Paskalev i Popsalongen

Hør: Fjorårets Urørt-vinner var innom P3-lokalene og fremførte to låter med Billie Van.

Mikhael Paskalev i Popsalongen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Mikhael Paskalev i Popsalongen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Ålesunderen Mikhael Paskalev har hatt et intenst år. Med den nasjonale gigahiten “I Spy” kapret han tittelen Årets Urørt i 2012. Etter å ha blitt tronet med den gjeve tittelen har livet etter suksessen på Studentersamfundet i Trondheim vært en eneste lang seiersrunde.

Se Mikhael Paskalev holde kontorkonsert

Tro på Phil T. Rich

Nå klimprer han på gitaren med tre kaffekanner foran seg i det furubelagte studioet på Marienlyst. Kumpanen Billie Van, som forøvrig er aktuell med ny låt og video, sitter i telefonen like ved.

Et par akkorder senere skal de fremføre P3-listede Haim-låten “Don’t Save Me” og tittelsporet til Paskalevs debutalbum, What’s Life Without Loosers.

– Jeg likte greiene til Phil T. Rich lenge før Urørt-suksessen hans, sier han om rapperen. Rett etter bekrefter artisten ryktene som har svirret litt på sosiale medier om et eventuelt samarbeid med den nybakte vinneren. Eller. Han sier i det minste at hjulene er satt i gang.

Les: Phil T. Rich er Årets Urørt

Les: Platekontrakt til Phil T. Rich

Se og hør flere opptredener i Popsalongen

Minner fra Urørtfinale-nachspielet

– Nå husker jeg hvor jeg har deg fra! På Urørtfinale-nachspielet, ved trappene, sier Paskalev. – Det stemmer – vi snakket blant annet om Bulgaria.

Det demrer for undertegnede. Jeg blir litt flau da jeg kommer på at jeg nevnte den bulgarske fotballhelten Dimitar Berbatov for å få etablere en fellesnevner.

I studio forklarer 87-modellen til programleder Aishath Afeef at det er litt trist å ikke være “urørt” lenger, men at det sinnsyke året naturligvis kompenserer “tapet”.

– Den største forskjellen nå og da, er at jeg ikke er nervøs på intervjuer og konserter, avslutter Mikhael Paskalev som understreker troen på Phil T. Richs talent og ferdigheter.

Mikhael Paskalev og Billie Van i Popsalongen – “What’s Life Without Loosers”:
Mikhael Paskalev og Billie Van i Popsalongen – “What’s Life Without Loosers”

Mikhael Paskalev og Billie Van i Popsalongen – Haim-cover “Don’t Save Me”:
Mikhael Paskalev og Billie Van i Popsalongen – Haim-cover “Don’t Save Me”

Mikhael Paskalev og Billie Van i Popsalongen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Mikhael Paskalev og Billie Van i Popsalongen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Se “I Spy”-videoen: