The Walking Dead (Foto: AMC)
Den offisielle posteren for The Walking Dead - sesong 2 (Foto: AMC)

Etter mye om og men kan vi snart få se selv hva Frank Darabont begynte på og Glen Mazzara måtte overta – en av de mest omtalte og omstridte TV-seriene på lenge var inne i amerikanske hjem i går kveld med en nitti minutter lang sesongåpner.

SE BILDER: The Walking Dead – sesong to

Seks millioner seere

Sesong én av The Walking Dead ble hjemkanalen AMCs hittil største seersuksess siden den åpnet med over fem millioner seere i og avsluttet med over seks. Mye av seriens suksess tilskrives Darabont, og hans navn er fortsatt med inn i sesong to.

Darabont fikk av ukjente grunner sparken i august, midtveis i innspillingen av sesong to, og Mazzara tok over. Så spørs det om kvaliteten vil holde der Mazzara tok over som serieansvarlig.

OPPDATERING 18.10.2011: Etter at seertallene ble kjent, er det klart at sesong to av The Walking Dead har satt ny betal-tv-rekord i USA med 7,3 millioner seere totalt. Det betyr at en zombieserie nå er den mest sette betal-tv-serien i USA noensinne.

– Har slått alle odds

Tim Goodman i The Hollywood Reporter er ikke redd for seriens utvikling:

– Kanskje du ikke kan ødelegge en serie som allerede har slått alle odds – som har skilt seg så ut i sjangerfeltet og spesielt i en så utbrukt en som zombiesjangeren. Kanskje elementene som gjorde The Walking Dead så overbevisende – og det var mange av dem – ikke kunne bli stoppet av utenforstående krefter.

Artikkelen fortsetter under bildet av den vanvittig kule bobilen til Dale.

The Walking Dead (Foto: AMC)
Det kunne vært Storåsfestivalens dag #3, men det er motorveien i Atlanta etter et zombieutbrudd. (Foto: AMC)
Skru på TV-en og snu deg bort!

Og inntil videre ser det ut til at Goodman har rett, skal vi tro hans amerikanske kritikerkollegaer:

– Denne serien vet bedre enn noen annen hvordan den skal la oss sitte vettskremt igjen i sofaen. The Walking Dead er tilbake. Du vet hva det betyr. Sitt oppe med lyset på, skriver Boston Heralds Mark A. Perigard.

The Walking Dead (Foto: AMC)
Sheriff Grimes og kona Laurie ser an rushtrafikken. (Foto : AMC)

– De jagede tvinges til å bli jegere, frenetisk vandrende gjennom de mørke, sjelløse skogene. Deres handlinger leder til konsekvenser, som i sin tur leder til ekstrem spenning, skriver Verne Gay i Newsday.

Og Linda Stasi i New York Post avslutter:

– Unger forsvinner, innvoller flakser, og de vi vil skal overleve henger i en tynn tråd. (…) Skru på TV-en og snu deg bort!

Torsdag kveld fra Atlanta

Fox Crime sender sesongpremieren førstkommende torsdag klokka 22:00.

For å si det med Boston Heralds og New York Posts anmeldere:

– Sitt oppe med lyset på, skru på TV-en og snu deg bort!

Gruer du deg på en god måte til sesongpremieren? Det er et kommentarfelt med ditt navn på like under her.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.