Klikk her for å se video av Benedict Cumberbatch under innspillingen av «Hobbiten»-filmene. Skuespilleren har gitt både stemme og kroppsspråk til dragen Smaug ved hjelp av bevegelsesteknologi.

Tidligere har navn som Joaquin Phoenix, Jared Leto og Tom Hardy vært omtalt som aktuelle for rollen som superhelten Doctor Strange i Marvels utstrakte filmunivers.

Nå melder nettstedet Deadline at det er Benedict Cumberbatch som er førstevalget til studiosjefene og at han har inngått forhandlinger om å spille tittelrollen i filmen som er ventet i 2016.

Et av Hollywoods stjerneskudd

Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen som Allan Turing i «The Imitation Game». Han blir nå omtalt som en mulig Oscar-kandidat. (Foto: Jack English/ The Weinstein Company)
Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen som Allan Turing i «The Imitation Game». Han blir nå omtalt som en mulig Oscar-kandidat. (Foto: Jack English/ The Weinstein Company)

Cumberbatch har etter suksessen som Sherlock Holmes i den svært populære britiske serien Sherlock fått stadig større roller, inkludert som skurk i Star Trek Into Darkness i 2013 og som dragen Smaug i Hobbiten-filmene.

I høst har skuespilleren også fått mye omtale for sin rolle som kodeknekkeren Alan Turing i filmen The Imitation Game regissert av norske Morten Tyldum.

LES OGSÅ: – Morten Tyldums nye film har Oscar-potensial

Scott Derrickson, kjent for blant annet The Day the Earth Stood Still (200) og Deliver Us From Evil (2014), har fått regijobben på filmen.

Superhelten Doctor Strange ble skapt av Stan Lee og Steve Ditko på 60-tallet og er en nevrokirurg som fått superkrefter og beskytter jordkloden mot magiske og mystiske trusler. Doctor Strange-filmen er en del av den tredje fasen superhelterfilmer fra Marvel, hvor enda flere superhelter blir med i kampen mot ondskap. Fra før har studioet laget flere filmer rundt superheltene Iron Man, Thor og Captain America.

Hva syns du om rollevalget for Doctor Strange? Del dine synspunkter under lenkene.

Les mer om Marvel her: