Når var første gong Filmpolitiet rapporterte rykte og nyheiter om at Independence Day 2 var på veg? Svaret er 11. januar 1998 (høyr klippet i avspelaren i saka), i vår første radiosending. Heile 16 år etter er filmen framleis ikkje på plass, men tydelegvis stadig nærare gjennomføring.

I juni i fjor kom nyheita om at Bill Pullman og Jeff Goldblum – henholdsvis president og datahacker – var med på prosjektet.

Regissør og katastrofefilmspesialist Roland Emmerich (2012, The Day After Tomorrow) uttalte då at Will Smith i dagens Hollywood nok var «for dyr» for oppfølgjaren, men at det var ein pågåande prosess.

Deadline melder no at Will Smith skal ha takka nei til Fox om å vere med på nytt som kaptein Steve Hiller.

Les også: Topp 5: Alieninvasjoner: – De beste filmene om besøk fra utenomjordiske «venner»

Ny invasjon frå verdsrommet i 2016

Undervegs skal manusforfattar James Vanderbilt (Zodiac, Amazing Spider-Man) har skrive på to ulike versjonar av filmen – éin med Will Smiths figur i hovudrolla, og ein anna der jagarflypiloten hans ikkje har ei rolle i det heile teke. Sistnemnde er vel no mest aktuell.

Bill Pullman og Jeff Goldblum i «Independence Day». (Foto: SF Norge)
Eg må innrømme at eg er nøgd så lenge Jeff «.. ehm, altså.. Jeff, øh, øh, øh» Goldblum (t.h.) er med. (Foto: SF Norge)

Filmen skal handle om ein ny invasjon frå verdsrommet (overrasking!), der menneska slår tilbake med romteknologien dei adopterte frå romvesena i den første filmen.

Independence Day 2 er planlagd for premiere den 4. juli 2016, 20 år etter premiera på den første filmen i serien.

I juni i fjor uttalte Smith at han ynskja å fokusere meir på mindre filmar, noko som òg var årsaka til at han har takka nei til ei rolle i ein komande Men in Black-film, etter Sony Pictures i fjor uttalte at dei ynskja å reboote blant anna den og Bad Boys-serien.

Smiths neste premiere er ei mindre rolle i Winter’s Tale frå regissør Akiva Goldsman (I am legend, Et vakkert sinn), som kjem til norske kinoar neste veke.

Er det for seint å lage ein oppfølgjar 20 år etter, eller kan tenkepausen ha vore god for Emmerich og co.?

 • Marielle A Lien

  Unødvendig oppfølger – og om de ikke skal ha med Will Smith er det ikke vits at all. Lag heller en ny romvesenfilm med Pullman og Goldblum,as.

 • Holger Lockertsen

  Kvifor ikkje? Er kreativiteten god nok, er det ingen grunn til ikkje å køyra på. Det er ikkje slik at den gamle blir øydelagt av at det kjem ein oppfølgar. 🙂

  • Jostein Fallet

   Det skal mye til, men Prometheus klarte det sånn nogenlunde. Alien-filmene blir aldri de samme igjen…. Prometheus må være noe av det verste jeg har sett, inkludert kalkunene fra the asylum.

 • Uf

  Hvis 2’ern skal bli like imponerende som den første i forhold til dagens forventninger så har de litt av en jobb å gjøre. Så independence day for ikke så lenge siden og ble virkelig imponert over hva de fikk til med datidens teknologi. Mange nye filmer som er latterlig i forhold. Var også en bra film generelt. Men gleder meg til 2’ern.

 • Blir 2’ern halvparten så god som den første så er det bra nok.

 • Roger_Jacobsen

  Når Will Smith syns det var ok å bli med i «After Earth», so ser eg ikkje heilt kva han har å tape på å bli med i en film som faktisk kan vere bra.

