2014, det første fulle året i Playstation 4- og Xbox One-konsollenes liv var et strålende spillår, stappfullt av gode spillopplevelser, og 2015 ser ikke ut til å bli noe dårligere! Spillutgivelser venter i rekker og rad, både fra de enorme spillgigantene og fra de mindre indiestudioene.

Lista over spill vi gleder oss til er kjempelang, og det har vært ekstremt vanskelig å plukke ut hvilke ti vi mener blir de mest spennende utgivelsene i år, men vi har stemt og vi har kommet frem til et resultat.

Er du uenig? Vi i Filmpolitiet vil gjerne høre din mening – sett opp din egen toppliste i kommentarfeltet!

2014: Årets beste filmer | Årets beste spill | Årets beste TV-serier


Star Wars Battlefront
Bekreftet i 2015

Star Wars: Battlefront (Foto: EA)

2015 er året hvor en av popkulturens mest populære filmserier gjør sitt comeback. Etter at Disney kjøpte Lucasfilm, og dermed hele Star Wars-universet, har arbeidet gått fremover i full fart. Det gjelder ikke bare film, men også på spillfronten.

Svenskene i DICE har fått ansvaret for å videreutvikle arvesølvet, nemlig Battlefront-serien. De to foregående spillene i samme serie ble omfavnet av både tilhenger og anmeldere i 2004 og 2005. Fallhøyden er stor, men med tanke på hvor store ambisjonene til Disney faktisk er, så er ikke vi bekymret.

DICE har tidligere levert spill av høy kvalitet i samme sjanger, så helt galt kan det da ikke gå med Star Wars: Battlefront. Slippdato er enda ikke kjent, men spillet ventes å komme ut i forbindelse med desemberpremieren på Star Wars Episode 7: The Force Awakens.


The Witness
Bekreftet i 2015

witness

Jonathan Blow stormet frem i 2008 med indiespillet Braid, en umiddelbar suksess. Siden da har han arbeidet med et ambisiøst prosjekt som kunne bære frem Blows ideer om hvordan spill kan manipulere tid og rom til bruk i puslespill og oppgaver.

I The Witness våkner spilleren strandet på en øde øy fylt med merkelige oppgaver. Helt nøyaktig hvordan Blow har tenkt, hvordan spillet fungerer, og hvilke oppgaver spillere må løse, er fortsatt ikke helt klart. De første trailerne var heller ikke spesielt gode, men jo mer vi leser om hans måte å tenke rundt spill, jo mer nysgjerrige blir vi.


No Man’s Sky
Bekreftet i 2015

nomanssky

Under høstens spillmesse Gamescom i Köln, var den britiske spilldesigneren Sean Murray flydd inn av Sony for å snakke om sitt kommende prosjekt. Murray var åpenbart mistilpass foran gruppen spilljournalister som var kommet for å høre om det ambisiøse romspillet No Man’s Sky.

Først unnskyldte han seg for å ikke ha noe nytt å vise frem, før han rettet på skjorta og holdt et times langt foredrag om hvor viktig det er for ham å formidle følelsen av å være et lite menneske i et stort univers. Spillet No Man’s Sky er et forsøk på å formidle akkurat dette.

Fra de første skrittene på en planet, til du suser sømløst gjennom verdenrommet og oppdager ukjente nye arter og solsystemer. Verdenen er enorm, og alle spillere utforsker det samme universet, men spillet er samtidig så stort at det ikke er sikkert du møter noen andre overhodet.


Bloodborne
25. mars

bloodborne

Når Demon’s Souls– og Dark Souls-regissøren Hidetaka Miyazaki lager nye spill, så er det helt greit for oss i redaksjonen. Sjefen for spillstudioet From Software er en mann som virkelig kan lage knakende gode, og ikke minst dødsvanskelige spillopplevelser.

Filmpolitiet trillet terningkast fem for Dark Souls da det kom i 2011. «Jeg hater virkelig Dark Souls dypt og inderlig – men jeg kommer til å fortsette å spille det til jeg blir gal», skrev anmelder Marte Hedenstad og konstaterte at spillet var et av de vanskeligste hun hadde spilt noensinne.

Bloodborn skal visstnok ha et raskere tempo enn Dark Souls, og man må være mer offensiv i kampene – dette kan tyde på at utfordringene vil bli enda større. Hvor skal det ende?! Det gleder vi oss til å finne ut.


Halo 5: Guardians
Bekreftet i 2015

halo5

Etter at Bungie brøt samarbeidet med Microsoft og la Master Chief på hylla, har 343 Industries tatt over en av spillhistoriens mest ikoniske serier. Med Halo 5 åpnes ett nytt kapittel i science fiction-skytespillseriens historie.

