1. februar er det klart for kinopremiere på Hansel & Gretel: Witch Hunters, og det ser ut til å bli en klissete og tørrvittig heksejakt.

SE TRAILEREN HER.

Tilbake til pepperkakehuset

Regissør Tommy Wirkolas egen vri på eventyret om Hans og Grete finner sted 15 år etter at den bakeglade heksen lurte de to barna inn på kjøkkenet. Men selv om filmen tar for seg søskenparet som voksne og hardslående heksejegere, viser de nye klippene at Wirkola også tar oss med til huset der brødsmulesporet endte. – Ikke spis søtsakene, lyder det tørt fra Hansel da han innser at han er på gamle trakter.

Det er ikke et barneeventyr for sarte sjeler Wirkola maler fram på det store lerret. Regissøren, som er kjent for gørr, blod og mørk humor, holder seg til sine kjente og kjære verktøy. Den siste traileren tyder på at det vil hagle en del kroppsdeler i de tyske skoger. Det betyr at de yngste delen av Grimm-fansen nok må vente noen år før de får lov å se Hansel og Gretel på heksejakt.

Les også: Hansel & Gretel får 17-års grense.

X-Men Jane som særdeles slem heks

Det er bra med kjente Hollywoodnavn på rollelisten. Jeremy Renner (The Avengers, The Bourne Legacy) og Gemma Arterton (Prince of Persia, Quantum of Solace) spiller det heksejagende søskenparet. På skurkesiden kan de siste klippene avsløre at Famke Janssen, kjent som Jean Gray fra X-men-filmene, har en betydelig rolle som ond og ekkel heks.


Men det er ikke bare Hollywoodstjerner som bekler rollene i Wirkolas eventyr. Regissøren gir flere norske skuespillere sin Hollywood-debut, deriblant Ingrid Bolsø Berdal, Bjørn Sundquist og fast Wirkola-fjes Stig Frode Henriksen.


Les også: — Det er ingen grunn til at norske skodespelarar ikkje skal kunne brukast!