Første gang jeg så Ace Ventura: Pet Detective så lo jeg så mye at jeg var støl i magen i flere dager. Broren min hadde piratkopiert filmen han hadde leid fra videoshappa, og skulle lære sin 10 år gamle søster hva god humor var.

Les også: Topp 5: VHS

Mitt første møte med Carrey var også gjennombruddet i hans karriere, og det ble starten på et langt kjærlighetsforhold mellom meg og Jim.

Masken, Dum & Dummere, Ace Ventura – Naturen kaller, The Cable Guy, Lystløgneren, The Truman Show og ikke minst den fabelaktige Man on the Moon, er bare noen av filmene som har holdt vårt forhold sterkt.

Best på 90-tallet

Jim Carrey er en av 90-tallets beste komikere. Carreys humor er svært fysisk. Hans utrolige gummiansikt kombinert med hans evne til å improvisere, gjør filmene hans til latterkuler man ikke blir lei av.

Filmene jeg koser meg mest med når det gjelder Jim Carrey, er de gode gamle filmene fra 90-tallet.

Selv om det har kommet noen filmperler etter Me, Myself and Irene fra 2000, som Bruce Almighty, Yes Man og dramafilmen Evig solskinn i et plettfritt sinn, så er ikke Jim Carrey der han en gang var.

Torfinn Borkhus gruste Carreys nyeste film Poppers pingviner med terningkast en, og mente filmen var trist å se for en Carrey-fan.

Les anmeldelsen her!

Videobonanza

17. januar fylte Jim Carrey 50 år. For å hylle den fantastiske komikeren på 50-årsdagen bestemte jeg meg derfor for å vie dagen til å se en mengde gamle klipp fra Carreys filmer.

Under har jeg satt opp en liten videokavalkade av noen minneverdige øyeblikk fra Carreys karriere – kos deg!

Hva er ditt beste Carrey-øyeblikk? Fortell i kommentarfeltet under videoene!