 • Stig Framsteg

  Hvorfor ikke heller lage en film om hvordan vi vi blir møtt av av vennligsinnede utomjordiske som hjelper oss ut av det globale kontrollsystem vi ennå slaver under. Det skal ikke mye til for å forstå at disse negative filmene om vesner utenfra er propaganda som skal sørge for at vi forblir fiendtlige overfor de som kan hjelpe oss. De står på dørterskelen vår men er i stand til å lese den kollektive bevisstheten og av respekt følger de menneskehetens frie vilje i forhold til kontakt. Derfor er det avgjørende for makteliten å holde kollektivet i frykt i forhold til de som er klare til å komme til unnsetning.

  Will Smith vet om dette nå og har gitt uttrykk for det.

  • blablab

   Takk! 😀

  • Knut Andersen

   Det er såpass enkelt altså…. jaja.

   • Jostein

    Det er nok ikke så enkelt, men en skal nok uansett ikke se bortifra at det kan være aspekter av sannhet her..dette sier svært mange i høyt rangerte yrker og stillinger, og jeg er helt enig med dem og Stig der

  • Cato W Gustavson

   Den filmen har allerede blitt lagd og den heter «Contact».

   • Stig Framsteg

    Vi trenger mange flere positive filmer for å balansere ut alle ekstremt negative som hele tiden kommer, om ikke bare for å skape en positiv innstilling blant folk, noe som alltid er bra om man ønsker et positivt resultat. Dette er en kjent sak innenfor både næringliv og sport. Ting blir som man tenker og derfor et positiv tenkning i forhold til ønskede mål så viktig.

  • Jostein

   Jeg er helt enig. Jeg tror også de står på dørterskelen, og har gjort dert lenge..iallefall tror jeg de har vært her i svært lang tid, antagelig fra Gudenes tidalder, da de sikkert var Gudene.
   Vi har en del «oppvask» igjen her nede, men jeg tror vi klarer overkomme mange av dagens problemer ganske snart, og da er jeg temmelig sikker på det ikke går lang tid før første, iallefall offisielle kontakt begynner. Fra den dagen åpner Universet sine dører for oss, og alt kommer til å forandres. Jeg håper virkelig jeg er her da, gleder meg stort til den dagen. Jeg tror det er veldig viktig å velge Glede i hverdagen, og Kjærlighet til alle rundt oss, kompromissløst..da vil denne verden transformeres til et utopisk og godt sted for alle, vi må bare manifistere den først i hjertet vårt og i alle handlinger, små og store

   • mersk

    Spesielt å se et innlegg på 9 linjer uten noe som helst form for fornuft eller reelt innhold i seg.

    «Fra den dagen åpner Universet sine dører for oss, og alt kommer til å forandres.»
    Selve definisjonen på en intetsigende påstand.

    • Jostein

     Jeg er ikke alene om å tro/si dette. Mange astronauter bl.a deler samme synet. Forøvrig er dine innlegg alltid like, alltid en form for personlig hets mot ting du ikke er enig i..det er greit, det har du selvfølgelig frihet til å skrive /tenke..Ha en fin dag

     • mersk

      Fint at du finner trøst i at du ikke er alene om det. Jeg er fullt klar over at det er mange andre folk der ute som også kommer med intetsigende utsagn, men det gjør det dessverre ikke mindre intetsigende. Det er innholdet – eller mangel på det – som er sentralt her, ikke hvem som kommer med det.

      Det jeg mistenker du snakker om, er det samme som det ble snakket om i forbindelse med 21. desember 2012. «Noe» skulle «skje». «Universet» skulle «åpne seg», universet skulle «transformeres» og «transcenderes» og menneskene skulle «vekkes». Ingenting av dette betyr noe som helst, det er intetsigende. Det er ord uten mening. Og ingenting skjedde, så sånn sett fikk dere jo rett 🙂

      Mine innlegg er alltid like overfor DEG, fordi du alltid kommer med det samme selv. Men hets er det ikke – det er sarkasme og skepsis, men jeg vet jo at sistnevnte er din verste fiende, og det er sannsynligvis derfor du tolker det som hets. Du sprer ditt nyreligiøse nonsens i de rareste sammenhengene, og bruker alltid det samme, intetsigende språket som ikke forteller noe som helst. Ta f.eks den påstanden jeg siterte deg på i forrige innlegg. Du må gjerne presisere hva du mener med den:

      1. Mener du at universet er bevisst, eller skal den passivt «åpne sine dører»?
      2. Hva er en «dør» i denne sammenhengen, og hvordan skal de åpnes?
      3. At «alt kommer til å forandres» er åpenbart ikke sant, det skjønner nok også du. Men hva er det som kommer til å forandres, og på hvilken måte?
      4. Når kommer dette til å skje? Kan du være spesifikk?

