siden Da capo på tv, og nå vurderer jeg neste å ta opp sisteåret, spøkte Niklas.

– Det var mye morsommere på skolen enn jeg husket, sa Mathias Nylenna etter sending.

Niklas som strøyk i Kunst og håndverk på skolen, måtte til 2FOAs store fornøyelse vise hva han var god for på kunstfronten, og prøvde å tegne en ku på lufta! Eller var det en hest?

Niklas viser stolt fram sitt site kunstverk, mens Mathias er mindre imponert!

Generalsekretær i Amnesty Norge, John Peder Egenæs, var innom “samfunnsfagstimen” for å fortelle litt mer om hvorfor det er så viktig å støtte årets P3aksjon. Han kom med flere eksempler på tilfeller der homofile og lesbiske blir offer for brudd på menneskerettighetene.

– I Kamerun sitter en mann i fengsel fordi han sendte en sms til en annen mann og spurte om han ville bli med på date. Han ble dømt til tre år i fengsel, fortalte Egenæs.

Les mer om dette på Amnesty sine nettsider.

I ekstase

Elevene i kunstklassen 2FOA var  i ekstase etter den spesielle,og direktesendte, skoletimen.

Fra venstre: Tuva M.Bakken, Samsaya og Camila Cassie

– Det er veldig stas. Og det er helt sinnsykt at klassen vår vant. Det skjer ikke så utrolig mye her, sa Tuva M.Bakken og Camila Cassie.

De syns det er fint at årets P3aksjon går til Amnestys arbeid for rettighetene til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

– Det er viktig sak, og det er kult at artistene stiller opp. Det var veldig spennende å nervepirrende å få stille spørsmål til Samsaya. Både hun og Sirkus Eliassen spilte veldig bra live, og det var også veldig morsomt å høre på radiosendinga. Jeg vet at de andre klassene på skolen er rimelig sjalu,  sa Tuva M. Bakken fornøyd.
Camila og Tuva spor Samsaya

Samsaya oppfordra alle elevene i 2FOA til å gå med bøsse for TV-aksjonen på søndag!

Les også: Disse skal lede årets P3aksjon!

Date på søndag

Verdens beste samfunnsfagstime fikk dessuten besøk av forfatter Amal Aden, som fortalte litt om hvor vanskelig det har vært å henne å komme ut av skapet som somalisk muslim.

– Jeg syns det er viktig at man står fram som homofil og lesbisk, men det er også en veldig stor påkjenning spesielt hvis man kommer fra et muslimsk miljø.  Men jeg er mye mer lykkelig i dag. Jeg har det kjempefint med kjæresten min, og jeg er glad for at jeg kan si åpent hvem jeg er forelska i, sa hun.

For et par dager siden stilte hun opp i en sak til nettstedet gaysir, noe som har gjort at det i disse dager tikker inn med trusler på mobilen hennes.

Derfor bør du støtte årets P3aksjon!

Seksualundervisning

Den to timer lange direktesending fra Kongsberg videregående avsluttet med brødrene Eliassen, som selvfølgelig var i godt humør – som alltid! De spilte tre låter for en ivrig 2.klasse på Kongsberg videregående skole.

– Der fikk vi litt seksualundervisning i samfunnsfagstimen også. Hva sier lærerne her? Var det bra seksualundervisning? Får vi en tommel opp?, sa Niklas Baarli etter at Sirkus Eliassen hadde spilt “Før du går”.

Sendinga ble en herlig oppvarming til årets P3aksjon som starter på torsdag! Få med deg 80 timer med direktesendt radio, musikk og aksjoner fra Spikersuppa i Oslo.

Les også: Disse skal lede årets P3aksjon!

Les også: Toyota’n til Magdi kan bli din

 Les også: Få ditt eget radioprogram!