På tross av laber mottagelse da Barbarella hadde premiere i 1968, spredde ryktet om en ung og sensuell Jane Fonda i verdensrommet seg. Før 70-tallet var over hadde filmen fått kultstempelet som har fulgt den siden.

Nå er det endelig klart at Amazon har bestilt en pilotepisode av en serie basert på filmen til sin strømmetjeneste fra selskapet Gaumont International Television, som allerede produserer Hannibal for NBC og Hemlock Grove for Netflix.

Arbeidet med en nyinnspilling av Barbarella har pågått i mange år. Først som en ny film med Tarantino-kompisen Robert Rodriguez (From Dusk Till Dawn (1996) og Sin City (2005) og Planet Terror (2007)) ved roret. Da dette prosjektet ikke fikk støtte, valgte rettighetshaverne å vri det om til en tv-serie.

Godt forhold mellom Ryan Gosling og NIcolas Winding Refn. Her fra Cannes i 2011 (Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE.POUJOULAT).
Et godt forhold mellom skuespiller Ryan Gosling og regissør Nicolas Winding Refn, som har skapt filmene «Drive» og «Only God Forgives» sammen. Her fra Cannes i 2011 (Foto: AFP Photo / Anne-Christine Poujoulat).

Halvannet år er gått siden Refn meldte seg på og hentet inn forfatteren bak Bond-filmen Skyfall til å utforme manus til piloten.

TOPP 5: Tøffe spacebabes – kun de tøffeste damene redder verden fra romvesener

Med sterke koblinger til produsentlegende

Refn skal ikke bare regissere første episode, han produserer også serien sammen med Martha De Laurentiis (Hannibal, 2013 – idag) som er enken etter den legendariske filmprodusenten Dino De Laurentiis – kjent for Barbarella (1968), Conan: Barbaren (1982), Blue Velvet (1986) og mange flere.

I filmen fra 1968 reiser Barbarella fra jorden – i en fjern fremtid – til stjernesystemet Tau Ceti for å hente doktor Durand Durand på oppdrag fra jordens president. Skipet hennes styrter og hun må på merkverdigvis på reparert skipet sitt for å fortsette oppdraget. Innimellom alle de nydelige science fiction-settene er filmen beryktet for å ublygt spille på Fondas seksualitet og utstråling.

Hvor nært opp mot den originale tegneserien fra 1962, eller hvem som skal spille tittelrollen som Barbarella, er ikke kjent.

ANMELDELSE: Drive – iskald krimfiilm

Hvem bør spille rollen som romhelten Barbarella anno 2014?

(kommentarfeltet dukker opp under traileren til filmen fra 1968)