Plakaten til «Wayward Pines». (Foto: Fox)
Plakaten til «Wayward Pines». (Foto: Fox)

London: Det måtte en bokserie til for å få regissør M. Night Shyamalan over fra film til fjernsyn. Han ble fenget av forfatter Blake Crouch sin trilogi om Secret Service agenten Ethan Burke og hans reise til den mystiske byen Wayward Pines.

– Det første som tiltrakk meg var tonen og humoren i bøkene. En type rar mørk humor som jeg elsket. Og jeg var på en plass hvor jeg ville fortelle en slik historie, med denne type humor, forteller Shyamalan til NRK.

ANMELDELSE: Wayward Pines — Starter med et smell, men smuldrer raskt bort

Det at M. Night Shyamalan nok en gang jobber med et prosjekt om det overnaturlige er ingen tilfeldighet. Han mener det ligger god grobunn for filosofering i det mystiske.

– For meg er samtaler om det overnaturlige eller science fiction meningsfulle fordi de får oss til å snakke om de store tingene. Hvor er vi i den store verden? Hva skjer etter livet og døden? Er menneskerasen en god eller dårlig ting? Disse spørsmålene er viktige å prate om. Men å ikke være så direkte som å snakke om religion og ren vitenskap.

Gjengen fra Wayward Pines. (Foto: FOX)
Gjengen fra Wayward Pines. (Foto: FOX)

— Alt sier klikk

I tillegg til å være medprodusent for serien, har også M. Night Shyamalan regi på den første episoden. Og han forteller ubeskjedent om plottet i serien. Som blant annet handler om Burkes partner Kate Hewson, som har vært savnet i fem uker, men som tror hun har bodd tolv år i byen.

– Hvordan kunne hun ha bodd her i 12 år når han så henne for 5 uker siden? Alle disse tingene som ikke gir mening. Og når du finner svaret så sier alt klikk, og alt føles fantastisk.

Det er typisk Shyamalan å lage temmelig kompliserte fortellinger, og vi skal nok bli med etterforsker Ethan Burke på en del fram og tilbake i løpet av den første sesongen. Skuespiller Matt Dillon, som spiller agenten, forsikrer oss om at det ikke er noen sinke vi skal følge i sporet.

– Han våkner på sykehuset og husker at han er i byen for å etterforske to forsvinninger. Den ene er hans partner som han har vært romantisk involvert med. Alle holder tilbake informasjon fra han. Og han er en god nok etterforsker til å skjønne at det er det som skjer, forteller Dillon til NRK.

Wayward Pines har premiere på FOX kl. 2155 den 14. mai

Hva synes du er den beste M. Night Shyamalan twisten? Del gjerne med oss i kommentarfeltet nedenfor.