      5. Hvilket grunnlag har du for å påstå noe av dette?

      Dette er bare 5 enkle spørsmål om én setning fra deg, som alle må besvares om utsagnet skal ha noen verdi. Jeg kan godt gjøre det samme med flere utsagn du har kommet med, hvis du ønsker at de skal fremstå som noe annet enn intetsigende vrøvl.

      • Jostein

       1. Ja / Metafor, billedlig talt
       2. Metafor
       3. En kontakt med en annen livsform vil ikke bare endre religion, politikk, energi, teknologi, utdanning, men utallige måter hvordan vi også ser på oss selv/opplever oss selv som menneske. Og vite at vi ikke er alene lenger, trengs ikke mye fantasi til å se de enorme implikasjoner det vil ha.
       4. Ikke godt å si, men jeg heller i retning i perioden rundt 2025-2030. Da muliggjør nye teknologier ikke bare at muligens kan se eventuelle lys fra siviliasjoner direkte fra nye planeter som oppdages og er oppdaget utenfor vårt system, men mulig også signaler som baserer seg på gravitasjonelle bølgesignaler/andre måter vi ikke kjenner til nå.
       5. Grunnlag…vel, må jeg være doktor i fysikk for å mene/lese/tro noe/trekke slutninger, lage hypoteser, om slike egentlig åpenbare ting?
       Du får lese alt av aktuelle tidsskifter, fysikk blader, astronomi som jeg gjør, hvor mye av det jeg snakker om også deles av 1000vis av forskermiljøer ( uten at jeg finner trøst i det)… Mange av verdens ledende forskere, også noen som jobber i nasa, mener at innen 2035 har vi opprettet 1 kontakt…who knows, jeg bare håper jeg er her og opplever det.

       Dettte har forøvrig ikke noe med nyreligiøsitet å gjøre, og opplever du slike emner som nonsens, blir jo det din hodepine.

       • mersk

        1. Vennligst gi dokumentasjon på at universet har en bevissthet, eller vær forberedt på å få påstanden din avvist på grunnlag av mangel på beviser.
        2. Forklar hva metaforen betyr.
        3. Hva er denne andre livsformen, og hva slags kontakt er det snakk om?
        4. En gang mellom 2025 og 2030 altså, greit nok. Spørsmålet er da hva din respons vil være når dette ikke skjer?
        5. Nei, du må ikke være doktor i fysikk, men ved mangel på grunnlag kan jeg også avvise dine påstander nettopp grunnet mangel på grunnlag. Noe som igjen gjør påstandene verdiløse.

        Og jo, det har alt med nyreligiøsitet å gjøre. Tro meg, jeg studerer religionsvitenskap og nyreligiøsitet er det feltet jeg interesserer meg mest for. Dette er prakteksempelet på nyreligiøsitet.

        • Jostein

         Som sagt, begynn å les de nyreligiøse skrifter, og da mener jeg ikke bibelen, koranen eller mahabaratha..begynn med Scientific American eller ukenlige oppdateringer fra nasa/esa, og hva som prates om der blant forskermiljøene…forøvrig kan du jo mene hva du vil om dette, jeg bryr meg ikke nevneverdig

        • mersk

         Bibelen, Koranen og Mahabarata er ikke nyreligiøse skrifter, og det er heller ikke Scientific American eller NASA/ESA. Jeg registrerer at du ga opp å svare på spørsmålene mine, jeg tar det som et tegn på at du innser at utsagnet ditt til å begynne med var vektløst.

         Men du må gjerne komme med en link der f.eks DeGrasse Tyson sier at aliens vil ta kontakt i år 2025 og innlede en revolusjon av alt vår verden representerer. Jeg venter i spenning.

