Det kom ikke som noe sjokk, men nå er det altså endelig bekreftet fra mannen selv – Christian Bale blir ikke skuespilleren bak Batman-masken i en Justice League-film fra Warner Brothers.

– Vi var så utrolig heldige at vi fikk lage tre filmer. Det er nok, la oss ikke bli grådige, sa Christian Bale til Entertainment Weekly.

Skuespilleren har tidligere uttalt at han kun hadde sagt ja hvis Christopher Nolan hadde spurt han om å lage en ny film om DC Comics mørke helt, men Warner Brothers-sjefen Jeff Robinov har tidligere avkreftet at Nolan kommer til å ha noe med Justice League å gjøre.

I tillegg til uttalelsen om at det ikke blir mer Batman på Bale understreket han også overfor Entertainment Weekly at han ikke vet noe om en kommende Justice League-film og at han ikke har vært i samtaler med Warner Brothers om temaet.

– Jeg har ingen informasjon eller kunnskap om noe som helst. Jeg har bokstavelig talt ikke hatt en eneste samtale om dette med en eneste levende sjel. Jeg har forstått at de kanskje skal lage en Justce League-film, men det er det eneste.

Anmeldelser: The dark Knight | The Dark Knight Rises

Robin kan bli Batman

Slik The Avengers er for Marvel, er Justice League en samling av de største superheltene DC Comics har i stallen. Siste oppdatering om Justice League er at et manus fra Will Beall (Gangster Squad) ble skrapet av Warner Brothers, og at om det blir en film avhenger av om Man of Steel gjør det bra.

Anmeldelse: Man of Steel – En visuell fest av virtuos ødeleggelse.

Med tanke på at Man of Steel satte ny rekord for tidenes beste junipremiere ser det lyst ut for superhelteposet, men hvem skal da ta over Batmans kappe?

Et mulig svar kan man finne i avslutningen av Christopher Nolans Batman-trilogi. På slutten av The Dark Knight Rises åpnet nemlig Christopher Nolan for at Joseph Gordon-Levitt kunne fortsette historien. I tegneserien tar Gordon-Levitts rollefigur Robin ved et par anledninger over som Batman, noe Nolan hinter om at kan skje i The Dark Knight.

Joseph Gordon-Levitt i «The Dark Knight Rises» (2012). (Foto: Warner Bros.)
Joseph Gordon-Levitt i «The Dark Knight Rises» (2012). (Foto: Warner Bros.)

Gleder seg til å se hva andre kan finne på

Gordon-Levitt har tidligere sagt at slutten på Batman-trilogien ikke tilsier at det kommer en oppfølger der han har rollen som Lynvingen selv, men da har det kun vært snakk om en direkte oppfølger til Nolans trilogi, ikke en Justice League-film.

I intervjuet med Entertainment Weekly sa Christian Bale at han ikke synes det er trist å rekke Batmans kappe over til noen andre.

– Det er en fakkel som bør overrekkes fra en skuespiller til en annen, og jeg ser frem til hva noen andre kommer til å finne på.

Og hva hadde vel da vært bedre om han kunne overrekke kappen til sin tidligere partner?

Hvem tror du får rollen som Batman i Justice League? Si din mening i kommentarfeltet!