Animal Kingdom (basert på den australske filmen med samme navn fra 2010) er et fartsfylt og forutsigbart actiondrama.

Her er fokuset på slåssing, dop og enkle intriger. Og selv om serien river opp døren til en høydramatisk familiesaga, viser den ingen intensjoner om å la oss komme under huden på rollegalleriet eller de ulmende konfliktene.

Dette er en serie som er mye mer opptatt av å vise fram hud og overflate. Med lettkledde og vakre mennesker som herjer rundt på surfebrett og raner gullsmeder mens vi sitter og venter på hvem som skal lyve for hvem i neste scene.

ANMELDELSE: The Crown – elegant i alle ledd

"J" (Finn Cole) flytter inn hos bestemor og onkelene i et krimkollektiv med basseng. (Foto: Viaplay, TNT)
«J» (Finn Cole) flytter inn hos bestemor og onkelene i et krimkollektiv med basseng. (Foto: Viaplay, TNT)

Point Break møter Sons of Anarchy

17-årige Joshua «J» Cody (Finn Cole) mister moren sin til en overdose, og må flytte inn hos sin kriminelle bestemor «Smurf» (Ellen Barkin). Hun bor i et slags skurkekollektiv med svømmebasseng, hvor hun og hennes sønner lever det gode ranerliv.

Ikke alle i familien tar imot nykomlingen «J» med åpne armer, men han blir likevel raskt introdusert for Cody-klanens kriminelle aktiviteter. Så spørs det om han kommer til å holde på de hemmelighetene.

Det er mye fokus på lettbent action av typen kappkjøring, kameratslagsmål og ran. Helt sjangerordinært filmet ut fra popkornvennlige Hollywoodmaler.

Og inspirasjonen er lett å få øye på. De surfende ranerne har mer enn et hint av Point Break over seg, og den unge mannen som må ta stilling til sin kriminelle familie er bare et av flere tema denne serien har lånt fra Sons of Anarchy.

Familiekonfrontasjonene er hyppige og av den opplagte sorten. Her er det alfahanner som kjekler om makten, forsmådde lillebrødre som vil vise at de duger og en matriark som manipulerer alle fordi hun mener hun vet hva som er best for familien.

LES OGSÅ: Sons of Anarchy – en oppsummering

Dop, sex og sofaslacking er blant favorittaktivitetene til familien Cody i Animal Kingdom. (Foto: Viaplay, TNT)
Dop og sofaslacking er blant favorittaktivitetene til familien Cody i Animal Kingdom. (Foto: Viaplay, TNT)

Ikke mer enn grei avkobling

Karakteroppbyggingen er endimensjonal og rollefigurene oppfører seg alltid som forventet i Animal Kingdom. Det blir raskt kjedelig for et TV-publikum som de siste årene har blitt bortskjemte med gode krimdrama om familierelasjoner på kant av loven (The Americans, Justified, Sons of Anarchy og Breaking Bad for å nevne noen).

Dette er en sånn type serie som viser oss at «J» er en smart gutt ved å kjapt filme at han løser noen mattestykker.

Og når skuespiller Finn Cole heller ikke klarer å levere mer enn fire nyanser mutt 17-åring i sin rolletolkning, så er det lite som får oss særlig engasjert i historien om den uheldige gutten som har mistet moren sin og risikerer å bli tvunget inn i et liv av kriminalitet.

Her er all sosialrealisme borte. Serieskaper Jonathan Lisco går for enkel underholdning for dem som liker lett spenning, california-action, muskler og stereotypier av kule «bad guys».

Hvis det er din tekopp, så er Animal Kingdom helt grei avkobling. Men det finnes veldig mange bedre serier du heller bør bruke tiden på.

Animal Kingdom har premiere på Viaplay den 9. november. Alle 10 episodene i sesong 1 legges ut.

Om SERIEN

Animal Kingdom