Tradisjonen tro tikker det en romantisk komedie inn på kino akkurat i tide til alle hjerters dag. Der de fleste filmer i sjangeren handler om kvinner som skal finne drømmemannen, handler imidlertid årets Valentin-film om kvinner som lever alene.

How to Be Single er en søt, morsom og sjarmerende film om å finne ut av hvem man er utenfor et forhold.

Dakota Johnson, som ble verdensberømt over natta da hun fikk hovedrollen i Fifty Shades of Grey, gjør en fin og mer relaterbar figur denne gangen.

Nysingel i New York

How to Be Single forteller historien om fire single jenter, Alice, Meg, Robin og Lucy. Hovedrollen Alice (Dakota Johnson) er en typisk kjærestejente som alltid har gått fra det ene forholdet til det andre. Når hun er ferdig på college vil hun ta en pause fra kjæresten hun har hatt de siste fire årene for å finne ut av hvem Alice egentlig er.

Hennes nye bestevenn, den voldsomme og skandaløse Robin (Rebel Wilson), bestemmer seg for å hjelpe den nysingle jenta med å forstå singellivet i New York.

You got to go round the board, pass jail and collect 200 cocks. Robin til Alice i «How to Be Single»

Alice sin storesøster Meg er en karrierekvinne som aldri har hatt tid til noen forhold. Når hun plutselig bestemmer seg for å forsøke seg på et prøverørsbarn, får hun samtidig en ung beiler hun er usikker om hun tør satse på.

Til slutt har vi også Lucy (Alison Brie), som er fast bestemt på at statistikk og datingtjenester på nett er den eneste måten å finne den perfekte mann på.

Dakota Johnson, Leslie Mann og Rebel Wilson i How to Be Single. (Foto: SF Norge)
Dakota Johnson, Leslie Mann og Rebel Wilson i How to Be Single. (Foto: SF Norge)
Akkurat passe helsprø

Dakota Johnson er sjarmerende i rollen som den litt usikre, men samtidig modige Alice. Fordi hun virker så ekte, er det også lett å relatere seg til henne. Johnson har et herlig glimt i øynene som kommer godt med i filmens komiske øyeblikk, men har også en fin sårbarhet som er kledelig i scenene med mer substans.

Ved å porsjonere ut mindre doser av Rebel Wilson her og der, får filmen en passe mengde helsprø komikk og vulgære utbrudd, uten å bli for voldsom.

Selv om Wilson spiller den samme rollefiguren hun har gjort i alle filmene sine de siste åra, er jeg likevel ikke lei av den grovkornete humoren og store kjeften hennes.

Aller best er hun i scenene som helt tydelig har improviserte elementer, som for eksempel ordbruken når Robin kritiserer Alice for å ha L.T.R.P. – Long Term Relationship Pussy.

Dakota Johnsen og Rebel Wilson prøver å overkomme fyllesyken i How to Be Single. (Foto: SF Norge)
Dakota Johnsen og Rebel Wilson prøver å overkomme fyllesyken i How to Be Single. (Foto: SF Norge)
Gjør lite nytt

Denne typen humor er alt annet enn ny, men det trenger ikke å være nytt for å være morsomt, og det er How to be Single absolutt.

Moralen i visa er heller ikke ny – du må lære å kjenne og elske deg selv før du kan elske andre – men i en verden stappfull av klissete romantiske komedier, føles filmen likevel som et lite friskt pust.

Den er ikke i nærheten av å være like god som Amy Schumers Trainwreck, men How to be Single er milevis bedre enn forferdelige Valentine’s Day som de samme manusforfatterne kom med, til Valentine’s Day, i 2010.

Anmeldt: «Valentine’s Day» – Jeg hatet hvert sekund. Styr unna!

Hva synes du om «How to Be Single»? Si din mening i kommentarfeltet!

Om FILMEN

How to Be Single
  • How to Be Single
  • Slippdato: 12.02.2016
  • Regi: Christian Ditter
  • Utgiver: SF Norge
  • Aldersgrense: Tillatt for alle
  • Sjanger: Komedie, Romantikk