I følge Hollywood Reporter skal Jolie være den som sitter i registolen under innspillingen av andre verdenskrig-dramaet Unbroken – en film om krigsveteranen Louis Zamperini.

Heltehistorie

Filmen er basert på den suksessfulle Laura Hillenbrand-boka om soldatens historie, ei bok som ifølge Jolie raskt fikk henne til å ville vise historien på kinolerretet.

– Jeg ble så rørt av Zamperinis historie, og jeg startet umiddelbart prosessen for å få lov til å lage denne filmen. Louie er en stor helt, og et modig medmenneske, og jeg er utrolig stolt over å få fortelle hans inspirerende historie, uttaler Jolie.

"Unbroken" er basert på boka med samme navn, skrevet av Seabiscuit-forfatter Laura Hillendbrand. (Foto: Random House)

Zamperini er en ekte amerikansk helt. Han ble nummer åtte på 5000 meter under OL i Berlin i 1936, og ble innrullert i det amerikanske forsvaret i 1941. Etter å ha overlevd et flykrasj i Stillehavet ble han brakt til en japansk krigsfangeleir hvor han og medsoldatene ble holdt fanget og mishandlet i to år til krigens slutt i august 1945.

Les også: Brorskap og realisme – dette er de beste filmene om krig

Jolie – den samvittighetsfulle regissøren

Jolie har to regi-jobber på CV’en fra før av: In the Land of Blood and Honey, en film om krigen i Bosnia på nittitallet, og dokumentaren A place in time , et prosjekt hvor hun ga en rekke mennesker over hele verden et kamera med beskjed om å filme tre minutter av sine omgivelser.

Siste utkast av manuset er skrevet av William Nicholson, mannen bak manusarbeidet på filmer som kassasuksessen Gladiator og vårens store Oscar-favoritt Les Misérables.

Les også: Hvor er hun best? En kjapp gjennomgang av Jolie-filmografien

Oppfølgere og eventyr-slemminger

Neste mulighet til å se Jolie foran kamera vil bli i en produksjon som kaster seg på eventyr-bølgen som har skylt over Hollywood de siste årene. Maleficent er en fantasyfilm hvor Jolie spiller hovedrollen i en Tornerose-fortelling fortalt fra synsvinkelen til Maleficent, også kjent som den onde heksa fra Disney-filmene. For tegnefilm-elskerne der ute kan vi glede med at Jolie fortsetter som stemmeskuespiller i Kung Fu Panda 3, mens actionjunkiene der ute får nok et gjensyn med CIA-agent Evelyn Salt i Salt 2, som foreløpig ikke har noen dato for kinopremiere.

Les: Anmeldelse av Salt

Se et intervju med krigshelten Zamperini under – hvem skal spille ham mon tro?

Hva tror du om Jolie som regissør av et krigsdrama? Legg igjen din beskjed i kommentarfeltet!