La Linnéa leve: Episode 1

Linnéa finner ikke glede i hverdagen, nå skal hun møte en healer.

På tross av langvarig pykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen. Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8

Sliter du selv, eller noen du kjenner? Sjekk disse nettstedene for mer informasjon om psykisk helse.

Linnéa Myhre har etterhvert blitt et kjent navn. Moldejenta har 70.000 lesere ukentlig på bloggen sin “Alt du vet er feil”, og preget diverse avisforsider, nettsider og magasiner de siste årene. Nylig ble hun også kåret til Norges mest sexy kvinne av bladet Mann.

All oppmerksomheten forandrer likevel det faktum ikke at Linnéa i mange år har slitt med depresjoner, og ikke er i stand til å finne glede i hverdagen. Det hele er i følge henne selv stort sett tomt, grått og trist.

Derfor sa hun, kanskje overraskende for noen, ja da vennen Andreas Øverland bestemte seg for å gjøre noe med tingenes tilstand. Gjennom åtte episoder skal han prøve å gi Linnéa et glimt av lys i hverdagen, ved å ta henne med på aktiviteter han tror kan hjelpe.

– Linnea er breial og kan være ganske frekk i kjeften, og bloggen hennes viser henne ofte fra en veldig selvsikker side, men jeg vet at hun ikke har det bra og er ganske sårbar, forteller Andreas.

I den aller første episoden av serien tar han Linnea med til en healer, som skal prøve å gi Linnea en åndelig løsning på problemene hennes.

– Alternativ medisin er en stadig voksende bransje. Jeg kjenner flere som har oppsøkt healere og som har følt seg bedre, så jeg tenkte kanskje det var noe for Linnea, sier Andreas.

Selv var Linnéa ganske skeptisk.

– Innspillingen skjedde mens jeg var inne i en ganske ok periode, så Andreas var veldig heldig og fikk meg med på alt – til tross for at det til tider ble ganske ubehagelig. Jeg synes jeg har vært flink og oppegående, jeg har gjort jobben min, og mer kan man vel strengt tatt ikke kreve, mener Linnéa.

De to møttes i radioprogrammet Popsalongen hvor Andreas var sjef og Linnéa reporter og redaksjonsassistent, og det gikk fort opp for Andreas at Linnea faktisk levde et ganske tomt liv, noe også den populære bloggen hennes alt du vet er feil har handlet mye om.

– Tidvis var det ganske mørkt å jobbe med Linnéa i fjor vinter og vår. Jeg så at hun hadde det kjipt og ble oppriktig bekymra. Hun er flink til å gjøre ting hun vet at hun kan, men så gjør hun ikke så veldig mye annet, sier Andreas.

-Og derfor så jeg for meg at for eksempel healing kunne være verdt et forsøk. Uansett om det faktisk hjalp eller ikke, så kom hun seg i det miste ut og fikk dagene til å gå.

Linnéa om egen innsats:

Idiotisk idé, med tanke på at jeg ikke tror – og aldri kommer til å tro på folk med overnaturlige evner.

Nye episoder av La Linnéa leve ser du på P3.no hver tirsdag og torsdag.

66 Responses to “La Linnéa leve: Episode 1”

 1. Korvholm

  Det hørtes nesten ut som om Andreas faktisk trudde at healing skulle hjelpe… Eg kan forstå at desperate mennesker som har prøvd alt prøver det, men at man går dit først blir for meg uforståelig.

  Jeg er helt enig med Linnea, det er mye rart man skal respektere at folk tror på.

  • Anonym

   Sier en som skriver “blond” med “å”, ikke bruker komma, og like greit bruker både punktum og utropstegn i samme setning.

   • Anne Snakk

    Hei, Thomas_D

    Lurer på hvorfor du kritserer Paul fordi han har masse skrivefeil. Kan hende han har dysleksi. Det kan ikke han noe for.

    Innholdet i det han skriver er jo mye drøyere. Det er jo rett og slett veldig stygt. Og virkelig noe å slå ned på.

    Med mindre Paul har en sammensatt diagnose med både dysleksi og Tourettes. Da skal han vel egentlig ha kred for å skrive noe i det hele tatt. Øvelse gjør mester med den diagnosen.

