The Walking Dead (Foto: AMC)
Den offisielle posteren for The Walking Dead - sesong 2 (Foto: AMC)

Etter mye om og men kan vi snart få se selv hva Frank Darabont begynte på og Glen Mazzara måtte overta – en av de mest omtalte og omstridte TV-seriene på lenge var inne i amerikanske hjem i går kveld med en nitti minutter lang sesongåpner.

SE BILDER: The Walking Dead – sesong to

Seks millioner seere

Sesong én av The Walking Dead ble hjemkanalen AMCs hittil største seersuksess siden den åpnet med over fem millioner seere i og avsluttet med over seks. Mye av seriens suksess tilskrives Darabont, og hans navn er fortsatt med inn i sesong to.

Darabont fikk av ukjente grunner sparken i august, midtveis i innspillingen av sesong to, og Mazzara tok over. Så spørs det om kvaliteten vil holde der Mazzara tok over som serieansvarlig.

OPPDATERING 18.10.2011: Etter at seertallene ble kjent, er det klart at sesong to av The Walking Dead har satt ny betal-tv-rekord i USA med 7,3 millioner seere totalt. Det betyr at en zombieserie nå er den mest sette betal-tv-serien i USA noensinne.

– Har slått alle odds

Tim Goodman i The Hollywood Reporter er ikke redd for seriens utvikling:

– Kanskje du ikke kan ødelegge en serie som allerede har slått alle odds – som har skilt seg så ut i sjangerfeltet og spesielt i en så utbrukt en som zombiesjangeren. Kanskje elementene som gjorde The Walking Dead så overbevisende – og det var mange av dem – ikke kunne bli stoppet av utenforstående krefter.

Artikkelen fortsetter under bildet av den vanvittig kule bobilen til Dale.

The Walking Dead (Foto: AMC)
Det kunne vært Storåsfestivalens dag #3, men det er motorveien i Atlanta etter et zombieutbrudd. (Foto: AMC)
Skru på TV-en og snu deg bort!

Og inntil videre ser det ut til at Goodman har rett, skal vi tro hans amerikanske kritikerkollegaer:

– Denne serien vet bedre enn noen annen hvordan den skal la oss sitte vettskremt igjen i sofaen. The Walking Dead er tilbake. Du vet hva det betyr. Sitt oppe med lyset på, skriver Boston Heralds Mark A. Perigard.

The Walking Dead (Foto: AMC)
Sheriff Grimes og kona Laurie ser an rushtrafikken. (Foto : AMC)

– De jagede tvinges til å bli jegere, frenetisk vandrende gjennom de mørke, sjelløse skogene. Deres handlinger leder til konsekvenser, som i sin tur leder til ekstrem spenning, skriver Verne Gay i Newsday.

Og Linda Stasi i New York Post avslutter:

– Unger forsvinner, innvoller flakser, og de vi vil skal overleve henger i en tynn tråd. (…) Skru på TV-en og snu deg bort!

Torsdag kveld fra Atlanta

Fox Crime sender sesongpremieren førstkommende torsdag klokka 22:00.

For å si det med Boston Heralds og New York Posts anmeldere:

– Sitt oppe med lyset på, skru på TV-en og snu deg bort!

Gruer du deg på en god måte til sesongpremieren? Det er et kommentarfelt med ditt navn på like under her.