        • Jostein

         Jo, Scient.A /Nasa/Esa må jo være nyreligiøse når flere artikler, emner, diskusjoner, nye teknologier, er rettet mot akkurat dette..Jeg ga ikke opp å svare, jeg gidder rett og slett ikke..det er det samme som en Jehova eller Jesu Kristi Kirke robot som stanser og vil diskutere meningen med livet..de vil jo egentlig ikke diskutere/eventuell lære noe nytt utenfor deres ensrettede tenkemåte/programmering, bare lire fra seg deres sannhet som selvfølgelig er den eneste rette universelle sannhet…slik er muligens du også aner jeg, der du forventer få alt levert på et sølvfat med bevis arkivert i eks antall eksemplarer på sjelen, hva er liv, hva er bevissthet, hva er universet, hva DU er…du vet antagelig ikke hvem du selv er engang, uten henvisning til navnet ditt, eventuell tittel, grad, jobb..

        • mersk

         Feil og atter feil. Du har åpenbart ingen kunnskap om nyreligiøsitet, så for å unngå flere slike blemmer vil jeg anbefale å avstå fra å omtale emnet.

         Jeg forstår at det sikkert er vrient å bli stilt til veggs når du snakker om slike ting, du er kanskje vant med likesinnede som sluker alt rått uten krav til dokumentasjon, elaborering og presisering, men «beklageligvis» er jeg skrudd sammen slik at jeg må ha eksepsjonelle bevis for eksepsjonelle påstander. Du fremstår ikke engang som spekulerende, du fremstår som om dette er noe som nærmest er selvfølgelig. Dermed bør du kanskje ta en titt i speilet når du først snakker om «lire av seg sannhet som selvfølgelig er den eneste rette universelle sannhet». Det er du som kommer med ekstraordinære påstander, ikke jeg. Det er du som ikke evner å argumentere for påstandene dine, annet enn å vise til f.eks NASA som selvfølgelig aldri har påstått det du påstår.

         Arroganse kan jeg si meg skyldig i, men du er ikke det grann bedre selv. «Du vet antagelig ikke hvem du er engang». Ser du ikke bjelken i ditt eget øye? Det hele blir tragikomisk når du beskylder meg for det du selv gjør deg skyldig i.

         Det handler forøvrig ikke om å ha respekt for andres meninger. Det er dessuten ikke noe jeg er nødt til å ha, og noe det ikke fins automatikk i. Du blander respekt for andres meninger med respekt for andres RETT til å HA en mening. Jeg besitter sistnevnte, men jeg forbeholden meg friheten til å angripe andres meninger, akkurat slik du selv gjør. Jeg tror litt selvransakelse er på sin plass i ditt tilfelle.

        • Jostein

         Da er vi like ille begge 2. Lykke til med religions»vitenskapen»

        • mersk

         Nei, vi er ikke like ille. Et klassisk forsøk på å likestille ens motdebattant, på samme måte som når kristne hevder at ateisme «også er tro».

        • Stig Framsteg

         Jeg er ikke kristen, men er ikke ateisme tro??
         Jeg vil si den er det og at denne troen er resultat av missbruk av dagens begrensede logiske system til å motbevise virkelighetens eksistens, og er egentlig en slags invers religiøs fundamentalisme, en om-polarisert tros-religion, som tar bevisstheten eller nærmere bestemt ubevisstheten til konklusjonen at alt som er er materien, siden alle ideer om noe over den forkastes

         Lengre unna virkeligheten går det ikke an å komme som jeg ser det.
         «Materien opphav til seg selv» ..det er som å si at Mona Lisa på veggen der malte seg selv. Hvem tror på sånt?

         Og når det gjelder saken om hvorvidt universet er selvbevisst så er jo du selv en indikasjon på det. Det er ikke noe annet enn universet i universet og derfor finnes ingen separasjon mellom deg og universet. Mennesker er like mye universet som celler i en menneskekropp er kroppen.

         Men, et sinn kan forestille seg altmulig, også antiteser, det kan endog utgjøre en antitese selv slik at universet også kan se seg selv fra den vinkelen. Når du ser er det
         universet som ser siden det ikke er noe annet her. Spør deg selv om hvor denne ideen om separasjon kom inn. Den er inbildt, en vrangforestilling helt åpenbart.
         Universet er ET selvbevisst levende vesen.

