Artikkelen inneholder spoilers fra sesong 3:

Det er under to måneder igjen — mandag 7. april er det klart for en ny sesong av Game of Thrones. Forrige sesong skapte store reaksjoner med den blodige bryllupsfeiringen i episode ni, og sjokkerte TV-seere skjelte ut både HBO og forfatter George R. R. Martin i etterkant.

Undertegnede belønnet sesongen med terningkast seks og lurte på hvordan serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss skal klare å overgå sesong tre.

De som har lest bøkene vet imidlertid at George R. R. Martin, forfatteren av serien A Song of Ice and Fire som Game of Thrones er basert på, ikke lar seg stoppe av det faktum at han utslettet halvparten av rollefigurene med et pennestrøk.

Anmeldelse: Game of Thrones S03 — Det kan ikke bli bedre enn dette

Mange høydepunkter å se frem til

Fjerde sesong av Game of Thrones baserer seg på andre halvpart av A Storm of Swords, den tredje boken i A Song of Ice and Fire, og de som har lest bøkene vet at spenningen bare så vidt har begynt.

I en splitter ny, 15 minutter lang bakomvideo får vi smakebiter fra den kommende sesongen og klipp fra innspillingen. Her forteller serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss at denne sesongen blir mer actionspekket enn tidligere, og at det er mange høydepunkter å se frem til.

— Det er absolutt mer action i denne sesongen. I motsetning til i forrige sesong bygger det seg ikke opp mot én spesifikk klimaktisk hendelse, det er flere klimaktiske hendelser i sesong fire enn det har vært noen gang tidligere, forteller D. B Weiss.

Få en smakebit på neste sesong av Game of Thrones her, og hør hva skuespillerne har å si om det som kommer til å skje:

Artikkelen fortsetter under videoen.

En tøff sesong for Tyrion

Som du så i videoen over forteller David Benioff at noen av de mest sjokkerende og imponerende scenene i hele serien kommer mot slutten av denne sesongen. Med «The Red Wedding» friskt i minne, kan det være vanskelig for TV-seere som ikke har lest bøkene å tro på akkurat det.

Peter Dinklage, som spiller Tyrion Lannister i serien forteller at de er klar over hvor mye den kommende sesongen har å leve opp til.

— Jeg vet hvor viktig «The Red Wedding» var for mange av TV-seerne og leserne, men vi plukker opp bitene og topper det på mange måter, sier Dinklage.

Hans rollefigur fikk virkelig gjennomgå av sin far Tywin Lannister i forrige sesong. Det var vondt å være vitne til forakten Tywin har for sin sønn bare fordi han er en dverg, og i neste sesong vil dette utarte seg til nye høyder. Hvis du har lest bøkene vet du at fjerde sesong kommer til å være tøff for Tyrion, noe vi også får en smakebit på i videoen.

— Dette er den farligste sesongen for Tyrion. Det virker som om han står i fare for å få hodet sitt kappet av i nesten hver eneste episode, kommenterer David Benioff.

Dinklage, som tidligere har mottatt både Emmy og Golden Globe for sin skuespillerprestasjon i Game of Trones, får mer å spille på enn noensinne i den kommende sesongen, og det skal bli spennende å se hvordan Dinklage tar fatt på Tyrions endelige konfrontasjon med sin far.

Se også: Første trailer for fjerde sesong av «Game of Thrones»

Hvem er din favorittfigur i Game of Thrones, og hvorfor? Si din mening i kommentarfeltet!