Master Chief er ikke lenger hovedpersonen, han er forsvunnet. Locke er mannen som nå må redde menneskeheten og spore opp den store helten. Store pengesummer er lagt på bordet, en ambisiøs TV-serie er skapt for å legge grunnlaget for Halo 5.

Er de gamle fortsatt best? I år får vi vite svaret.


Batman: Arkham Knight
2. juni

batmanarkhamknight

Med Batman: Arkham Knight er Batman-serien er tilbake i Rocksteady Studios kompetente hender. Etter Rune Håkonsens terningkast fem til Arkham Asylum og seks til Arkham City er det ikke rart at vi nå har store forventninger til oppfølgeren!

Handlingen i spillet er satt til et år etter hendelsene i Arkham City, når Batman på toppen av sine karriere som Gothams beskytter konfronterer Scarecrow.

Batman: Arkham Knight skal være Rocksteadys siste Arkham-spill, og finalen av Lynvingens eventyr. I spillet skal du endelig få sette deg bak rattet i Batmans ikoniske kjøretøy Batmobilen, og det gleder vi oss til å teste!


Rise of the Tomb Raider
Julen 2015

tombraider

Tomb Raider kom på femteplass på Filmpolitiets toppliste over de beste spillene i 2013 – vi elsket simpelthen Crystal Dynamics nye versjon av den beintøffe arkeologen.

Salgstallene var dessverre ikke like gode som distributør Square Enix selv håpet på, og vi var derfor redde for at en oppfølger skulle utebli, men under E3-messa i 2014 ble det annonsert at et nytt eventyr med Lara var på vei.

Rise of the Tomb Raider fortsetter forhistorien til Lara Croft der det forrige spillet slapp, og Rhianna Pratchett (datteren til Terry Pratchett) har skrevet spillhistorien denne gangen også. Hennes Lara er en strålende spillfigur – en sårbar spillhelt som er lett å relatere seg til – det skal bli spennende å følge utviklingen videre.


The Witcher 3: Wild Hunt
19. mai

witcher3

Utvikleren CD Projekt RED utsatte før jul lanseringen av The Witcher 3 med flere måneder. «Vi tar den tiden vi trenger», var budskapet. Det kan bety at spillets størrelse, valgfrihet og heftige grafikk, var et større prosjekt enn utviklerne ventet. Det kan også bety, i en tid hvor storspill blir sluppet på markedet med mange bugs og feil, at det polske spillstudioet vektlegger kvalitet foran profitt.

Forrige spill i serien fikk terningkast 6 fra oss i Filmpolitiet, det gjør at vi har høye forventninger til tredje spill. Et voksent fantasyeventyr hvor alle barnevennelige vurderinger er lagt til side? Ja, takk.

https://www.youtube.com/watch?v=-C8yTTfuXQE


Uncharted 4: A Thief’s End
Bekreftet i 2015

uncharted4

Nathan Drake – vår generasjons Indiana Jones! For en kul fyr, og for en fantastisk eventyrer.

Da det i mars 2014 kom frem at Uncharted sin sjefsutvikler og spillbransjeveteranen Amy Henning skulle forlate Naughty Dog, ble mange overrasket. Henning hadde vært kreativ leder og manusforfatter for serien siden det første spillet, Uncharted: Drake’s Fortune, kom i 2005.

Da nyheten om at det var The Last of Us-skaperne Neil Druckmann og Bruce Straley som skulle lage Uncharted 4: A Thief’s End kom, ble vi imidlertid overbevist om at Nathan Drakes neste eventyr også blir en spennende spillopplevelse.

Duoen er strålende historiefortellere, som også har jobbet med Uncharted-serien tidligere, og vi gleder oss til å bli med Nathan Drake på det som ser ut til å bli et karibisk pirateventyr.


The Legend of Zelda
Bekreftet i 2015

zeldawiiu

2014 har virkelig vært et strålende år for Nintendos Wii U-konsoll. En rekke gode spill kom endelig ut til konsollen, og Mario Kart 8 tronet til og med som nummer én på vår toppliste over de beste spillene i fjor.

Nå håper vi at 2015 blir like bra, og det er et spill vi tror kan hjelpe Nintendo på veien til å oppnå akkurat det – nemlig The Lengend of Zelda.

Under E3 2014 avduket Nintendo et Zelda-spill med en åpen spillverden uten grenser, og med muligheten til å reise til alle områder fra alle kanter. Dette utfordrer hele grunnfilosofien til designteamet bak serien, puslespillutfordringene, som tidligere har vært en sentralt del av spillserien, må nå fungere på helt nye måter. Dette blir spennende!

Er du uenig i topplista? Vi vil høre din mening! Sett opp din egen liste i kommentarfeltet!