Bryan Cranston i «Godzilla». (Foto: Legendary Pictures)
Bryan Cranston i «Godzilla». (Foto: Legendary Pictures)

Etter at det japanske filmselskapet Toho gav ut sin 28. Godzilla-film i 2004 (Godzilla: Final Wars påla studioet seg ti års pause fra det ikoniske monsteret. Fem år senere startet rykteflommen om at det amerikanske filmselskapet Legendary hadde innledet samtaler med Godzilla-skaperne om en ny monsterfilm.

TriStar – som stod bak den amerikanske 1998-filmen med Matthew Broderick i hovedrollen – mistet sine rettigheter til filmserien i 2003 da de aldri fikk en oppfølgerfilm på beina.

I januar 2011 ble det klart at den britiske regissøren Gareth Edwards hadde fått oppdraget med å foredle manuset, som etter flere år under utvikling hadde blitt skrevet og omskrevet av blant annet Max Borenstein, David S. Goyer (The Dark Knight og Man of Steel) og Frank Darabont (The Shawshank Redemption og The Walking Dead).

Edwards debutfilm Monsters,  en lavbudsjetts sciencefictionfilm, fikk særlig god mottagelse da den hadde amerikansk premiere mot slutten av 2010. Knappe to måneder senere var regissøren ansatt.

Godzilla vs. Space. (Foto: Sony)
Den japanske plakaten til «Godzilla vs. SpaceGodzilla» fra 1994. Et typisk eksempel på hvordan filmstudioet Toho har markedsført filmserien – tonen og uttrykket i den amerikanske gjenskapingen av filmserien er markant annerledes. (Foto: Sony)

ANMELDELSE: Monsters – imponerende billigfilm

Fra Breaking Bad til japanske filmmonstre

Tidlig i arbeidet med filmen annonserte filmstudioet at de ville lage en opprinnelsesfortelling om en fryktinngytende naturkraft. Traileren åpner med bilder av ødelagte storbyer, mens Bryan Cranstons dundrende og desperate advarsler forsøker å overbevise noen om faren som venter.

Cranston spiller rollen som Joseph Brody, kjernefysiker og far til filmens hovedperson Ford Brody (spilt av Aaron Taylor-Johnson).

Den nye traileren understreker likhetene til fjorårets monsteractionbonanzafilm Pacific Rim – det er grandiost, støyende, dramatisk og «over-the-top».

Men viktigst av alt; Godzilla-traileren viser akkurat nok og ikke for mye.

Hva tror du om den nye Godzilla-filmen? Kan dette blir årets sommerblockbuster?

«Godzilla» har norsk kinopremiere 16. mai i år.