Spillåret 2010 var stappfull av store spilltitler, såkalte “blockbusters”. Og en liten titt på kalenderen viser at 2011 ikke har tenkt til å være dårligere.

Et av de første storspillene som kommer ut til Playstation 3 er Killzone 3.

Mitt første inntrykk er at det tredje spillet i serien er større, slemmere og tøffere enn begge sine forgjengere.

Trykk på bildet for å se trailer, sniktitten fortsetter under.

Killzone 3. (Foto: SCEE)
Killzone 3. (Foto: SCEE)

I denne sniktitten har jeg sett på det første brettet til Killzone 3 – la meg nå oppsummere de viktigstene tingene.

  • Grafikken er knall god
  • 3D er helt sykt
  • Ja, det er samarbeidsmodus lokalt
  • Du kan bruke Playstation Move
Endelig et kjent ansikt

Spill som Mass Effect 2 la stor vekt på å skape naturlige ansikter, det er en positiv utvikling i mine øyne. Jeg kan lettere engasjere meg i figurer som er troverdige – og da er ikke livløse øyne særlig bra.

I det jeg har fått teste av Killzone 3 ble jeg slått av de naturlige reaksjonene til spillfigurene.

Både bevegelser og ansiktsanimasjonene var veldig bra laget. Det er ikke på noen måte fotorealistisk, men det er naturlig. Det er et ord jeg skal bruke mer i min omtale av spillgrafikk.

LES: – Spillgrafikk er ti år bak Avatar

Omgivelsene er også naturlige, og gir meg alt jeg trenger for å leve meg inn i de intense kampene de første brettene har å by på.

Woooooooow, 3D er lite fett da lissom
Killzone 3. (Foto: SCEE)
Killzone 3. (Foto: SCEE)

Flere av spillene som har kommet ut i 2010 har hatt støtte for 3D, det på tross av at de færreste har TV’er som støtter dette.

Det er med andre ord ganske ukjent og uvant for de aller fleste, men jeg er overbevist om at 3D kommer til å være en naturlig del av spillopplevelsen i løpet av kort tid.

Killzone 3 er til tider imponerende, men sliter med de samme tekniske problemene jeg merker når jeg ser 3D-film eller har prøvd andre 3D-spill.

Killzone 3. (Foto: SCEE)
Killzone 3. (Foto: SCEE)

Ofte ser jeg spøkelsesbilder ved siden av figurene på skjermen (på engelsk heter dette fenomenet “ghosting”), og det er ganske forstyrrende til tider (jeg spilte 3D på en Sony-TV, som passe sammen med Playstation-konsollen).

LES: Sony satser alt på 3D

Det skal nevnes at dette er en tidlig sniktittversjon av det endelige spillet, så 3D-opplevelsen kan endre seg radikalt.

Killzone 3. (Foto: SCEE)
Killzone 3. (Foto: SCEE)

Jeg håper de justerer den litt, for Killzone 3 i 3D er utrolig kult når det fungerer optimalt.

(trykk på bildene for stor versjon)

Kompiskveldspill

Litt tidligere denne uka ble det også kjent at du kan samarbeide lokalt på delt skjerm i Killzone 3.

Utviklerne fant ut at når de først lagde 3D (da må spillmotoren vise to bilder samtidig) var det ikke vanskelig å få til delt skjerm.

Det er veldig morsomt, og godt samarbeid er nøkkelen for å komme seg igjennom spillet. I alle fall på det første brettet.

Jeg håper flere actionspill som dette tar med seg samarbeidsmodus på deltskjerm, slik også Black Ops har gjort i zombiedelen sin. Det er utrolig morsomt sammen med en god venn.

Pek og skyt? Nei, vet du hva..

Jeg skal være helt ærlig, fremtiden til bevegelseskontrollere ligger ikke i skytespillsjangeren. I alle fall ikke slik det fungerer i dag.

Playstation Move åpner for veldig mange spennende måter å samhandle med spill på, men i kampens hete er det fortsatt best med en håndkontroller.

Det kan hende det dreier seg om å venne seg til det å peke på skjermen, men jeg klarte ikke en gang å komme meg forbi første brettet med Move i hånda.

Killzone 3 ser så langt ut til å kunne starte spillåret 2011 med et smell – jeg gleder meg til jeg får prøvd mer!

Spillet kommer ut i norske butikken den 28. februar.

Gleder du deg til Killzone 3? Sleng inn en kommentar under.