– Det går ikke an å få ett mer spennende oppdraget enn dette, skriver regissøren i en uttalelse på filmseriens offiselle nettsted.

Få andre regissører kan vise til en kometkarriere lik Gareth Edwards. I natt ble det klart at regissøren – som debuterte i 2010 med den kritikerroste science fiction-filmen Monster og fulgte opp med verdenssuksessen Godzilla i forrige uke – tar roret på en av de kommende avleggerne fra den nye Star Wars-trilogien.

Klikk for å se filmanmeldelsen av «Godzilla».

– Helt siden jeg så Star Wars visste jeg nøyaktig hva jeg ville gjøre for resten av livet mitt. Jeg ville bli med i Opprøreralliansen!

Det er ikke klart hva noen av de tidligere annonserte avleggerfilmene vil handle om, men Disney har bekreftet at det vil komme minst tre filmer i tillegg til hovedtrilogien. Hvilke figurer som vil være i sentrum for filmene, og hva de skal handle om, er fortsatt ikke klart.

Med på laget får Edwards manusforfatteren bak The Book of Eli Gary Whitta, som også har jobbet på spillserien The Walking Dead av Telltale Games.

LES OGSÅ: Er det endelig Yoda sin tur til å få en egen film?

En ny film hvert år

Regissør J.J. Abrams startet tidligere denne måneden innspillingen av Star Wars VII i Abu Dahbi, og har så langt maktet å holde kortet tett til brystet og ungått lekkasjer.

John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy «Gollum» Serkis, Domhnall Gleeson og den svenske veteranen Max von Sydow, er alle bekreftede nye ansikter i den syvende Star Wars-filmen. Dette i tillegg til de veteranene Mark Hamill, Carrie Fischer, Harrison Ford, Peter Mayhew (Chewbacca) og Anthony Daniels (C3-PO).

Med totalt seks planlagte filmer har Disney annonsert at de vil lansere en ny film hvert år fra og med premieren på Star Wars VII den 16. desember 2016.

Hva mener du om Gareth Edwards nye regijobb? Del dine meninger i kommentarfeltet under.