Denne anmeldelsen inneholder mindre spoilers fra de tidligere sesongene.

Serien Eastbound & Down skulle egentlig ikke fått en fjerde sesong. Kenny Powers’ iscenesettelse av sin egen død og begravelse på slutten av tredje sesong markerte et punktum for serien. I løpet av tre sesonger hadde vi fått oppleve to nedturer og en opptur i livet til den tidligere baseballstjerna.

Men slik skulle ikke sagaen om Kenny Powers slutte. I fjor sommer annonserte HBO at en siste runde med galskap var på vei – og takk for det. Jeg vil fortsatt ha mer Kenny Powers.


Klikk her for å se klipp fra den nye sesongen.

Etter Powers gikk av banen og vendte tilbake til Nord-Carolina for å starte et nytt liv med sin gamle flamme April (Katy Mixon). Årene har flydd av gårde, Kenny har fått to barn og en jobb som kundebehandler hos et bilutleiefirma.

ANMELDELSE: E&D S01 – pupper og banning
ANMELDELSE: E&D S02 – lag på lag med skjellsord

Opp og ned og opp og ned

Eastbound & Down har hele tiden vært en saga om å komme på toppen av verden, og bli dratt ned igjen. Og om mannen bak og hans valg for å komme opp, og ned igjen. Vi heier på ham når han klarer det og får sympati når han krasjer.

På mange måter er han en antihelt som skylder på verdenen rundt seg for alle sine problemer.

De første episodene i sesong fire fortsetter med samme tema, men med en annerledes tone enn de tidligere sesongene. Ikke bare opplever han nederlaget på baseballbanen som tyngende, han klarer heller ikke å lykkes som familiefar. Når han i tillegg blir ydmyket på jobb og i et tv-program er det kun en vei videre.

I det første episode sparker i gang og vi igjen møter Powers har han fått nok. Nå vil han tilbake i «gamet». Han må gjenreise sin ære og stolthet – et comeback som ikke ligner noe annet.

No longer am I a dipshit to who I am! Now I’m just back to being a regular to who I am!Kenny Powers

Dialogen og vitsene er ikke like skarpe som tidligere, og serien bruker mer tid på å akselerere opp både humor og handling.

De første episodene av Eastbound & Down S04 er et velkomment syn for tilhengere av serien, men flere vil ikke føle seg helt komfortable med den nye og mer lavmælte tonen. Nye seere får lite å bite tak i, skal man først begynne med denne serien er det bare å spole tilbake videokassettene og starte på nytt.

«Eastbound & Down» S04 er nå tilgjengelig på strømmetjenesten HBO Nordic og tv-kanalene til C-More.

Hva syns du om comebacket til Kenny Powers? Legg inn din mening under traileren.