Wonder Woman er virkelig vidunderlig! Gal Gadot spiller henne ikke bare som en slagkraftig kriger, men også som et varmt omsorgsmenneske, som lar kjærlighet være veiviser gjennom historien. Det høres kanskje vidløftig ut, men regissør Patty Jenkins greier virkelig å fortelle en historie med en hovedfigur som definitivt er skrudd sammen litt annerledes.

Wonder Woman er en velkommen avveksling fra mannlige superhelter, som gjerne har mørkere trekk og sliter med moralske spørsmål. Dette er en film som får oss til å føle for heltinnen i sentrum. Den underholder også med et imponerende arsenal av spesialeffekter, men Wonder Womans kjerneverdier er en rød tråd gjennom hele historien.

Steve Trevor (Chris Pine) og Diana (Gal Gadot) oppsøker første verdenskrigs slagmarker i "Wonder Woman". (Foto: SF Studios)
Steve Trevor (Chris Pine) og Diana (Gal Gadot) oppsøker første verdenskrigs slagmarker i «Wonder Woman». (Foto: SF Studios)
Oppdager egne krefter

Diana (Gal Gadot) har vokst opp på en hemmelig øy befolket av amasoner, som trener seg opp til krigsguden Ares sin tilbakekomst. Når spionen Steve Trevor (Chris Pine) krasjlander der under første verdenskrig, forteller han om det som pågår i verden utenfor.

Diana blir overbevist om at det er Ares som står bak og begir seg ut på en reise sammen med Steve for å ta opp kampen med krigsguden ett sted på den europeiske slagmarken. Underveis oppdager hun sine egne krefter og misjon.

Anmeldelse: The Mummy er ikke morsom, skummel eller spennende nok

Gal Gadot gjør en fantastisk figur som Diana. Hun har selvsagt et utseende som et kamera bare må elske, men har også evnen til å formidle en figur med hjertet på rett sted, selv om hun innledningsvis har en naiv holdning til det som foregår rundt henne.

Hennes reaksjoner på menneskets ondskap er likevel forståelig. I utgangspunktet tror hun på mennesket som godt og fredelig. Opplevelsene under første verdenskrig får henne til å innse at det nok ikke er så enkelt, slik det heller ikke er i det virkelige liv.

Lisa Loven Kongsli, Gal Gadot, Connie Nielsen og Robin Wright spiller amasoner i "Wonder Woman". (Foto: SF Studios)
Lisa Loven Kongsli, Gal Gadot, Connie Nielsen og Robin Wright spiller amasoner i «Wonder Woman». (Foto: SF Studios)
Velkomne pustepauser

Det er gjort et stort nummer av at Wonder Woman er regissert av en kvinne, Patty Jenkins. Selvfølgelig er det ingen grunner til at en kvinne ikke skulle kunne regissere en superheltfilm like godt som en mann. Det er bare å håpe at suksessen gir flere kvinner muligheten.

Det Wonder Woman kanskje vinner på valget av Jenkins som regissør, er velkomne pustepauser mellom slagene der figurene begir seg inn på diskusjoner og meningsutvekslinger som faktisk er interessante, og som gir filmen større tyngde.

Anmeldelse: Kaptein Supertruse: Den første episke filmen er en rabiat tegnefilm

Wonder Woman er lett den beste DC-filmen til dags dato, selv om jeg var en av de få som også holdt Batman v Superman: Dawn of Justice ganske høyt, filmen som introduserte Gal Gadot som Wonder Woman.

Her utløses DC-universets fulle potensial, der figurene brukes til å fortelle en historie som så avgjort engasjerer med sine moralske problemstillinger og diskusjoner om menneskehetens ødeleggelsesinstinkt.

At Wonder Woman også kan skilte med noen utrolig store og lekre kampsekvenser, gjør selvsagt heller ingenting. Man forventer det av en superheltfilm, og Patty Jenkins innfrir på en overbevisende måte.

Om FILMEN

Wonder Woman
 • Wonder Woman
 • Slippdato: 16.06.2017
 • Regi: Patty Jenkins
 • Utgiver: SF Studios
 • Aldersgrense: 12
 • Sjanger: Action, Krig

 • Adrian Pedersen

  Ikke en negativ kommentar, så hvorfor ikke 6/6?

  • Sondre Auestad

   Fordi en 6/6-film må i tillegg ha det lille ekstra etter min meining.

  • Topacs

   6/6 hva er det?

  • Mercutio

   Denne filmen er bra. Men det er ikke original nok til å gå hele veien. Jeg synes topkarakter må ha noe ekstra ved seg, og jeg tror Wonder Woman er en kjempebra film men allikevel bare en vellykket superheltfilm.

 • 050986

  Gadot er ikke Gal, men hun har to av verdens beste pupper, og det trengs for at en slik film skal slå an.

  • Nathalie Håkonsen

   vi skjønner, du liker pupper. Håper du er en hormonell tenåring og ikke en patetisk voksen mann.

   • 050986

    Jeg er en ren estetiker som kun konstaterer fakta. Jeg kunne være like nøytral dommer når det gjelder hår, øyne, kinn, lepper, skuldre, armer, hender, fingre, mager, navler, rumper, legger og tær. Jeg har ikke sagt noe om hva jeg liker. Men for å si det: jeg liker druer og blå plommer, god litteratur, språk og reiser, men ikke filmer, som jeg ser mindre og mindre av.

 • Topacs

  Smålige libanesere vil ikke vise filmen fordi Gal Gadot er jøde. Det er ikke grenser for hvor smålige og hatefulle enkelte arabere er. Flaut!

  • Tom

   Libanon har i alle fall bedre grunner enn hva Norge hadde da de forbød Life of Brian.

   • Topacs

    Israel har ikke okkupert noe som helst! Israel har kun tatt tilbake det som har vært deres områder i mer enn 4000 år. Om det ikke hadde vært slik ville disse områdene uansett tilhørt Israel. For når en samlet araber verden angrep Israel i 1967, gikk Israel til motangrep og inntok de områdene de har i dag. Israel feide dem av banen i løpet av seks dager, et ydmykende nederlag for araberne.Går du til krig mot noen kan du ikke sutre i ettertid om du mister områder. Men disse tilhørte Israel uansett så dette var legitimt.
    Tror du bør lære deg litt mer historie, og sette deg bedre inn i hva som skjer i
    midt-østen. Du har åpenbart latt deg bedra av lystløgneren Yasir Arafat som klarte å lure en hel verden. Vil anbefale deg å gå til You Tube å gå inn på en side som heter Pallywood så ser du hvordan araberne (de såkalte palestinerne)bedrar folk, og folk vil bedras.

    • Iglo

     Okei, så Italia bør overta halve Europa fordi det var deres områder for 2000 år siden under romerriket? Makedonia bør ta over halve Asia siden det var deres under Alexander den Store? Norge bør bli overtatt av Sverige da det var deres land for 100 år siden. Meget svak logikk i argumentet ditt

     • Mercutio

      Enig. Argumenter basert på tradisjoner høres bedre ut enn de faktisk er. Men denne diskusjonen hører ikke hjemme under en filmdiskusjon. Gal Gadot er fra Israel og har som de fleste der vært i hæren(akkurat som de fleste nordmenn). Hvis man velger å boikotte en film pga dette er det helt greit, men samtidig bør man skjønne at for de fleste er ikke dette noe problem.

     • Topacs

      Når et område beviselig har vært deres i over fire, kanskje fem tusen år,
      kan man trygt si at dette er jødenes land.
      De såkalte palestinerne, ja jeg sier såkalte for ordet palestinere er et oppkonstruert uttrykk som ble tatt i bruk av lystløgneren Yasir Arafat tidlig på sekstitallet. Palestinere er arabere fordi de har samme opphav, samme språk, samme kultur, og samme religion, så disse er arabere, og de har allerede sin nasjon i Jordan. Hvor langt man skal gå tilbake i tid før man kan si at dette er vårt område vet jeg ikke, og det er det vel ingen andre som vet heller.
      Men fire, fem tusen år høres rimelig ut synes jeg. Det er faktisk så langt tilbake i tid at det begynner å nærme seg menneskehetens opprinnelse så jeg tror Israel med god grunn kan kalle Judea og Samaria som sitt område.
      (Gaza og Vestbredden som noen sier)

      • Håvard Hansen

       He he, ut fra den logikken synes jeg Norge skal hevde sine områder ut fra vikingtiden. Fantastisk, ha ha, mulig våre naboland ikke er helt enig da men,

       • Topacs

        Når man latterliggjør en meningsmotstander er man som regel tom for saklige argumenter.

