– Har drømt om dette lenge

Hiphopduoen Envy er bekreftet til VG-lista Topp 20-showet i Oslo 21.juni, sammen med blant andre Zara Larsson, Kaizers Orchestra, Maria Mena og Sirkus Eliassen.

21. juni går Nordens største gratiskonsert av stabelen på Rådhusplassen i Oslo. Opp mot 100.000 besøkende er forventet til arrangementet, som også sendes direkte på NRK1. Hittil er 18 artister og band bekreftet til showet, og flere vil slippes den kommende tiden.

Se liste over artistene som hittil er bekreftet til VG-lista Topp 20-showet nederst i saken.

En drøm som realiseres

Envy har et godt live-rykte. 21. juni ser du dem gratis på Rådhusplassen og NRK1 (Foto: NRK P3)
Envy har et godt live-rykte. 21. juni ser du dem gratis på Rådhusplassen og NRK1 (Foto: NRK P3)

18 band og artister er bekreftet til konserten. For duoen Envy fra Oslo blir spillejobben helt spesiell.

– Da jeg var 15 år sto jeg på Rådhusplassen og så showet. Jeg hadde ikke engang begynt å rappe, men tenkte «en dag skal jeg stå på den scenen». Så dette blir stort, sier Vincent Dery, som utgjør halvparten av Envy.

For to år siden gjorde duoen stor suksess med låta «One Song». Videoen til låta vant Spellemann, og bandet opparbeidet seg et rykte som et habilt og energisk liveband. Da de for en knapp måned siden slapp singelen «Am I Wrong», gikk sommerhitvarselet nok en gang.

– Vi håper Rådhusplassen blir starten på en sommer med mange spillejobber, sier Dery.

Envy var med på turnédelen av VG-lista Topp 20 i fjor. Også der trakk showene stort publikum, men Dery tror det blir ekstra stas å stå på den store scenen i Oslo med 80.000 mennesker foran seg.

– Det blir helt sykt å få muligheten til å spille der. Det har vært et mål helt siden vi startet å lage musikk, og jeg gleder meg til å føle energien fra folkehavet. Jeg håper det blir sol og en bra folkefest, sier han.

Hør «Am I Wrong»:

 

«Sveriges Rihanna»

Tradisjonen tro byr showet på en rekke artister fra inn- og utland. I år spiller norske storheter som Kaizers Orchestra, Kurt Nilsen, Maria Mena og Eva & The Heartmaker.

I tillegg kommer artister fra de andre nordiske landene – blant andre 15 år gamle Zara Larsson, som omtales som «Sveriges Rihanna».

Hun ble oppdaget gjennom et talentshow på svensk TV, og har gjort det skarpt på salgs- og radiolistene også her til lands med låta «Uncover»:

 Som å hoppe i fallskjerm

Magnus Eliassen gleder seg til å gjenta fjorårets suksess på Rådhusplassen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Magnus Eliassen gleder seg til å gjenta fjorårets suksess på Rådhusplassen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Sirkus Eliassen var blant trekkplastrene på Rådhusplassen også i fjor. Duoen er kjent for energiske konserter, og har siden i fjor nådd ut til et enda bredere publikum gjennom deltagelse i Melodi Grand Prix. Storebror Magnus sammenligner spillejobben på VG-lista Topp 20-showet med et fallskjermhopp.

– Det var en helt absurd, «klyp meg i armen»-aktig opplevelse i fjor, og det blir det nok i år også. Det gir et enormt kick å stå på en så stor scene, og når man bare spiller en låt, går alt veldig fort, forklarer han, og fortsetter:

– Det er en skikkelig energiutblåsning, og der og da er det vanskelig å skjønne hvor mange som egentlig ser på. Når folkehavet du ser fra scenen er så stort er det vanskelig å bedømme om det er ti eller åtti tusen mennesker i publikum, sier han.

Han tror noe av grunnen til at det oppleves så ekstraordinært finnes i menneskets natur.

– Jeg tror ikke evolusjonen skapte oss til å stå foran et gigantisk, jublende menneskehav. Det er nok derfor det føles så vilt, sier han.

Han understreker at det allikevel føles riktig for den populære duoen.

– Det føles både rett og lett å gjøre slike jobber, for vi elsker det vi driver med. Vi har det fantastisk artig når vi spiller, sier han.

Spent nykommer

Også en av Norges mest lovende og hypede artister i år, Truls, spiller på showet. Han fikk strålende kritikker for sin opptreden på årets by:Larm, og låta «Out Of Yourself» har gått sin seiersgang på radio- og hitlister.

– Jeg er veldig glad for at de gikk for en som meg. Det blir legendarisk, sier artisten som det siste året har beveget seg fra indierock til r&b.

Anmeldelse: Urban oppstigning

Hør: «Plan r&b» – en dokumentar om Truls. 

I år leder Aishath Afeef og Kåre Magnus Bergh showet fra Rådhusplassen. Nytt av året er det også at tv-sendingen fra showet er et nordisk samarbeid, som også blir sendt av de andre nordiske allmennkringkasterne.

Les: Ny duo leder VG-lista

Flere artister til showet slippes i tiden frem mot 21. juni.

 Disse artistene er hittil klare for Rådhusplassen:

Adelén
CC Cowboys
DJ Broiler
Envy
Eva & The Heartmaker
Isac Elliot (FIN)
Kaizers Orchestra
Kurt Nilsen
Linnéa Henriksson (S)
Madcon
Margaret Berger
Maria Mena
Sirkus Eliassen
Truls
Vamp
Zara Larsson (S)