    Hei, Paul

    Fint at du øver deg på å skrive på tross av evt dysleksi. Hvis det er slik at du har Tourettes også så er det lurt at du venter litt og leser igjennom det du har skrevet flere ganger før du poster det. Jeg trodde tics ikke ga seg utslag når man skriver, men jeg vet jo ikke alt.

    Hvis du ikke har Tourettes og likevel velger å poste dette så vet ikke jeg sånn umiddelbart hva du sliter med. Men noe er det. Håper du får den hjelpen du trenger, uansett. Lykke til!

    • Anonym

     Hei, Skravle-Anne

     Tror ikke en med dysleksi konsekvent skriver “å” som “aa”. Men du som kan så mye, vet kanskje om det finnes en diagnose på det også? Hvis nå Paul faktisk hadde dysleksi, Tourettes og tics, så vet jeg ikke om den dårlig skjulte sarkasmen din var stort bedre.

      • Anonym

       Det gjør vel ikke saken så mye bedre. Du mener altså at Paul, som ikke helt har norsk grammatikk på plass, har både dysleksi, Tourettes og tics. Glad du ikke er lege.

       • Anne Snakk

        Hei, Tomas_D Guest

        Jeg mener ikke at Paul har både dysleksi, Tourettes og tics (tics er vanlig hvis man har Tourettes). Tror du skal lese det jeg skrev en gang til. Jeg _lurer på_ hva han sliter med siden han synes det er på sin plass med en så drøy kommentar.

        Jeg har fremdeles ikke fått svar på det jeg lurte på hos deg. Jeg lurte på hvorfor du kritiserer Paul fordi han har skrivefeil og ikke kritiserer innholdet i det han skriver. Det er innholdet som er drøyt. Om det er skrevet med en eller to aa-er er likegyldig. 

        Hvorfor du trekker inn hva yrket mitt er lurer jeg egentlig også på. Men så lenge det gjør deg glad så er jo det sikkert fint.

 2. Anonym

  Det er ikke mye rart man skal respektere at andre tror. Healing og en rekke andre ting fungerer ikke og har kun en placebo effekt hvis den engang har det. Det finnes ulykkelige mennesker som har brukt alt de har og eier på healere som er mere en glad for å forøke deres lommebok med løgn

 3. Peder Nilssen

  Vis han Andreas skal hjelpe , så hvorfor blir han på en måte da sur på slutten der når Linnea sier 3 , istede for å prøve å oppmuntre henne ?

  • Marielle Katarina

   Anders er ingen fagmann, han er bare en god venn som gjør sitt beste. Det er klart han må få bli frustrert, det betyr ikke at han ikke er til hjelp.

 4. Kristian Fagerheim

  Den der jævla drittungen vet vel ikke hva det er å være depp! Hu trur bare hu er jævla kul. Kopierer bare en sinnstemmning som har versert i alternative undommsmiljøer i årtider! WANNABEEEEE!

 5. Anonym

  Hvis hun er klinisk deprimert, trenger hun ikke først og fremst å blogge for 70 000 hun ikke kjenner. Hun trenger ikke “venner” som tar henne med til healere som henvender seg til en eller annen mystisk og udokumentert form for kraft. Det hun trenger er en dyktig, fagutdannet lege. Hvis hun bare er trist, eller bærer på en definert sorg, trenger hun nære venner som kan samtale med henne. En dag eller to i en barnehage bør også hjelpe hvis hun sliter med å finne ut hva som er meningen med livet. Der er det mye positiv energi og nærhet å finne!

   • William Øien

    Vist du hadde sett intervjuer med henne eller lest noe av det hun skriver, så hadde du forstått at hun er bare en barnslig jente med en mental alder som er mellom 13-16år…

    • Jørgen V

     Hvis du hadde hatt utdanning innenfor psykiatri og i tillegg var litt sosialt oppegående, kan det hende du ikke hadde uttalt alt mulig piss om folk du ikke kjenner.

     • William Øien

      Tror jeg vet mer en deg innenfor psykiatri..
      Om jeg er så sosialt oppegående så får jo det være opp til hvem som vurderer det.

