Homeland is to TV what killing Osama bin Lardass is to black ops: A good, clean hit.
– Linda Stasi, New York Post.

Homeland ble den store vinneren under årets Emmy-utdeling i september.

Terrorthrilleren vippet tidligere seriemester Mad Men av tronen og tok prisen for beste dramaserie og beste manus, mens Claire Danes og Damian Lewis stakk av med hver sin Emmy for beste hovedrolle i en dramaserie.

LES: Alt om Emmy-utdelingen her!

Andre sesong av serien har dermed mye å leve opp til. Natt til mandag var det sesongpremiere på amerikansk fjernsyn og det virker som om fortsettelsen lever opp til forventningene.

Legger lista høyt

Amerikanske anmeldere jubler over de to første episodene i fortsettelsen på terrordramaet, og totalkarakteren på metacritic.com har gått opp fra gode 91 poeng for forrige sesong, til hele 96 poeng for sesong 2.

– Alle som så Emmy-utdelingen vet at denne strålende, spennende serien hadde en fantastisk første sesong, skriver Robert Bianco for USA TODAY.

– Den gode nyheten er at søndagens premiere, skrevet av de Emmy-vinnende serieskaperne Alex Gansa og Howard Gordon, starter den nye sesongen like briljant som den forrige endte, konstaterer han.

Boston Globes Matthew Gilbert skriver i lignende ordelag at det ikke ser ut til at Homeland har mistet noe ballast på ferden fra den intense første sesongen.

– Spenningen er fortsatt stram og manusforfatterne har ikke tydd til de absurde plottene som til slutt gjorde 24 til en Chicken Little-spøk. Av alle de nye og tilbakevennende seriene som regner ned over oss denne måneden, legger Homeland lista høyt.

Se traileren for sesong to av Homeland her (artikkelen fortsetter under videoen).

– Fjernsynets beste dramaserie er, kort sagt, tilbake med alt som var herlig med den første sesongen – førsteklasses manus, ypperlig skuespill og rystende spenning.
– Dorothy Rabinowitz, The Wall Street Journal.

Strålende skuespill

Damian Lewis og Claire Danes fikk velfortjente Emmy-priser for sine roller i Homeland i år.

Skuespillerne i serien fortsetter å få ros for sine prestasjoner og spesielt Claire Danes får mye oppmerksomhet.

– Jeg går tom for superlativer når det gjelder Danes, som fyller sin skadede spion med en rekke nyanser. Hun er ikke den mest sympatiske, men likevel den mest severdige figuren i beste sendetid, skriver Mark A. Perigard for Boston Herald.

– Selv når hun ansees for å være frisk er Carrie brysk og beskyttende. Hennes mentale lidelse definerte henne ikke, det var bare en del av henne. Det må være Homelands mest geniale observasjon. Ingen annen skuespiller kunne noensinne bringe så mye dybde til en så komplisert rollefigur, fortsetter han.

Rob Owen fra Pittsburgh Post-Gazette lar seg også imponere over Danes og sparer ikke på skrytet:

– Selv om hun akkurat vant et trofé for sin rolle i den første sesongen […], kan frøken Danes godt være på vei til å vinne en ny en, fastslår han.

Det var ikke bare Homeland som hadde sesongpremiere i helgen. Dexter, Fringe, The Big Bang Theory og Once Upon a Time er i gang igjen, og får snart også selskap av The Walking Dead i en fullspekket seriehøst.

Filmpolitiet kommer selvsagt snart med vår egen omtale av Homeland, som har sesongpremiere på TV2 8. oktober.

Hva synes du om Homeland? Si din mening i kommentarfeltet!