HBOs flaggskip Game of Thrones fortsetter i sin søndagsspot på kanalen i USA. Natt til fredag norsk tid presenterte TV-selskapet premieredatoene for vårsesongen, melder Deadline, og 12. april er datoen innbyggerne i Westeros og Essos returnerer til TV-skjermen. Komediene Veep og Silicon Valley får sesongpremiere samme dag.

Dette betyr at serien, hvis ikke det skjer noe spesielt, kommer til HBO Nordic og C More dagen etter som vanlig, altså 13. april her til lands.

Les også: Seriene vi gleder oss mest til i 2015!

Henter handlingen fra to bøker

Serieskapere D. B. Weiss og David Benioff baserer den femte sesongen av den populære serien på fjerde og femte bok av George R. R. Martins fantasyepos A Song of Ice And Fire.

I bokserien foregår handlingen i disse bøkene parallelt, der den fjerde, A Feast for Crows tar for seg blant andre Cercei, Jaime, Brienne, Sansa, Arya og Greyjoy-familien, mens den femte boken, A Dance With Dragons, fokuserer mest på Jon Snow, Bran, Stannis, Daeneris og Tyrion.

Dette fungerer selvfølgelig ikke på TV-skjermen, så Weiss og Benioff har hatt en stor oppgave med å sy det hele sammen, og ikke minst avgjøre hvor langt sesong fem skal komme i historien. I forrige sesong brukte imidlertid serieskaperne mye av handlingen fra A Dance With Dragons. Bran, Hodor og Reed-søsknenes eventyr i det kalde nord er hentet fra den femte boken.

12. april er forøvrig en litt senere premieredato enn serien har hatt til nå, tidligere har den første episoden blitt vist i månedsskiftet mars-april.

Gleder du deg til neste sesong av «Game of Thrones»? Si din mening i kommentarfeltet!