Det er kun én ting Live er bekymra for

Snubling og stotring er ikke et problem, men hvis Karpe Diem ikke kommer på P3 Gull, frykter Live Nelvik det verste.

Fredag klokka 21.25 skjer det; tidenes første P3 Gull skal på lufta på NRK3. Hundrevis av timer med planlegging er tilbakelagt, og alt arbeidet resulterer i omtrent halvannen time med Norges nye musikkprisutdeling.

Det er P3morgens egen Live Nelvik som skal lede showet fra Sentrum Scene. Det er få ting hun er redd for skal gå galt, men det verste hadde vært om hun måtte steppe inn for en av artistene som skal opptre.

– Min største frykt er om Karpe Diem plutselig ikke kan komme likevel, og noen sier: “Live, kan ikke du synge låta deres istedenfor?” Snubling og stotring er jeg ikke redd for. Det er en del av livet, det.

Se hvordan det gikk forrige gang Live måtte synge live:

Kjente P3-fjes

Med seg på laget har Live fått flere kjente P3-profiler. Leo Ajkic skal fungere som en slags reporter i virrvarret av artister og nominerte, mens Ronny Brede Aase, Christine Dancke og Niklas Baarli skal være radioverter for blant annet en vorspiel som skal gå på P3 og nrk.no.

I tillegg til nevnte Karpe Diem, skal Envy, CLMD, Lars Vaular, Kaveh, Arif, Emilie Nicolas og Truls opptre.

Live mener publikum har mye å se frem til.

– Man får se norske artister i en ramme man ikke har sett dem før. Det blir blant annet noen spennende artistkombinasjoner, røper Live.

Live Nelvik øver på åpningen til P3 Gull-showet. (Foto: Martin Joheim, NRK P3)
Live Nelvik øver på åpningen til P3 Gull-showet. (Foto: Martin Joheim, NRK P3)

Sjekker ut stemningen

Underveis i sendingen skal reporter Leo Ajkic intervjue artister og nominerte, eller «sjekke ut stemningen» som han selv kaller det. Men reporteren har fortsatt ting han må få gjort før sendingen på fredag.

– Jeg har ikke tenkt på hva jeg skal ha på meg enda. Det er jo fortsatt lenge til. Men siden det er P3 Gull, kanskje jeg skal ha på meg noe gull?

Leo synes det er vanskelig å spå hva som blir den store snakkisen i etterkant av programmet.

– Tror ikke det blir antrekket mitt i alle fall, men det er vanskelig å si før showet. Hvem kunne se for seg at «Mokkamann»-greiene skulle bli den store snakkisen etter Spellemann 2012?

Men etter å ha tenkt seg om litt, kom han fram til følgende:

– Jeg tror det blir noe Live Nelvik gjør.

Leo Ajkic skal være reporter under P3 Gull. (Foto: Martin Joheim, NRK P3)
Leo Ajkic skal være reporter under P3 Gull. (Foto: Martin Joheim, NRK P3)

Hater prøverom

Og det er flere som ikke har fått på plass antrekket helt enda.

– Jeg er en type som er ute i siste liten, så jeg har store planer om å løpe til en butikk rett før sending å handle inn noe. Det eneste problemet jeg ser med det er vel at jeg hater prøverom, så om det faktisk passer eller ser bra ut er jo noe folk kan glede seg til å se, forteller Niklas Baarli fra P3-programmet Verdens Rikeste Land.

– På en rød løper er ingen spørsmål forbudt, så nå kan jeg endelig skyte skikkelig fra hofta.

Fra klokka 20.00 fredag kveld skal han sammen med Ronny Brede Aase og Christine Dancke ha vorspielsending på P3. Den kan du enten høre direkte på radio eller se live på nrk.no. Her skal P3-trioen ta pulsen på det som skjer på den røde løperen, og for Niklas blir dette et av høydepunktene denne kvelden.

– Jeg gleder meg til å stå i enden av en vaskeekte rød løper og ta imot stjernene. På en rød løper er ingen spørsmål forbudt, så nå kan jeg endelig skyte skikkelig fra hofta.

Les også: Her er de nominerte til P3 Gull

Ronny, Christine og Niklas vil underveis i selve prisutdelingen være aktive fra sitt radiostudio. Her skal de holde kontakten med publikum gjennom sosiale medier, og de skal også intervjue artister og andre festdeltagere. Niklas har et håp om at han kommer til å bli en viktig del av trioen.

– Det er vel ingen hemmelighet at Christine og Ronny fort kan bli litt rødmusset i kinnene av å stille spørsmål som ikke faller under A4-paraplyen, så jeg satser på at jeg kan gjøre en innsats der, forteller Niklas.

Niklas Baarli, Christine Dancke og Ronny Brede Aase skal lede sendingen på P3 og nrk.no. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Niklas Baarli, Christine Dancke og Ronny Brede Aase skal lede sendingen på P3 og nrk.no. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Røper lite

Første prøve på Sentrum Scene er gjennomført, og den store dagen nærmer seg voldsomt. Det knyttes stor spenning til hvordan showet blir, men det er et annet tema som også interesserer mange.

Hva skal den kvinnelige programlederen ha på seg?

– Jeg kan røpe så mye som at jeg skal ha på meg kjole og sko. Om det blir smykker får tiden vise, forteller Live med et lurt smil om munnen.

P3 Gull blir vist på NRK3 på fredag klokken 21.25, men blir også vist i reprise på NRK1 klokken 23.25 samme kveld.