      Og HUN kommer jo ut med *usaklig piss* om folk hun ikke kjenner hele tiden..
      Vel det jo faktisk det hun er kjent for.. ;D

      • Prinsesse Hanne Fylling

       Hun er ikke kjent for å komme med “usakelig piss”. Hun er ikke kognitivt et sted mellom 13-16 år. Barn på denne alderen klarer stort sett, ikke å uttrykke seg på den måten hun gjør. Det handler nok ikke bare om psykiatri, men å se alt i en stor sammeheng, der ulike ting påvirker hverandre. Skulle også gjerne ha hørt om dine kunnskaper innenfor psykiatriområdet, William!

    • Roberth Sjonøy

     Vel nå har jeg mye av samme diagnose og samme symptomer i veldig stor grad, og jeg opplever at når du tenker mye negativt som jeg og gjør blir mann fort urasjonell, og mann kan fremstå barnslig.

 6. Anonym

  Ho kan umuli være norges vakreste kvinne.. ho ser ut som en gutt i trynet :S

 7. Anonym

  De som kommenterer negativt om Linneas “adferd” bør gå i seg selv og lære mer om psykisk helse! Depresjon, angst og spiseforstyrrelser er ikke adferdsproblemer, men en sykdom! Man er i en boble som er VANSKELIG(noen lettere enn andre såklart, vi er alle forskjellige;) å komme seg ut av, uansett hvor priviligert liv/eller ikke man har. Psykisk sykdom har ingenting med hvor mye ressurser eller intelligens eller bakgrunn eller klokskap eller muligheter, osv. man har/ikke har. Hvem som helst kan rammes av en sykdom, trodde folk visste det! Noen er selvsagt mer utsatt enn andre,(som de som spiser alt Dagb. sier du ikke skal spise) men alt i alt, hvem som helst.IKKE si til en med depresjon: “sjerp deg!” eller “tenk på andre som har det værre enn deg!” Da blir man bare trukket mer inn i depresjonen. For hver gang noen antyder “sjerp deg”, faller ens selvtillit noen hakk ned.Sånn er det med depresjon, og de som ikke vet hva psykisk helse er bør lese noen fagbøker eller ti før de uttaler seg.
   Dette er den mest ærlige Linnea jeg har sett, og forklarer en hel del! Før så jeg bare barnslig+tullete = teit, men nå ser jeg sykdom+humor= Genialt. (og lærerrikt)
   Denne serien viser psykisk helse, et tema som sårt trenger en holdningskampanje! (det synes på kommentarene her og på hennes blogg) La Linnea leve!!

  • Stine Distre Nilsen

   TAKK for en oppegående og flott kommentar i all denne dritten! Har aldri sett på maken hva folk klarer å lire fra seg…..Hvis dere hadde hatt peiling på hva psykisk helse var og hva det innbærte å slite psykisk, så ville dere aldri sitte å sagt det, dere sier…

   Og uansett om dere syns Linnea er barnslig, fæl eller stygg, hold det for dere selv og finn på noe mer konstruktivt å gjøre i hverdagen, fremfor å sitte på nettet å lire fra dere unødvendig og usaklig dritt!

   Elsker serien, og at Linnea faktisk åpner seg opp som hun gjør, syns det er både beundringsverdig og stort av henne å gjøre dette! Helt enig med cilje her, det er absolutt behov for holdningskampanje og mer kunskap når det kommer til psykisk helse!

  • Øyvind W.

   Det er skummelt hvor lite folk vet og forstår rundt psykisk sykdom, og svært deprimerende å se hva de klarer å lire av seg på nettet straks de får uttale seg anonymt og ikke trenger å stå inne for det de sier.

 8. Anders Svenneby

  Ser  at det finnes selvutnevnte psykiatere her. Selv er jeg diagnostisert som bipolar type 1, og tror jeg vet pokker så godt hva depresjon er. Linnea er en sterk ung kvinne; jeg hadde ikke orket å å blogge eller gjøre noe som helst kreativt når jeg  er i det hjørnet.

 9. Missing Link

  emo! en gren innenfor grunge/punk som handler om å vise depresjon med stolthet.. hun her virker litt fake, men hva vet vel jeg..

  • Anne Snakk

   Hei, Missing Link

   Håper du finner Linken din. Det ser ut til at du trenger den.

