Kids, I’m gonna tell you an incredible story. The story of how I met your mother.

Slik begynner den aller første episoden av komiserien How I Met Your Mother, og gjennom åtte sesonger om Ted Mosby og vennene hans Marshall, Lily, Robin og Barney, har vi ventet på svaret om hvem som egentlig er moren til Ted sine fremtidige barn.

Siden seriens start i 2005 har vi vært innom Victoria, spilt av Ashley Williams, og Stella, spilt av Sarah Chalke, som mulige mødre. I første episode av sesong tre avsløres det imidlertid at moren hadde en gul paraply og utover i serien brukes denne paraplyen til å hinte om hvem moren er.

Natt til i dag var det sesongfinale på den åttende sesongen i serien i USA, og endelig ble eieren av den gule paraplyen avslørt. Hvis du ikke vil vite hvem som er den mystiske moren bør du stoppe å lese nå!

Les også: Topp 5: Neil Patrick Harris!

Eieren av den gule paraplyen er endelig avslørt i How I Met Your Mother. (Foto: CBS).
Eieren av den gule paraplyen er endelig avslørt i How I Met Your Mother. (Foto: CBS).
Helt ny i serien

Cristin Milioti er skuespilleren som spiller kvinnen med den gule paraplyen. Hun har ikke vært med i serien tidligere, så ingen av kvinnene Ted har møtt tidligere i serien har vært moren. Da Rachel Bilson spilte en av Teds kjærester i den femte sesongen, fikk vi vite at moren var romkameraten hennes, men vi fikk aldri se henne.

Hverken Ted eller noen av de andre figurene i serien får møte Teds kommende kone i denne episoden heller, men for seerne avsløres det altså hvem kvinnen med paraplyen er.

Milioti er så langt bare kreditert som “kvinne med paraply”. Nå blir det spennende å se hvordan forholdet mellom henne og Ted utfolder seg i den niende og siste sesongen i serien, som kommer på TV i USA i september.

Skuespilleren har tidligere hatt gjesteopptredener i blant annet 30 Rock og The Sopranos, men Milioti er nok et relativt ukjent TV-fjes for de fleste.

Her i Norge går sesong åtte av serien på Viasat 4 her til lands og sesong syv er ute på DVD. I denne videoen fra The Hollywood Reporter får du imidlertid se klippet fra sesongfinalen der vi får møte moren for første gang:

Hva synes du om How I Met Your Mother? Si din mening i kommentarfeltet!