        • Håvard Hansen

         Vel, hvis man ikke selv ser omfanget av sine meninger kan det jo hjelpe med litt humor. Ellers synes jeg poenget mitt er relevant, hvis alle land skal hevde områder ut fra 4000 år gamle historier så tror jeg det ville føre til det totale kaos, hvis en ikke ser det absurde i dette må en jo bare le litt, hva annet kan en gjøre.:-)

        • On Elpeleg

         Litt historiekunnskap kan aldri skade.
         Jødene har bodd i Israel gjennom alle disse «4000 år». Noe som er bevist med gamle og nye arkeologiske funn.
         Jeg kommer ikke til å le av uvitenheten du presterer her men vil anbefale deg å lese om historien i området før du dummer deg enda mer ut..

       • On Elpeleg

        Sammenligner du Palestinerne med vikingene?
        Ikke helt med.

     • Topacs

      Det kan ikke sammenlignes i det hele tatt! «Halve Europa» som Romerne tok var fra før selvstendige nasjoner. Hver av disse nasjonene hadde sin egen identitet med sitt eget språk, så den sammenligningen holder dessverre ikke.Slik er det ikke med Israel, det har vært deres territorium i 4 – 5000 år. Har du hatt et territorium så lenge kan man trygt si at det er deres. Hvem som hadde dette området før dem, om det var noen i det hele tatt, det vet jeg ikke.
      Men drøyt halve tiden av menneskers eksistens bør være nok til å si at det er jødenes område, og ingen annens.

      • Peter Bering

       Du er jødegal.

    • Ken Tvedt

     «Israel har kun tatt tilbake det som har vært deres områder i mer enn 4000 år». Ja klrt det. For Bibelen er jo et troverdig, historisk dokument.

     • NoSup4U

      Som historisk dokument er faktisk bibelen meget troverdig, anerkjent av historisk elite…….men det «guddommelige» i bibelen er jo selvsagt mer kontroversielt

      • Topacs

       Du har helt rett! Leser man bibelen med et åpent sinn vil man se at bibelen er historisk korrekt, og at div. profetier blir oppfylt alle som en. Men leser man bibelen med et kritisk negativt sinn, ja da er det ikke grenser for hvor mye rart man kan få ut av den.

       Ble forresten litt nysgjerrig på hva du legger i at det guddommelige er kontroversielt, for hvem? For deg selv, eller for enkelte andre?

       • StianY

        Hvis du leser hva som helst med et åpent sinn så er det ikke grenser for hva man får ut av noe som helst. Dersom bibelen var perfekt, så hadde det vel ikke vært mulig å lese den kritisk, den hadde vært faktuelt riktig og samtidig også blitt brukt i undervisning av matematikk, legevitenskap og jus?

        • Topacs

         Summen av HELE bibelen = sannheten!

        • StianY

         Den katolske eller den protestantiske bibelen? Begge kan ikke være hele sannheten, den ene er større enn den andre.

        • Topacs

         Det finnes bare en bibel, den bibelen som er oversatt fra grunnteksten!
         Det er mange varianter av bibelen, forskjellige ord lyder. Moderne språk, gammeldags språk. Det er ikke slik at grunnteksten først ble skrevet. Deretter har bibelen blitt mer og mer utvannet. Nei alle bibel oversettelser oversettes direkte fra grunnteksten.
         Men fordi det norske språket forandrer seg, forandres også ordlyden etterhvert. men innholdet er alltid det samme. Det finnes ikke en katolsk og en protestantisk bibel. Det finnes flere oversettelser. 1930, 1978, 1988 pluss noen flere oversettelsen, altså året den bibelen ble oversatt. Alle har samme innhold,
         bare forskjellige ord.
         Dere istedenfor eder. Tosk istedenfor dåre eller tåpe. o.s.v. Ordene endrer seg, men ikke innholdet.