 10. Anonym

  Etter å ha sett to episoder av denne serien, etter å ha lest litt av bloggen til Linnea og etter å ha sett henne som gjest hos Thomas i trygdekontoret, har jeg helt klart oppgjort meg et par “meninger” rundt dette “Linneakonseptet”. Det eneste jeg vet, er at jeg kjenner til denne offentlige profilen hun presenterer gjennom etter å ha sett henne via en pc skjerm. Det er dette vi snakker ut i fra. På en måte synes jeg det er friskt å komme med en serie som bruker depresjon som underholdning. På en annen side finner jeg det direkte forkastelig. Med andre ord, jeg blir provosert – og det liker jeg. Jeg ser på det som svært sunt å kanskje “ufarliggjøre” psykisk helse som i seg selv ofte er tabubelagt. For det er jo det vi lider av i Norge – depresjon, ikke sant? Alle disse tingene vi kan bli, alle disse tingene vi kan kjøpe, og alle disse tingene vi skal vite og vise at vi vet…Ignoranse er ikke lenger “akseptert”. Du vet hva du blir om du spiser pasta og chips-all night long. Kan man si at vi er mer nakne enn noensinne? Alle viser seg via facebook fra sin beste side med beste flatterende bilder og venner i hytt og gevær, opp etter ryggen. Jeg sier dette fordi jeg kjenner meg selv igjen, og jeg ser de hos mine venner. Det er ikke alltid i tråd med virkeligheten. Det gjelder oss alle. Også Linnea. Men, siden vi bare er nettopp mennesker strekker ikke tiden til og vi klarer ikke å leve opp til disse idealene som vi konstant blir konfrontert med, uansett hvor man går. Du blir påminnet om alt du ikke er, men burde være. Men herlighet, kjenn din historie – sånn har det jo vært i mange herrens år – ja også før tv og internett. Alt til sin tid.. Poenget? – som seer tror jeg ikke på Linnea. Jeg tror ikke på at en jente som finner energi i å skrive en fritidsblogg, ta imot bloggpriser, opptre i tvprogrammer og som lager sin egen tv serie egentlig sliter med depresjon. Om hun har en eller annen diagnose er egentlig irrelevant slik jeg ser det, men det er det at hun bruker dette aktivt i å fronte seg selv problemet mitt ligger. Det blir rett og slett fordummende og jeg blir provosert av å bevitne det. Og ja, jeg vet at jeg ikke trenger å se det, eller å oppsøke det – med det ligger på nettet – produsert av NRK. Skal dette liksom være moraliserende? – Du kan få ditt eget tv program selv om du er deppa? (så lenge alle syns du eee pen då). Jeg finner dette som svært undervurderende tv. Undervurderende overfor sitt publikum, som tydeligvis viser seg å være svært mange med psykiske helseproblemer. Om noen finner støtte eller inspirasjon i dette – greit for meg – helt topp. For meg er det noe drit, og jeg blir svært pesimistisk iforhold til “fremtiden”. Blir det helt sykt av meg å påstå at min reaksjon hadde vært anerledes om hovedpersonen hadde vært kvisete, lubben, blek med “u-hipp” hårsveis?? Jeg ble litt revet med.           

  • Anne Snakk

   Hei, Mossi83

   Er det mer troverdig for deg hvis programmet hadde vært laget med en som aldri kom seg utenfor døra, som hadde sett annerledes ut enn Linnéa? Vil vi helst at psykisk sykdom skal ha et ansikt som er grimt? Eller et som vi ikke greier å kjenne oss selv igjen i? Vet vi ikke alle at det ikke er en fasit på hverken utslag, funksjonsnivå eller utseende ved ulike typer sykdom?

   Jeg skjønner vel egentlig ikke hva du mener, Mossi83. Håper du kan svare på det jeg lure på sånn at det blir mer klart for meg.

   Du skriver at vi alle vil vise vår beste side på face og i andre fora. Du sier du forstår at det er slik. At vi har flere sider enn den som vises i det offentlige. Du mener dette også gjelder Linnéa. Men så sier du at det er nettopp dette-som er gyldig for deg og dine-som gjør at du IKKE synes Linnéa er troverdig. Tror du livet hennes er som en vals fra den ene røde løperen til den andre? Vet du om hun stiller opp på absolutt alt hun har mulighet til?

