Birger Vestmo, Marte Hedenstad, Rune Håkonsen og Andreas Hadsel Opsvik er tirsdag 18. desember klare med spilldiskusjoner, en vurdering av de nye streamingtjenestene og kåringer av 2012s beste spill, filmer og serier.

– Årets filmer har holdt god kvalitet og det har vært en fin mix av de store blockbuster-filmene med innslag av de mindre produksjonene. Det har vist seg at de filmene vi gledet oss mest til ikke alltid slo an som vi trodde, sånn som Prometheus, sier Birger Vestmo.

SE OGSÅ: Filmpolitiets årskavalkade 2011 her!
LES OGSÅ: 2011 beste filmer

Ny spilltrend

Rune på sin side, ble svært skuffa over James Bond Skyfall. Han forteller også om en ny trend på spillfronten i år.

– Det har vært mange oppfølgere i spillverden i år. 2012 har vært et stort år for indie- og nedlastbare spill. Det er ikke lenger slik at de beste spillene finnes i butikken. Det meste av spill ligger i dag på nett. I tillegg er det flere store manusforfattere som har beveget seg over fra film- til spillbransjen, noe som har økt kvaliteten på spillene i år.

LES OGSÅ: 2011s beste spill

I årets kavalkade skal konstablene også diskutere skytespill, som Birger mener ikke har utviklet seg noe særlig siden tidlig nittitall.

– Flere av oss mener at utviklingen av skytespill har stått helt stille, mens andre er uenige. Det ligger an til diskusjon rundt temaet med andre ord, sier Birger.

Spennende serier

Også årets serier har stort sett vært oppfølgingssesonger. Det har ifølge Marte vært litt kjedelig. Samtidig har noen utmerket seg som spesielt gode.

LES OGSÅ: 2011s beste serier

– Noen av de nye sesongene har vært veldig spennende og har i mine øyne tatt serien til et nytt nivå.

Filmpolitiets årskavalkade går tirsdag 18. desember klokken 22.20 på NRK3