I 2012 ble den anerkjente advokat-serien Damages avsluttet etter fem sesonger, nå har skaperne av serien valgt å sette kursen for streaming-tjenesten Netflix.

Todd A. Kessler, Glenn Kessler og Daniel Zelman skal lage en psykologisk thriller over 13 episoder for Netflix, det melder Deadline. Sony Pictures Television, selskapet bak Damages, skal produsere serien.

Historien Zelman og Kessler-brødrene nå jobber med handler om en familie av voksne søsken som skjuler en hemmelighet som kommer for dagen når den ene broren, det svarte fåret i familien, kommer hjem etter mange års fravær.

I en pressemelding forteller manusforfatterne at de alltid har hatt lyst til å skrive en familiesaga, og at de nå ønsker å undersøke universelle familietemaer på en måte som aldri har blir gjort på TV-skjermen tidligere.

– Serien er en solid thriller som utforsker de komplekse båndene mellom foreldre og barn, brødre og søstre, og rivaliseringen, misunnelsen og forræderiet som ligger ved kjernen i enhver familie, sa Todd A. Kessler, Daniel Zelman og Glenn Kessler.

Les også: Netflix nyttar pirat-triks for å finne ut kva sjåarane vil ha

Glenn Close spilte nådeløs advokat i serien Damages. (Foto: Sony Pictures Television, Audience Network).
Glenn Close spilte nådeløs advokat i serien Damages. (Foto: Sony Pictures Television, Audience Network).

Ble trollbundet

Sony Pictures TV har blant annet vært med å produsere serier som Breaking Bad, The Big C og Pan Am. Selskapet blir nå banebrytende som det første store Hollywood-studioet som samarbeider med Netflix om en eksklusiv TV-serie.

Tidligere i år ble Netflix-serien House of Cards den første serien laget eksklusivt for streaming, til å vinne en Emmy. Daniel Zelman og Kessler-brødrene har alle vært Emmy-nominert en rekke ganger tidligere, men de har aldri vunnet. Flere av skuespillerne i Damages har imidlertid mottatt priser, blant andre Glenn Close, som har vunnet både Emmy og Golden Globe for sin prestasjon som nådeløs advokat i serien.

Les også: Netflix vant én pris under Emmy-utdelingen

Produksjonen av den psykologiske thrilleren, som enda ikke har fått et navn, starter på nyåret i 2014. Serieskaperne har brukt lang tid på å komme så langt i prosessen, de brukte nesten et helt år på å utvikle pitchen de la frem for Netflix.

– Vi ble trollbundet da vi hørte Todd, Glenn og Daniel sin pitch, og visste at Netflix ville være det perfekte hjem for dette spenningsfylte familiedramaet, som kommer til å fengsle seerne, sa Cindy Holland, sjefen for originalt innhold på Netflix.