Morten Tyldum måtte forlate Dolby Theater uten å vinne en Oscar-statuett for beste regi. The Imitation Game vant heller ikke prisen for beste film. Likevel kan Tyldum ta seg en skikkelig feiring i kveld, The Imitation Game vant nemlig pris for beste tilrettelagte manus.

– Det var denne prisen jeg hadde mest tro og håp om at vi skulle vinne, vi har blitt så godt kjent med Graham som vant prisen, og har jobbet så lenge sammen. Det føles godt å vinne en pris for historien som vi har jobba så mye med, sier Morten Tyldum.

– Hvordan har det vært å være på Oscar-utdelingen i kveld?

– Det har vært kjempestort, og det er veldig gøy å være her, og se alle prisene, og det å føle at man har blitt godt kjent med alle, det er det som har vært det mest fantastiske – det å ha blitt en del av miljøet her.

Birdman, regissert av Alejandro González Iñárritu, gjorde storeslem og gikk til topps i begge av de to gjeveste kategoriene.

ANMELDELSE: Birdman — fikk årets første terningkast 6

Men Tyldums film endte opp med sin egen gullstatuett. The Imitation Game vant Oscar for beste tilrettelagte manus.

Tyldums manusforfatter holdt rørende Oscar-tale

Det ble følelsladd da Graham Moore vant Oscar for beste tilrettelagte manus for sin jobb på The Imitation Game.

Les også: Her er alle Oscar-vinnerne

– Alan Turing fikk aldri muligheten til å stå på denne scenen, men det gjør jeg, så derfor vil jeg benytte muligheten til å si dette. Da jeg var seksten prøvde jeg å ta mitt eget liv fordi jeg følte at jeg ikke passet inn. Derfor vil jeg at denne filmen skal være til tenåringene som føler at de er rare og ikke passer inn, sa Moore fra scenen.

Skuespiller Julianne Moore, som selv vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle, var blant stjernene som tok til tårene under Graham Moores rørende tale.

The Imitation Game vant prisen for beste tilrettelagte manus i konkurranse mot Whiplash, American Sniper, The Theory of Everything og Inherent Vice.