        • Stig Framsteg

         Det lukter hjernevasket broiler her..lol

        • Kjell

         Jostein under her har jo rett!
         Dette er diskuterte emner i alle de tidsskritfer jeg abonnerer på, inkl Scientific A. Jeg har i USA vært på foredrag med mange kjente astronauter, samt representanter for NASA og ESA, som har (og enda gjør dette), har snakket om når muligheten for første kontakt sannsynligvis kan skje. Du kan ikke stille Jostein her til livs og kreve bevis, for noe ingen i verden kan svare 100% sikkert på.
         Men at dette diskuteres på høyt nivå i de ulike forskermiljøer vet jeg med sikkerhet, jeg er astronom, og deltar på foredrag og messer verden over.

         Det er ditt tunnelsyn og manglende visjoner som er problemet her

        • mersk

         «Jeg har i USA vært på foredrag med mange kjente astronauter, samt
         representanter for NASA og ESA, som har (og enda gjør dette), har
         snakket om når muligheten for første kontakt sannsynligvis kan skje.»

         Det er ikke det det er snakk om. Det er ikke snakk om å spekulere når/om vi får kontakt med aliens, det har selv DeGrasse Tyson og Dawkins diskutert foran kamera. Poenget her er at Jostein «spesifiserer vagt», gjennom utsagn som følgende:

         «iallefall tror jeg de har vært her i svært lang tid, antagelig fra Gudenes tidalder, da de sikkert var Gudene.»
         «Fra den dagen åpner Universet sine dører for oss, og alt kommer til å forandres»
         «Jeg tror det er veldig viktig å velge Glede i hverdagen, og Kjærlighet
         til alle rundt oss, kompromissløst..da vil denne verden transformeres
         til et utopisk og godt sted for alle, vi må bare manifistere den først i
         hjertet vårt og i alle handlinger, små og store»

         Dette er det absolutt ingen seriøse astronomer eller kosmologer som noengang har sagt på vegne av sin arbeidsgiver og/eller institusjon. Det første utsagnet er en håpløst spekulativ påstand, som lett kan avvises på det grunnlag at gudebilder har eksistert for alltid, siden tidenes morgen, for å fylle inn kunnskapshull. Aliens er en totalt usannsynlig og unødvendig del av ligningen, og med litt simpel matematikk finner selv den mest amatørmessige liksomastronom ut at selv om liv på andre planeter er overveiende sannsynlig, er deres kontakt med oss overveiende usannsynlig.

         Det andre utsagnet er et klassisk eksempel på interconnectivity, eksemplifisert gjennom filmer som «Cloud Atlas» hvor plotlinen koker ned til «alt henger sammen». Et erkeeksempel på new age.

         Det tredje utsagnet er simpelthen holisme.

         Så hvis du virkelig er astronom, noe jeg tviler på ut fra det du skriver, så bør du kanskje lære deg å skille mellom trivielle spekulasjoner om kontakt med utenomjordisk liv, og det å være overbevist om at aliens vil kontakte oss om 10-15 år og forandre hele universet.

        • Kjell

         Jeg har aldri skrevet til deg jeg er overbevist, kun bekreftet visse påstander, som er at dette diskuteres i de aller fleste vitenskapelige korridorer.
         Forøvrig er det hevet over enhver tvil at en slik eventuell kontakt, vil være den viktigste begivenheten i menneskets historie by far, og hadde forandre vårt samfunn for alltid på måter vi ikke kan forutsi nå. Dette er hevet over enhver tvil.
         Forøvrig ser jeg dine tendenser til å irettesette andre, så tvil om deres person, for selv å forsterke dine ganske så sneversynte tanker.
         Jeg har ikke verdens beste tale eller skrive gaver, der slår du meg helt sikkert, min hverdag består seg i teorier og ligninger du aldri hadde forstått bæret av.
         Hva du mener jeg jobber med eller ikke, blir en diskusjon så latterlig dum at det ikke er verdt å gå inn på engang.

