Etter filmstudioet Summit Entertainment kjøpte rettighetene til en nyinnspilling av Hodejegerne i 2011 har det vært stille rundt de amerikanske planene for filmen.

Nå melder nettstedet Deadline.com at den renommerte serieprodusenten HBO vil lage en serie timelange episoder basert på boken.

Manuset utvikles av Alexander Woo, som tidligere har skrevet 12 episoder av HBOs vampyrdrama True Blood, og jobbet som produsent for serien.

Morten Tyldum, Jo Nesbø og Aksel Hennie presenterte Hodejegerne i Cannes (Foto: NRK).
Morten Tyldum, Jo Nesbø og Aksel Hennie presenterte «Hodejegerne» i Cannes i 2011. (Foto: NRK).

– Jeg får si som jeg pleier: disse TV- og filmutviklingsprosjektene betyr bare at du får lov å delta i første runde i cupen. Sannsynligheten for at du skal spille finale på Ullevål er … eh, liten, sier Nesbø i en kommentar til VG.

LES OGSÅ: Dårlige utsikter for «Snømannen»-filmatisering

LES OGSÅ: Leonardo lager film av Nesbøs neste bok

Den norske filmen fikk terningkast fem av Birger Vestmo, som også omtalte filmen som: – En gnistrende god thriller, der spenningen holder hele veien, uten ett eneste dødpunkt!

Et annet prosjekt som nesten tok av er den Nesbø-produserte serien I Am Victor, hvor Nesbø er produsent. Etter først at piloten først ikke ble plukket ut for videre produksjon av tv-kanalen NBC, gikk serien tilbake til utviklingsstadiet før en ny episode ble spilt inn tidligere i høst.

INTERVJU: Snakker ut om Harry Hole-filmene: – Ville hata en dårlig Nesbø-film

Hvem bør spille en amerikansk Roger Brown? Del dine meninger i kommentarfeltet under anmeldelsen.