«The Muppets»-filmen fra 2011 gikk rett på Blu-ray i Norge. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

Ifølge kilder hos nettstedet The Hollywood Reporter er den britiske komikeren Ricky Gervais i samtaler om å ta hovedrollen på den nye The Muppets-filmen.

12 år etter forrige eventyr traff fjorårets The Muppets-film med Jason Segel (kjent fra blant annet How I Met Your Mother) i hovedrollen amerikanske kinoer med et smell og tjente totalt inn mer enn tre ganger budsjettet på nærmere 50 millioner dollar.

Filmen fikk aldri premiere på norske kinoer, noe Filmpolitiets egen anmelder mener var uforståelig. Fordi den tross alt hadde det meste en god familiekomedie trenger: blant annet «happy endings, blotta for kynisme, og ikkje minst med koselege låtar innimellom»

ANMELDELSE: The Muppetsklisjébasert musikal laga med oppriktig kjærleik

At det derfor er en oppfølger på vei bør ikke overraske noen, men at de søte hånddukkene nå skal til Europa bør få noen øyebryn opp i giv akt. En av årsakene til at 2011-filmen aldri ble lansert i Norge er nettopp fordi The Muppets er relativt ukjente i vår del av verden.

Gervais tilbake i Hollywood-varmen?

Etter komedien The Invention of Lying fra 2009 har ikke Gervais fått landet noen større hovedroller på filmlerretet. Om han får hovedrollen i en familiekomedie kan det være med på å gjøre den komikeren aktuell for flere Hollywood-filmer.

De kontroversielle vitsene på Golden Globe-prisutdelingene i 2010, 2011 og 2011 førte til at Gervais blitt stemplet som uønsket og for drøy for mange Hollywood-sjefer.

Mens 2011-filmen ble skrevet sammen med hovedrolleinnehaver Segel er manuset denne gangen skrevet av regissør James Bobin og Nicholas Stoller. Innspillingen er ventet å starte allerede i januar og fra tidligere er det kjent at Ty Burell skal ha en av birollene.

Del dine beste klipp fra The Muppets i kommentarfeltet, som du finner under tre av Filmpolitiets favoritter: