Braaaaaaaiiins... Zombiene ser som alltid veldig bra ut i The Walking Dead. (Foto: Fox Crime).
Braaaaaaaiiins… Zombiene ser som alltid veldig bra ut i The Walking Dead. (Foto: Fox Crime).

Mandag 11. februar fortsetter tredje sesong av The Walking Dead etter en forlenget juleferie.

Filmpolitiet har allerede sett den første episoden, og kan avsløre at ting ikke ser ut til å ha roet seg ned for Sheriff Rick Grimes og gjengen hans.

Før pausen avsluttet The Walking Dead med at Rick, Daryl, Michonne og Oscar angrep Woodbury for å redde Maggie og Glen fra the Governors brutale fangenskap.

Nå blir vi kastet rett inn i redningsforsøket og det er ikke alle rollefigurene som kommer seg tilbake bak fengselets trygge murer.

Anmeldelse: The Walking Dead S03 – Et deilig stykke zombiedrama!

To forstyrrede menneskesinn

Med den første halvdelen av sesong tre ble The Walking Dead kåret til årets serie i 2012 av redaksjonen. I min anmeldelse berømmet jeg blant annet Andrew Lincoln for å ta sin skuespillerprestasjon som Rick Grimes til nye høyder, og i episode 9 av sesongen er det godt å se at utviklingen fortsetter.

Sheriffen er i ferd med å falle ned i et mørke han ikke klarer å klatre ut av og Lincoln overbeviser som en leder som prøver å gjøre det beste for gruppen sin samtidig som han må holde sin egen psyke i sjakk.

For det er tydelig at psyken til både sheriffen og guvernøren er det store temaet for sesong tre. Dette ble klart allerede i første halvdel av sesongen, og når episode 9 vises i kveld er det her spenningen ligger.

Etter hendelsene i episode 8 har det klikka fullstendig for the Governor, og David Morrissey er rå som en mann som nå er fullstendig desillusjonert og klar for hevn. Rick sliter med alvorlige psykiske lidelser, og det er både vondt og interessant å følge med på hvordan han forsøker å sjonglere lederrollen med sine frynsete nerver.

Intervju: David Morrissey – The Governor er en virkelig sadistisk og skadet person.

Stemningen er nå virkelig satt og det skal bli spennende å følge med på hvordan disse to forstyrrede menneskesinnene blir spilt opp mot hverandre i resten av sesongen.

The Walking Dead har ser du på Fox Crime, mandager klokken 21.55.

Se traileren for episode 9 her: