Hvis du vokste opp på 80- og 90-tallet, så har du sikkert enten sett tegnefilmen eller lekt med en He-Man-figur på et eller annet punkt i barndommen.

Når Adam, prinsen av Eternia, hevet sverdet sitt og sa: «By the power of Grayskull – I have the power», ble han transformert om til en superhelt med umenneskelig styrke.

I sin kamp for å beskytte Eternia og Greyskull-slottet fra den onde Skeletor la han ut på heltemodige eventyr, som var utrolig spennende for et ungt barnesinn.

Nå vil Sony Pictures lage spillefilm om den blonde helten med skinntrusa. Masters of the Universe er det foreløpige navnet og tross min nostalgiske forkjærlighet for He-Man er jeg rimelig skeptisk.

Dolph Lundgren som He-Man i Masters of The Universe fra 1987. (Foto: Warner Bros. Pictures).
Prater med Jon M. Chu om regi

I følge Deadline.com er Sony i prat med Jon M. Chu om å regissere eventyret.

Dette er mannen bak Step Up 2: The Streets og Step Up 3D og den nye G.I. Joe-filmen G.I. Joe: Retaliation, som for tiden får en 3D-overhaling i postproduksjon.

Siden G.I. Joe: Retaliation ikke er ute enda er Chus dansefilmer de eneste referansene jeg har til hans arbeid.

Jeg er derfor usikker på om dette er den rette mannen til å lage film om en av de største heltene fra min barndom.

Dolph-ern i skinntruse

Forhåpentligvis blir denne utgaven av Masters of the Universe likevel bedre enn filmen med samme navn fra 1987, der godeste Dolph Lundgren hadde rollen som He-Man.

Dolp-ern så riktignok snasen ut i skinntrusa si, men skuespillerprestasjonen var ikke noe å skryte av.

At He-Man tok turen til jorda og plutselig hadde lasergevær, i tillegg til sverdet og de vanlige våpnene sine, var heller ingen suksess i mine øyne.

Skeletor er He-Mans erkefiende. (Foto: Mattel).
En film for nostalgikere

John Carter er en annen gammel helt som ble forsøkt gjenopplivet tidligere i år. Det gikk ikke så bra økonomisk sett. Filmen John Carter førte til milliontap for Disney.

Nå skal jeg ikke dømme Masters of the Universe nord og ned på forhånd. Filmen er kun i den innledende fasen av produksjonen og det er ikke sikkert at det er Jon M. Chu som sitter igjen med regijobben til slutt.

Uansett hvem som skal regissere og spille i filmen er dessuten sikker på at jeg ikke er den eneste nostalgikeren som kommer til å troppe opp på kino uansett for å se en slik film.

Det var riktignok She-Ra, He-Mans tvillingsøster, som var den største stjerna i mine øyne da jeg var liten, men He-Man er absolutt en helt jeg har sansen for!

He-Man dukket for første gang opp i 1981 som en del av Mattels leketøy-franchise Masters of the Universe og fikk sin egen tegneserie på TV i 1983. She-Ra ble senere laget som et alternativ for jenter.

Helt til slutt må jeg bare legge inn denne lille godbiten til gamle He-Man-fans. Sjekk ut denne herlige musikkvideoen der He-Man synger 4 Non Blondes sin «What’s Up».

Hva er ditt forhold til He-Man? Tror du en ny film blir bra? Kommenter!