Dette er en sniktitt på PixelJunk Shooter som kommer til PlayStation Network i dag, 2. mars. Filmpolitiets anmelder har fått teste spillet på nett med muligheten til å spille mot utvikleren, Q-Game og presse fra hele verden.

PixelJunk Shooter 2 er et todimensjonalt puzzle-skytespill som starter med at en gjeng med gruvearbeidere blir slukt ned i magen til et gigantisk monster.

Det er opp til deg og romskipet ditt å redde dem. I likhet med redningsaksjonen for de chilenske gruvearbeiderne for en tid tilbake, er ikke dette noen enkel oppgave.

Les også: Steam utfordrer spillkonsollene

Lava i magen!

Hver del av monsterets mage består av små, adskilte soner. I hver sone må romskipet ditt redde (eller hvis du er uheldig, drepe) alle gruvearbeiderne for å komme videre.

Hvis du tar livet av fem arbeidere er moroa over. For å plukke opp stakkarene monsteret grådig har slukt i seg, har romskipet ditt en fangarm til rådighet.

Når du ikke bruker fangarmen din, går det mye i skyting. Det gigantiske beistet har utvekster både her og der, og noen av disse skyter til og med raketter. Jeg håper det står bedre til i magesekken min for å si det sånn!

Du må også passe på at skipet ditt ikke blir for varmt, da magen til monsteret er fullt av lava. Vann og is er essensielt for å løse mange av problemene spillet byr på.

Les anmeldelse: Kirby’s Epic Yarn

PixelJunk Shooter 2. (Foto: Q-Games)

Redningsaksjon på YouTube

Til tider kan PixelJunk Shooter 2 være veldig vanskelig, men siden hvert brett er delt opp i såpass små deler, gjør det at man sjelden trenger å begynne på nytt helt fra begynnelsen av.

Dette setter jeg umåtelig stor pris på: Spill av denne typen kan fort gjøres utilgjengelig med en urettmessig høy vanskelighetsgrad.

Skulle du ønske det kan du også laste opp opptak av dine beste redningsaksjoner på YouTube. I denne sniktitt-versjonen av spillet opplevde jeg tekniske feil når jeg skulle laste opp videoen, men jeg blir meget overrasket om ikke dette er fikset i den endelige utgaven av spillet som kommer 2. mars.

Les anmeldelse: Bulletstorm (aldersgrense 18 år)

PixelJunk Shooter 2 på nett dreier seg om å redde overlevende som er fengslet i Pokemon-aktige baller. (Foto: Q-Games)

En mot en på nett

Når man spiller på nett dreier det seg om å redde overlevende som er fengslet i Pokemon-aktige baller, såkalte «Survior-Capsules». Man spiller en mot en, og bytter på å spille angrep og forsvar.

I angrep er målet å dra disse kapslene til et sirkelformet område du har blitt tildelt, og i forsvar er målet å knerte motstanderen før han rasker til seg noen kapsler. Den som har flest kapsler tilslutt står igjen som seierherre!

I disse VM-tider er det viktig som nordmann å kunne hevde seg i toppen. Da jeg prøvde spillet på nett må jeg innrømme at jeg nok ikke gjorde verken Nansen eller Northug spesielt stolt.

En spilljournalist fra Storbritannia slo meg spesielt grundig ned i støvlene, og i etterkant er jeg bare glad til at jeg ikke spilte mot utviklerne av spillet, Q-Games. Roald Amundsen hadde vridd seg i grava!

Les også: Fete iPad-spill!

Vanskelig, men underholdende

Internettdelen er en gledelig liten avveksling i dette spillet. Det er en overraskende taktisk opplevelse, og med mange forskjellige våpen kan dette potensielt by på mye moro. Likevel ser historiemodusen ut til å være den viktigste delen av PixelJunk Shooter 2. Her kan man spille sammen med en venn, og problemene man må løse er både kreative og utfordrende.

Spørsmålet er om spillet likevel kan bli litt for vanskelig for en del spillere, og jeg kunne godt tenkt meg en «Easy» eller «No Fail» modus for å ytterligere øke appellen.

PixelJunk Shooter 2 ser imidlertid ut til å bli god underholdning, og et godt alternativ til intense skytespill der refleks og trening er viktigere enn tankens kraft.

Om

PixelJunk Shooter 2