        • Ken Tvedt

         Kort og greit oppsummert hva problemet med all religion er.

     • On Elpeleg

      Har du hørt om arkeologiske bevis?
      De fleste jødene i Israel er ikke religiøse en gang.

    • StianY

     Så hvis vi invaderer Island i morgen, flytter beboerne til ubeboelige områder, bosetter oss – så er det helt OK med andre ord? No harm no foul?

   • Ja Libanon er litt sure pga palestinerne kom å ødela deres eget land på 70-tallet.

   • Topacs

    Jeg forsto ikke poenget med å dra inn en film som ble vist i Norge for snart førti år siden
    hva dette har med libanesernes smålighet og hat til jødene å gjøre.

 • ingar s. nilsen

  Politisk korrekt sjanger,gidder ikke se.

  • Husselang

   Takk for informasjonen.
   Selv syns jeg filmen høres spennende ut og kommer nok til å se den, så nå vet dere det! 😉

  • E. K.

   Syns du superheltfilmer er en politisk korrekt sjanger, eller sikter du til at en dame har hovedrollen? Utgjør superheltfilmer med damer i hovedrollen i så fall en egen sjanger? Uansett et ganske tynt grunnlag for å ikke gidde å se en film, syns jeg…

  • Andre

   Så du legger politikk og politiske grunner til grunn for ikke å se en ellers fengende kul film? Merkelig… Du har altså gått rett i fella? ;D

  • Alexander Borgen

   Åh, ingar. Du og dine ingar-shenanigans

  • StianY

   Obvious Troll be trollin.

 • Louise Mossige

  Gleder meg til denne 🙂
  Og du fikk regissørens navn riktig 2 av 3 ganger, da Birger.
  Men hvorfor stiller du først spørsmål ved alt fokuset på at Patty Jenkins er kvinne, før du går over til å snakke om hva filmen oppnår med henne som regissør? Er det da ut fra erfaring fra Jenkins tidligere filmer, eller fordi hun er kvinne? Mener du da likevel at kvinner lager annerledes filmer enn menn?

  • Nikolai Iversen

   Selfølgelig lager de annerledes filmer. Annet perspektiv og annen motivasjon. Hva er galt med det?

   • Louise Mossige

    Jeg sa ikke at det var noe galt med det, jeg ba Birger klargjøre hva han mente. Det er likevel forskjell på å si at «kvinner lager annerledes filmer enn menn», og å defininere på hvilken måte de da vil være annerledes. Eller, som Birger, peke på et bestemt trekk ved filmen og si «slik er den nok fordi regissøren er kvinne». Hvis det var det han mente. Da nærmer du deg fordommer ganske klart. Jeg synes vanligvis Birger er dyktig – litt for positiv, men dyktig – så dette var skuffende.
    Hva mener du med at kvinner har annen «motivasjon» for å lage filmer?

    • Andre

     Kvinner kan ha svært mange andre motivasjoner for sine filmer, enn menn. Det har ikke nødvendigvis noe som helst med fordommer å gjøre, bare rene faktum som at menn dominerer alt innen denne bransjen. Selvsagt har Jenkins tenkt hundre ganger under denne prosessen at ‘nå skal hun f…. meg vise disse gubbene hva jeg kan gjøre’, ikke sant?
     Andre mer konkrete motivasjoner kan være noe så enkelt som å gjøre karakterene sine mer menneskelige. Diana er nemlig også nettopp slik, hun er naiv, godtroende, sjarmerende og har smilet på lur ofte. Kan man si det samme om stokk stive og dørgende sure Batman eller Superman? Absolutt ikke. Mye derfor er også Wonder Woman så sykt mye mer morsom og sjarmerende både som karakter og film. Jeg tviler sterkt på at medprodusent Zack Snyder hadde klart å fremstille henne like godt, han har i hvert fall ikke klart det med sine tidligere superheltfilmer.
     Det er trist å si det, men mannfolk har langt oftere vekt på action og annet, og synes å hoppe elegant over karakterutvikling som kan minne noe som helt om rasen ‘homo sapiens’.
     Patty Jenkins har derfor garantert aktet å bryte nettopp slike fremstillinger av superhelter, Og generelt tror jeg også kvinner ofte har andre interesser av å lage film, ofte igjen på andre områder enn action, effekter og mas og gnål, uten at vi trenger gå mer innpå det her…