   Jeg tror ikke det er meningen at programmet skal være moraliserende. Da heller informerende. Infotainment kalles det. Kanskje ikke rart du er skuffa hvis du trodde at dette var ren underholdning. 

   Jeg trodde vi hadde kommet dit at vi ikke ER vår diagnose. At vi ikke er vår sykdom men at det er noe vi HAR. Og må leve med-på hvert vårt vis. 

   Godt det ikke er noen som tvinger deg til å se på programmet. Jeg håper du ikke er like dømmende og negativ overfor deg selv som det virker som du er overfor ei du ikke kjenner.

   Hvorfor må du skrive at det er noe drit? Er det til hjelp for noe eller noen?

  • Øyvind W.

   Går ut ifra at du ikke trodde Regina Stokke hadde dødelig kreft heller, hun drev jo også å styrte på med blogging og møter og fotografering og det var ikke måte på. Hva med alle de som overlevde Utøya, bare later de som om de ble utsatt for en massakre, siden de er i stand til å blogge om det de har opplevd og stille opp i media?

   Anbefaler deg veldig, veldig sterkt å lese “Idas dans” — en veldig god bok om hvordan det er å leve med en sykdom. Det er snakk om oppturer og nedturer, om “gode” perioder hvor du orker og presterer, og nedturer hvor du knapt klarer å stå opp om morgenen.

 11. NRK

  Hei dere.
  Vi setter stor pris på engasjementet. Det er lov til å mene at serien ikke faller i smak, men vi oppfordrer – som alltid – en god tone i kommentarfeltet og personhets skal unngås. Bruk sunn fornuft, godfolk.

  Mvh
  Ali, vaktsjef P3.no

 12. Erik Falster

  Veldig bra at man setter fokus på depresjon. Det er mange her i landet som sliter med depresjon. Men dessverre er det veldig tabu å prate om at man er deprimert. Håper serien og Linnea kan hjelpe flere å få hjelp med sin depresjon. – Og at flere er oppmerksomme og hjelpe venner og kjente som er deprimerte. 

 13. Kay Jay

  Linnea er en klassisk first worlder med alt for mange luxus “problemer”. Ikke sterk nok for hverdagen, men sterk nok til å sutre om det og ikke minst blogge. Hun har såvidt levd. Bare 21 år? Tragisk dualitet, men ikke overraskende i vår moderne tid hvor ungdommer bare krever og krever, og ikke gir noe fra seg.

  • Anne Snakk

   Hei, Kay Jay

   Enn om verden hadde vært så enkel som den du skisserer. Det hadde vært noe! Riktig flott. På grensen til vakkert!

   Mener du at det skal finnes en nedre aldersgrense og BNP under pari for at man skal kunne være deprimert? Jeg mener innlegget ditt bærer preg av overforenkling. Er det bare nittiåringer som lever sør for Sahara som skal ha levd nok og slitt nok til at du skal ta dem på alvor? Hvis så er tilfelle så eksisterer ikke depresjon som diagnose.

   Det er dessverre ikke så enkelt.

   Mener du at Linnéa bare krever og krever og ikke gir noe fra seg? Da kan jeg fortelle deg at hun krever å få være i fred men firer ofte på det kravet (min opplevelse) og at det virker som hun gir masse av seg selv. Stiller seg lagelig til for hogg, på en måte. Og du benytter sjansen til å hogge ivei.

   Det er ikke sikkert hun har gitt deg personlig noe, men hun gir psykisk sykdom et ansikt. Det virker ikke som du liker dette anskitet, men så er ikke psykisk sykdom nødvendigvis “a walk in the park”, heller. Hvis du leser kommentarfeltet her og på bloggen hennes så ser du, innimellom skitkasting, (som jeg-hvis jeg skal forenkle-mener er skrevet av de du kaller klassisk first worldere men jeg vet alt for lite om dem til å egentlig mene det) at Linnéa gir uendelig mye til veldig mange.

   Hva er det du mener ungdommen skal gi? Hva er det _du_ gir som er så gildt?

   • Kay Jay

    Jeg vedder på at Linnea er super stolt av “mest sexy jente” tittelen hun fikk etter all oppmerksomhet når det gjelder depresjon! “Hun er deppa og rappkjefta, og SÅÅÅÅ sexy!” La oss gi henne en pris. Super mottagelse. Minner meg om tilskuernes og masse medias reaksjon på Susan Boyle. “DAMA ER STYGG! MEN HUN KAN SYNGE!!” YAY. Dæven jeg gir meg over.

  • Victoria Lie

   Anne Snakk sa det meste og jeg vil bare legge til at vi får hpåe den søte jenta du har på facebook profilbilde ditt ikke utvikler en psykisk sykdom å blir møtt av like ignorante hoder som ikke ser lenger enn til enden av nisselua. Nå håper jeg av hele mitt hjertet at den søta jenta blir sparten for alle slags plager, innkludert psykiske sykdommer – men hvis den dagen skulle komme så kommer også tiden hvor du bør være Linnéa takknemlig. For hun viser gjevnaldrene, samt yngre og eldre virkeligheten bak en psykisk sykdom og er med på å gjøre noe med det veldig uheldige tabu som er depresjon og andre plager.

   • Kay Jay

    Du skriver som om du allerede har en psykdom eller 3. Jeg er glad jeg ikke skal dø bitter og gammel som deg.

  • Øyvind W.

   Hver tredje person får en alvorlig psykisk sykdom i løpet av livet, går ut ifra at du mener alle bare vil synes synd på seg selv? Har lest i bloggen til Linnea, og ville aldri i verden skrevet et så bagatelliserende og ufølsomt innlegg.

   INGEN velger å leve med psykisk sykdom, mer enn mennesker velger å sloss i årevis mot kreft. Vær så snill å ikke uttale deg om alvorlige ting du åpenbart ikke vet noe om.

   • Kay Jay

    følelser har ingenting med saken å gjøre. jeg er objektiv. og folk som linnea gjør extremt lite for seg selv. linnea har litt girl power nu, men hva gjøres med det? nada. sutrer bare videre. takk for alle følsomme kommentarer, det kom SÅ mange tårer at jeg nesten må bære ei linnea maske. og ja, fakta er dessverre at folk generelt blir sittende og synes synd på seg selv i en kjip psykisk situasjon mens resten av verden ikke kan eller vil behandle de. det er Norge i ett nøtteskall, la offer være offer men voldsmenn skal behandles. linnea kunne ikke gjort det hun gjør, i ett annet land.

 14. Vincent Steffensen

  Jeg liker Linnea, bloggen hennes og denne serien. Så dust nesten alle kommenterer her. Det er nok sånne mennesker som TROR de er smarte og som ikke gidder å tilpasse seg, de som kun tenker på seg selv. Jaja… Gidd å åpne øynene, hvis du vil ha det bedre sjæl må du støtte  og hjelpe andre også.

  • Øyvind W.

   Tror de fleste med umodne holdninger her (bortsett fra ymse Trollface) enten vil møte livets harde realiteter selv, gjennom å pådra seg traumer eller psykiske lidelser, eller måtte stille opp for andre i nærmeste ungdomskrets som har det vondt. Tenk på at holdninger og kunnskap til psykiske lidelser bare blir bedre og bedre med tiden. Det er håp for alle:).

 15. Katie Von W

  Blir du ikke litt deppa selv  Andreas Øverland av å vær med en som sliter med deprisjon? Er jo kjempe fint at du vil hjelpe henne. 

 16. Tormod Lid

  Det er mange som ikke finner glede i livet. Life sucks! Sånn er det bare for veldig mange. Spesiellt når tenker veldig mye, men så spørs det hvor satt ut en blir av det. Om en greier å fungere og få mental kontroll. Og så kommer de “suksessrike” med sine gladhistorier og da blir en jo såklart mer deprimert av å høre på det. I denne serien ser jo Linnea ut til å fungere relativt bra, og hun kan jo fint leve med å ha det kjipt på en “treer” slik som alle oss andre, sålenge det ikke er alvorlig depresjon. Hva vet jeg, men det som ble filmet er ikke alvorlig depresjon. Uansett, finnes det mange mennesker som har det mye værre som ikke kunne orket å skrive blogg eller noe pga. angsten.