Franklin & Bash

  • Franklin & Bash
  • Kanal: VIASAT 4, kl 20.30
  • Premiere: 07.05.2012
  • Skapere: Bill Chais, Kevin Falls
  • Sjanger: Komedie

Når Boston Legal møter Van Wilder får du Franklin & Bash.

Her får du advokatarbeid, rettsaker, festing og sex i skjønn forening. Alt rammet inn av en vittig dialog og småfrekke kommentarer.

Etter å ha sett første episode av Franklin & Bash kan jeg konstatere at serien prøver litt for hardt.

Episoden var til tider mer strebersk enn morsom, men jeg tror likevel at dette kan være en artig serie, som passer helt fint som hjernedød underholdning.

Serieanmeldelse: Game of Thrones S02 – Terningast 6!

Ukonvensjonelle advokater

De to advokatkompisene Jared Franklin, spilt av Breckin Meyer (Road Trip, Pusur), og Peter Bash, spilt av Mark-Paul Gosselaar (Skulk, NYPD Blue), driver sitt eget advokatfirma ut fra sin egen stue.

Med sine svært ukonvensjonelle metoder skaper de liv og røre i retten. Gutta er ikke redde for å drite seg ut for å få frem et poeng, og de er heller ikke redde for å gjøre dommeren forbanna.

Når de vinner en viktig sak over det prestisjetunge advokatfirmaet Infeld Daniels, får de tilbud om jobb fra Stanton Infel, seniorpartner i selskapet.

Infel, som spilles av den legendariske Malcolm McDowell (A Clockwork Orange), lot seg imponere av advokatduoens eksentriske fremgangsmåte i retten og ansetter dem for å få litt frisk blod inn i advokatfirmaet.

Nå må gutta tilpasse seg sin nye jobbtilværelse i et stort firma, med store kontorer. Samtidig må firmaets ansatte venne seg til de sprø kompisene.

Dette er det selvsagt en del som misliker, spesielt Stanton Infels nevø, som er en kynisk advokat som ikke skyr noen midler for å vinne en sak.

Det er viktig å kunne koble av fra advokatgreiene med litt gaming. (Foto: Sony Pictures Television).

Distraherende pupper

Franklin & Bash virker som en serie som ikke tar seg selv så høytidelig. Og det kan ikke du gjøre heller, hvis du skal få glede av denne komedien.

Mange av sprellene advokatkompisene utfører i retten er latterlig urealistiske. Som når de får en modell til å kle av seg blusen i vitneboksen, for å vise hvor distraherende pupper kan være.

Det er jo litt for dumt og litt for simpelt, men jeg tar meg selv i å trekke på smilebåndet likevel. Skuespillerne Meyer og Gosselaar har nemlig noe sjarmerende ved seg, som får de tullete tingene de gjør til å bli lettere å fordøye.

Ut i fra den første episoden vil jeg si at skuespillerprestasjonene i serien er helt på det jevne. Mark-Paul Gosselaar fungerer fint i rollen som Franklin, selv om han kan minne om en tammere utgave av Ryan Reynolds i Van Wilder.

Ikke noe mer enn hjernedød underholdning.

Som seriens frekkas er Mark-Paul Gosselaar full av uanstendige kommentarer som skal få deg til å flire. Han er et kroneksempel på billig humor, men av og til trenger ikke latteren å koste så mye heller.

Malcolm McDowell er god som alltid, selv om han er som en søt kattunge i denne serien sammenlignet med roller vi har sett ham i tidligere.

Les også: Topp 5 – Gærninger på film

Grei, hjernedød underholdning

Franklin & Bash er en grei serie å stoppe opp ved når du, med rumpa godt plantet i sofaen, sitter og zapper gjennom TV-kanalene en mandagskveld.

Her blandes advokatserie med collegekomedie og helles ut i en form vi kjenner fra Boston Legal. Manuset er ikke skarpt nok til at denne oppskriften blir en fulltreffer, men jeg har likevel trua på at Franklin & Bash kan være en artig serie.

Med et bedre gjennomarbeidet manus kunne serien blitt en vinner, men Franklin & Bash er nok ikke noe mer enn hjernedød underholdning. Akkurat det kan imidlertid være litt deilig i ny og ne, det også!

FRANKLIN & BASH HAR PREMIERE PÅ VIASAT 4, MANDAG KL 20.30.