 • tommy thomesen

  Hvorfor er det så mye fokus på at regissøren er kvinne? Hvem bryr seg?, spørsmålet er jo om det er en bra eller dårlig film, uavhengig av om regissøren har innover eller utover tiss

  • Fordi menn er verdens avskum blant disse haterne. Forresten er Gal Gadot hvit-makt-person i følge de som virkelig er inne i saken.

  • Mercutio

   Enig, synes slik bare er en distraksjon når jeg skal finne ut om en film er bra eller ikke. Da filmen «The Love Witch» ble gitt ut, forøvrig en morsom film, ble mye av filmens kvaliteter aldri tatt opp i anmeldelsene og i stedet var nesten alle artikler om det faktum at den var skrevet og regissert av en kvinne. Jeg tror slike ting ofte kan virke mot sin hensikt og synes det er trist at det tar fokus fremfor å faktisk diskutere filmenes kvaliteter. En films budskap er ikke nødvendigvis mer feministisk med en kvinnelig regissør etc, og de fleste lesere bryr seg fint lite om dette.

   • Nathalie Håkonsen

    Elefanten i rommet er jo nettopp det at med en gang en kvinne regisserer en superheltfilm så blir fokuset nettopp at en kvinne har regissert den. Tror du feminister synes det er bra? Hvis jeg forstår deg rett så mener du det er feminister selv som setter fokuset der? Det er media som setter fokuset der, og feminister prøver å jobbe mot det. Så hvis du syns det er feil, og mener det er ubetydelig hvilket kjønn regissøren har, så er du ikke bare «ingen antifeminist» men du er en feminist 😉

    • Sondre Dragsnes

     Jeg synes ikke vi burde klage over hva feminazier og social-justice warriors sier. Det er jo bare bra at de eksisterer, da blir det enkelt å skille mellom de som er mentalt overlegen og underdanige ødelagte omegaer XD
     Let’em come!

 • Anders Guldal Bramness

  «Wonder Woman er lett den beste DC-filmen til dags dato…»
  Kan den virkelig være bedre enn The Dark Knight, eller har du bare oversett den?

  • Ole M. Olsen

   Jeg trur vel Birger tenker på «DC Extended Universe»-filmene, DC/Warners forsøk på å konkurrere med Marvels tilsvarende filmunivers, og som hittil består av tre skuffende og én god film. Christopher Nolans Batman-trilogi er ikke en del av dette.

   • Anders Guldal Bramness

    Da så, da er jeg enig 🙂

  • Alexandria Golleti

   Great Quality, Single server >>>NORDISK-LOCKER71.BLOGSPOT.COM

 • 050986

  Det er puppene som teller. Se på alle fire kvinnene på bildet!!!

  • Marius Waage

   Atrid S har råknæsje melkekartonger.

   • 050986

    Hva betyr ‘råknæsje’. Men Astrid S synger bra og er et syn verdt å se.

    • mountainlynx

     wtf man???!!!!

     • 050986

      Astrid S er ingen wtf man. But she is every man’s dream woman!!!

 • Trond Sinfour Borgersen

  Hadde dette bare vært He-Man film med Teela i hovedrollen… Neida! Denne filmen skal sees!

  • David Børresen

   Hva er galt med She-Ra?

  • muka rata

   encontrar entretenimiento para curar su aburrimiento aquí >NORDISK-LOCKER71.BLOGSPOT.COM

  • Gisele

   WONDER WOMAN ÅPEN NED LAST NED >>> MUKIDIX.BLOGSPOT.COM

  • bismillah

   CLICK & DOWNLOAD — JEMYBIGMOVIES21.BLOGSPOT.COM

 • Topacs

  Der har du rett, jeg ser ingen motsigelser. Kanskje du kan vise meg?

