Ok, nå må jeg nok spesifisere litt nærmere. Det er jo hundrevis av filmer bare fra 2010 som har internett i seg – filmene på denne lista har alle internett som en sentral del av handlinga.

Denne uka hadde The Social Network premiere på norske kinoer, og gir oss et blikk bak hva som skjedde da Facebook ble grunnlagt.

ANMELDELSE: The Social Network

I dag er Facebook det største sosiale fenomenet på internett, og Norge er faktisk en av de landene i verden med flest medlemmer i forhold til antall innbyggere.

Jeg har plukket ut mine favoritter blant filmer hvor internett er en viktig del av handlinga – og det er noen virkelig store klassikere her folkens.

Har du forslag til filmer som burde vært med? Legg inn din kommentar nederst i saken.

5:

You’ve Got Mail

Aj aj aj, hjertesukk! You’ve got mail fra 1998 var en traver på TV3 rundt årtusenskiftet – og jeg husker med gru det sukkersøte klisset denne filmen var.

Til mitt forsvar var jeg knapt 13 år da denne filmen kom ut, og da er jo alt sånn kjærlighetsgreier naturlig nok ekkelt.

Epostene Tom Hanks og Meg Ryan sender til hverandre driver hele filmen fremover – og tror du det ble litt nussing på slutten? Jada.

I dag er filmen er hysterisk morsomt og gammeldags bilde på hvordan internett var før Facebook. Nå er jo flørting på nett nesten obligatorisk.

[nrkvideo videotype=»brightcove»  videoid=»644615001001″  bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/10/yougotmail.jpg»]

4:

The Matrix

Om dette hadde vært en liste over de mest skjellsettende filmopplevelsene hadde nok The Matrix fra 1999 kommet på toppen.

Jeg husker fortsatt hvor lamslått jeg var da jeg kom ut av kinosalen – det endte med at jeg så filmen 5 – 6 ganger på kino.

Noen lurer kanskje på hvorfor denne filmen er med på internettfilmlista mi – forklaringen er enkel.

Alle menneskene i The Matrix er koblet sammen og lever i en virtuell verden – tenk deg World of Warcraft fra helvete!

Denne MMORPG-referansen holder til en fin fjerdeplass på denne topp 5-lista.

[nrkvideo videotype=»brightcove»  videoid=»644840130001″  bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/10/matrix.jpg»]

3:

Hackers

Hva heter ei av de heiteste actionstjernene i dag? Angelina Jolie!

Hun var bare 20 år da denne filmen kom i 1995, og den er i likhet med You’ve got mail håpløst utdatert. Likevel syns jeg dette er en knall god ungdomsthriller som absolutt er verdt et gjensyn.

Og så må jeg jo si at Angelina var litt av en åpenbaring for 10 år gamle Rune i 1995.

Disketter og en fantastisk tullete versjon av internett er å finne i denne filmen – anbefales!

[nrkvideo videotype=»brightcove»  videoid=»644840132001″  bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/10/hackers.jpg»]

2:

Die Hard 4

Tøffeste mann i filmhistorien etter 1990? Jeg nominerer Bruce Willis. Kødder du med denne mannen, sprenger han en hel by for å ta hevn.

Slemme skurke anført av skuespiller Timothy Olyphant vil presse et helt land for masse penger – og de bruker internett for å skape kaos i USA.

Ved å hacke seg inn i diverse strømsentraler og vannkontrollsystemer tar skurkene over landet.

Die Hard 4 er en beintøff film, hvor Bruce tar ut et helikopter med en bil – fordi han «var tom for kuler». Awsome!

ANMELDELSE: Die Hard 4

[nrkvideo videotype=»brightcove»  videoid=»644840131001″  bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/10/diehard4.jpg»]

1:

Wargames

En real klassiker topper min liste over internettfilmer – Wargames fra 1983 med en purung Matthew Broderick.

Han spiller en liten gutt som sitter på gutterommet og leker seg med en tidlig versjon av internett – hvor han kobler seg opp via en sånn gammeldags telefon.

Plutselig finner han et område hvor det ser ut som noen spiller et krigsspill, men det er nok det amerikanske forsvaret han har snublet over.

Mens han tror han spiller et uskyldig krigsspill er han i ferd med å angripe Sovjetunionen med alt USA har av atomstridshoder.

Den dag i dag er dette en fantastisk underholdende film, og har du ikke sett den bør du tar en titt i nærmeste videobutikk.

Har du forslag til filmer som burde vært med? Legg inn din kommentar rett under traileren til Wargames!

[nrkvideo videotype=»brightcove»  videoid=»644704370001″  bildeurl=»https://p3.no/filmpolitiet/wp-content/uploads/2010/10/wargames.jpg»]