Se Urørtfinalen live

Carnival Kids, Farao, Shy for Shore, Sigurd Julius, og The Wolves kjemper om å bli Årets Urørt, direkte fra Studentersamfundet i Trondheim.

Årets Urørt skal kåres. I år kjemper fem band om å sitte på Urørt-tronen. Mari Garås Monsson og Lars Berrum leder showet, med Marit Larsen, Mats Borch Bugge, og Tarjei Strøm i dommerstolene.

Urørt 2014:
Tøft å se hvordan musikkbransjen fungerer

Tidligere vinneres tips til artistene: – Ikke forvent å tjene spenn

Noe annet enn Melhus-torget: Intervju med Sigurd Julius og Shy for Shore

– Håper jeg ikke kjører det i grøfta: Lars Berrum og Mari Garås Monsson er årets programledere

Carnival Kids

Profil på Urørt
Urørt mener: Stadionklar punkrock kanalisert i en infernalsk melodisk eksplosjon på drøyt tre minuttter.

Farao:


Profil på Urørt
Urørt mener: «Tell A Lie» spinner lytteren inn i et nett av gitar-samples og repeterende trommer, koblet med Faraos kjølige stemme sitter man igjen med en artist med hypnotiserende egenskaper og langvarig appell.

Shy For Shore:


Profil på Urørt
Urørt mener: Duoen som overbeviste på Slottsfjell i sommer byr på pulserende danselåt som samtidig er hjerteskjærende og fintfølende. Shy For Shore befinner seg med «Then The Heartbreak» i et musikalsk krysningspunkt midt mellom Drive-soundtracket og Robyn.

Sigurd Julius


Profil på Urørt
Urørt mener: Sigurd Julius fra Melhus forvalter norske singersongwriter-tradisjoner samtidig som han fyller sjangeren med trøndersk varme. «Østavind» er voksen popmusikk brygget på ungdommelig mot og et enestående låtskrivertalent.

The Wolves:


Profil på Urørt
Urørt mener: Utømmelig ungdomsenergi og voksen låtskriving forenes av Tromsøs mest lovende sekstenåringer. «Let’s Skate This Town» er polar punkrock av ypperste merke.

Slideshow: Urørtfinalen 2014