– Det var en utrolig intens filminnspilling. Vi filmet mye på veldig kort tid, og rent fysisk var det utmattende. Men når du samler en gruppe noen-og-20-åringer, oppfører vi oss som unger, og Harald er en stor unge selv, sier Jamie Campbell Bower, som spiller kjekkasen Jace i Harald Zwarts Skyggejegerne: Demonenes by.

SE INTERVJUET ØVERST I SAKEN!

Harald Zwart på den røde løperen i Fredrikstad (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix).
Harald Zwart på den røde løperen i Fredrikstad (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix).

Han gjestet Norge sammen med hovedrolleinnehaver Lily Collins på fredag for å kaste glans over festpremieren i Zwarts hjemby, Fredrikstad. På forhånd møtte de nordisk presse i Oslo, der de var fulle av lovord om sin regissør.

– Han er fantastisk, fordi dette ikke nødvendigvis er hans sjanger, men jeg tror det var det som gjorde ham perfekt for filmen. Han bryr seg om figurer og følelser. Historien kunne lett bare handlet om CGI og etterproduksjon, men han ville gjøre det gjenkjennbart for alle, sier Lily Collins.

Det oppstår søt musikk mellom Jamie Campbell Bower og Lily Collins i Skyggejegerne: Demonenes by (Foto: SF Norge AS).
Det oppstår søt musikk mellom Jamie Campbell Bower og Lily Collins i Skyggejegerne: Demonenes by (Foto: SF Norge AS).

LES: Anmeldelsen av Skyggejegerne: Demonenes by

– Liker å overraske dem!

Jamie Cambell Bower (24) er kjent for roller i Sweeney Todd, The Twilight Saga og Harry Potter. Lily Collins (24), datter av Phil, har hatt roller i The Blind Side, Abduction og Lille speil på veggen der.

I Skyggejegerne spiller hun Clary Fray, en vanlig New York-jente som viser seg å stamme fra en slekt av demonjegeren, akkurat som Bowers figur Jace. Harald Zwart avslører litt av hemmeligheten bak sitt arbeid med de unge skuespillerne.

– De får så mye informasjon som de trenger, men det jeg liker, er å overraske dem innimellom med at jeg forteller dem en ting, men så gjør jeg noe annet. Eller at jeg skremmer dem eller lar dem stå litt ekstra i kulda så de fryser naturlig. Og det hjelper jo på spontaniteten. De bor jo på en måte inni karakteren, så de føler vel mer enn noen annen at dette kjennes fei, eller dette kjennes riktig. Sånn har jeg vært veldig åpen for deres input hele veien. Det var morsomt å jobbe sammen med dem på denne måten, sier Harald Zwart.

Lily Collins hadde sin rollefigur som forbilde under innspillingen av Skyggejegerne.

– Jeg ville ikke overtenke på ting, det var mye improvisasjon, interaksjon og samarbeid med alle, så jeg ville møte alt med åpne øyne, slik Clary ville ha gjort, sier hun.

LES: Harald Zwart bryr seg ikke om den dårlige kritikken

– Heldig med samme regissør

I høst skal film nummer to spilles inn, Skyggejegerne: Den tause byen. Etter at figurene og universet nå er etablert i den første filmen, gleder Harald Zwart seg til å utforske det nærmere.

Harald Zwart, Lily Collins og Jamie Campbell Bower (Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix).
Harald Zwart, Lily Collins og Jamie Campbell Bower (Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix).

– Film nummer to vil gå dypere inn i deres mentale hverdag. Den er mer psykologisk i form av at du ikke helt vet hva som skjer, hvem som er hvem, så paranoiaen blir større, sier Zwart.

Og filmens hovedrolleinnehaver er storfornøyd med å få jobbe med Harald Zwart en gang til.

– Det er veldig heldig når samme regissør fortsetter i det som kan bli en serie, fordi man blir så godt kjent på den første filmen. Han kjenner vår spillestil og samarbeidsmåte, så det er fint å få dette igjen, sier Lily Collins.

Skyggejegerne: Demonenes by fikk en noe skuffende start på amerikanske kinoer i åpningshelga, med en inntjening på 14 millioner dollar siden premieren sist onsdag. Knappe 12000 så den på kino i Norge i helgen, som heller ikke er et hurra-tall. Det er uvisst om dette får noen konsekvenser for oppfølgeren, som allerede har vært i forproduksjon en god stund, og etter planen skal spilles inn i Canada i høst.