 • Tradisjoner

  Va´kke helt gær´n hu der nei.

 • Sjarlatan

  Så den på fredag og den var veldig bra. Synd de ikke klarte dette nivået med BvS og Suicide Squad.

 • Har lyst til å se den så forferdelig men jeg har ikke penger 🙁

 • Arif Efendi

  GOOD SITE>> MEGA.CINEMAX21.ORG

 • Dusty Vinyl

  Jeg driter i om filmen er bra eller dårlig. Gal Gadot er DIGG!

 • Svend Tony Halvorsen

  Filmen er faktisk veldig bra👌

 • 050986

  Virkelig vidunderlig — i hvert fall bildene vi ser ovenfor. Kvinnen er til å spise opp!

 • bela sarah

  JA>>>>>> XCINEMAS21ORG.BLOGSPOT.COM

 • Mattis Finstad Hansen

  Nok en superheltfilm og det er helt ok for min del.
  Wonder Woman gjør mye riktig og er rett og slett underholdende og Gal Gadot gjør en sterk tolkning av denne ikoniske karakteren. Chris Pine, Danny Huston og David Thewlis gjør også filmen interessant og de tilfører både dybde og humor som preger filmen nok.

  Som alltid nå om dagen er actionscenene gode og spektakulære og Wonder Womans krefter og utstyr er med på å prege filmen positivt. Historien er også grei nok, selv om det er noe småtteri å plukke på her og der. Dessverre merkes det, som med de fleste filmene i DC Universe, at de sitter litt i skyggen til Marvel og kanskje ikke får fram hele potensialet sitt.

  Men alt i alt var det en underholdende og bra film!

  • digilmu

   Visit CINE-4K.BLOGSPOT.COM

 • FERONICA SALAM

  GOOD SITE>>> <MEGA.CINEMAS4U.US

 • Peter Bering

  Svært kjedelig film

  • silva amanda

   SITE> MEGA.CINEMAS4U.US

 • Laila Hareem

  VER_wonder-woman 2017 COMPLETA_HD_PELICULA >> DREAMSFILM-4K.BLOGSPOT.COM

 • Demos Last

  Det iskalde, rolig hatende Mossad-blikket lyser ut av denne, som alltid i jødiske Hollywood, falskt innbydende jødinnen.

 • Olav Gundersen

  Jeg kan vel ikke si jeg likte denne filmen like godt selv om Gal Godot er perfekt i rollen. Filmen begynner bra og bruker tid slik at vi blir kjent med hovedkarakterene, dessverre blir det da litt liten tid igjen til kampen mot Ares.

  Etter en stund er det tydelig at det er den mannlige hovedrollen til Chris Pine og ikke Wonder Woman som er drivkraften i historien. Chris Pine har ikke mye tro på det Wonder woman sier, men lar henne dilte etter seg fordi han synes hun ser bra ut.

  Når de så møter de generisk slemme tyskerne går historien altfor fort frem. Vi bli introdusert til noen bikarakterer som tydeligvis skal hjelpe Wonder Woman og Chris Pine til å vinne over tyskerne, uten at vi noensinne ser noen tegn til at de gjør noe hjelpsomt. Det hele er ganske raskt over, og det er Chris Pine som gjør mesteparten av jobben, foruten en kamp mot Ares der Wonder Woman plutselig på et mystisk vis oppdager sin egne superkrefter.

  Ja filmen er bedre enn en de siste filmene i DCEU, men den er ikke akkurat et mesterverk i superhelt sjangeren.

  Håper også at Zack Snyder en gang blir like lei av slow-mo scener som jeg er.

 • Sepp Blatter

  Barne-TV for voksne som er barn, fryktelig kjedelig, platt, plumpt og søvndyssende.

  • Markus Andersen

   Der var da hyggelig at selveste Sepp Blatter tok turen innom.

   Men ja…

   Sitat: «en historie med en hovedfigur som definitivt er skrudd sammen litt annerledes»

   Jeg skjønner ikke Birger lenger. Diana har en personlighet dyp som en pannekake i denne filmen.

   You just have to belive…