        • mersk

         Ingenting av det du skriver her verken går imot eller utfordrer noe av det jeg skrev i forrige innlegg.

        • Stig Framsteg

         LOL! den satt haha..

        • Stig Framsteg

         Jeg gjentar; du er jo selv bevisst..derfor er universet bevisst. Det er ikke noe annet enn universet i universet, og du er et bevissthetsorgan i det. Og det finnes høyere utviklede sånne som står bak alt som er universet.

         Som du kan se finnes det lavere utviklede bevisste
         livsformer enn mennesker på jorden. Utviklingen går mot høyere bevissthet for alle livsformer, noe som skjer gjennom erfaring av livet, liv etter liv i det uendelige. Du har bare glemt deg selv og tror du er avataren du for øyeblikket har utplassert i denne dimensjonen på denne kloden for å høste de unike erfaringene den kan gi deg.

         Jeg har ikke store forhåpninger om at du er i stand til å forstå det ennå. Det er helt ok det om du slutter å mase om at alle andre skal ha samme perspektiv som deg, og om hvilke regler de skal tenke og argumentere i henhold til.
         Du er selv et multidimensjonalt supervesen som lever i mange virkeligheter samtidig. Du har bare glemt det for øyeblikket og hengt deg opp i et perspektiv opplevd nå gjennom din temporære fysiske kropp.

         Det jeg sier her er fakta, det er min egen direkte opplevelse og ikke noe jeg har lest eller hørt.

         Jeg har en opplevelse av at du mener bevisbyrden ligger hos de som tenker annerledes enn deg, men det er bare igjen et resultat av din mentale tilstand, resultat av ditt utviklingsnivå og dine studier.

         Skeptikere kan ikke tenke selv, de tenker i flokk etter strikte regler fordi de mangler evnen eller motet til å tenke selvstendig. Tragisk at universitetene ennå er fylt opp av sånne og at dere ennå oppnår ledende posisjoner i samfunnet. Prepare to be over run!

      • Stig Framsteg

       Selvfølgelig er universet bevisst, hvordan kan du tvile på det?

  • even

   Har på følelsen at du prøver å si noe, uten å faktisk nevne det med navn…. er dette scientologi eller?

   • Stig Framsteg

    Nei, ikke i nærheten.

 • Truls Johnsen

  … og jeg takker Will Smith! «Independence day» var ikke SÅ bra folkens, ro ned… 😉

  • Dagtor

   Den var BRA! Ååååå, som jeg elsket den filmen! Bare moro hele veien. Det er elementer der som ikke har blitt overgått. Bare scenen der skipene bryter gjennom skylaget kvalifiserer til klassiker status.

 • Borga Voffe

  Hadde jo vært interessant med et script for ID 2 hvor vi, etter Elysium (filmen fra i høst), zapper ut i space. På warp fire. Og invanderer en befolket planet i Rega 10299. En planet med en snill, enkel, befolkning på år 200 utviklingsnivå. En invasjon tenkt for å skape oss nytt livsrom, men som etterhvert snur til symbiose, godhet til de indigene bøyer okkupasjonsmakten ( vi fra jorda), det blir en frigjøringsdag hvor alle lever sammen i fred og evig lykke…
  Skulle likt et slikt script fremfor just another mayhem fra Hollywood 😉

  • Jostein Fallet

   Snakker du om «Battle for Terra» ?

   • Borga Voffe

    Ser ikke på anime, sorry, har derfor ikke fått med meg den. Jeg har vel heller her uttrykt en pitch for en film jeg skulle sett laget, mange henger jo bare i lufta, som Prometheus, Elysium og muligens en kommende Star Trek. Hvis bare hr Riddick hadde sett opp fra sine Se og Hør filmer, som jeg forøvrig absolutt elsker, kunne jo han smelt opp et slikt script.
    Men ID 2 ser jeg nok blir et nytt glossy 4. juli opplegg, med masse mayhem, masse fine byer i grus, mye lekre kvinnfolk, muskuløse skytegale uten hår på brystet med biceps størrelse xxl og en flom av steindumme aliens som er håpløse å drepe, helt til man får fatt i en, får skjært ut hjertet dens og så sitter det på feil side …..