Pyro, premiere på ny låt og andre overraskelser: Dette skjer på P3 Gull

Hvilke artister skal fremføre låter? Hvilke fem populære komikere kommer? Og ikke minst: Hvilke priser deles ut?

Boy Pablo og Astrid S er blant de musikalske stjernene som står klare for å opptre på Det gamle biblioteket den 28. november kl 21:20. Men også komikerparet Magnus Devold og Maria Stavang, Jenny Skavlan og mange flere kommer til å stå på scenen.

P3 Gull er i år en TV-sending uten publikum tilstede. Bli med hjemmefra og ta vare på hverandre! ❤️

Det er varslet at det blir både pyro og fyrverkeri og det blir antagelig noen (store) overraskelser. Programlederne er selv redde for å skape skandale. Tix skal spille en helt ny, ukjent låt for aller første gang i P3 Gulls historie, og Urørt-vinner Henrik Felipe skal spille med liveband for første gang i karrieren sin. Få hele programmet for kvelden her!

Les også: Sondre Justad viste at han var «synsk» før P3 Gull 2016. Klarer Julie Bergan, Tix, Dagny, Ruben eller Delara å spå hva utfallet av P3 Gull 2020 blir?

Programledere:
Jonis, Henrik og Martin

Årets programledere for P3 Gull er tre mislykkede musikere: Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød.  De er kjente fra NRK P3s populære radiosending og podkast «Karakter», der lytterne får ukentlig påfyll av improviserte låter og livsvisdommer fra komikertrioen.

Foto av de tre programlederne i Karakter kledd i pentøy
Humortrioen Karakter. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Eller «tre søplegutter», som de gjerne omtaler seg selv som. Til P3.no sier gutta de er redde for å improvisere seg inn i «et forferdelig hjørne» på P3 Gull – les intervjuet!

Opptrer:
Emilie og Isah

Låtskriveren og artisten Emilie Nicolas er 32 år gammel og oppvokst i Bærum. Hun ble først kjent etter å ha gitt ut singelen «Pstereo» i 2013, som ble nominert til årets låt av P3. I tillegg ble Emilie nominert til «Årets nykommer» av P3 det samme året.

Kaleb Isaac Ghebreiesus, bedre kjent som Isah, er en 21 år gammel rapper fra Stavanger. I fjor vant artisten prisen for «Årets nykommer» og hans låt «Hallo» med Dutty Dior ble kåret til «Årets låt» av P3.

Et bilde av Emilie Nicolas og Isah på et bibliotek
Emilie Nicolas og Isah. FOTO: Håvard Sandvik, NRK P3

De to artistene har begge sunget på P3 Gull tidligere, hver for seg. Opptredenen deres på P3 Gull i år blir derimot deres aller første duett sammen. Hvor godt kjenner Emilie og Isah hverandre egentlig? Vi utfordret dem: se videoen!

Opptrer:
Tix

Tix, eller Andreas Andresen Haukeland som han egentlig heter, er artist, produsent og låtskriver. 27-åringen ble først kjent som «russelåtkongen» etter suksessen med låta «Sjeiken» i 2015. I 2019 ga han ut flere sanger med et mer personlig innhold. Nå jobber han med et helt nytt album i samme ånd, og når han opptrer på P3 Gull 2020 får hele Norge for første gang høre en av sangene fra skiva!

Tix i samtale med P3.no i november 2020. FOTO: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

– Med den oppveksten jeg hadde, ble på et tidspunkt Tix og Andreas to forskjellige måter å håndtere verden på, forklarer han i et intervju med P3. Samtidig åpner han opp om sist gang han var invitert til P3 Gull, som ble en vond og ydmykende opplevelse for ham. Les mer!

Opptrer:
Astrid S

Astrid Smeplass ble kjent etter at hun kom på femte plass i Ido da hun var 16 år. I dag er artisten fra Rennebu 24 år gammel og mer aktuell enn noen gang. Hun ga nylig ut sitt debutalbum «Leave it beautiful». På P3 Gull vil vi høre henne opptre med låta «Airpods» fra albumet.

Astrid Smeplass i barndomshjemmet i Berkåk. FOTO: Henriette Dæhli, NRK P3

I tillegg til å opptre på P3 Gull den 28. november, er Astrid S også nominert til prisutdelingen i kategorien «Årets artist».

Opptrer:
Musti

19 år gamle Ugbad Musti er en rapper oppvokst på Tøyen. Hun fikk sitt gjennombrudd i år, og er best kjent for radiohiten «Gro Harlem Brundtland».

Musti utenfor barndomshjemmet på Tøyen. Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Den 28. november skal hun spille live når den åttende utgaven av P3 Gull går av stabelen. Hun er også nominert til prisen «Årets nykommer», der hun konkurrerer med fire andre talenter. Musti engasjerer seg for unges mentale helse – les hennes fortelling om da hun var innlagt på en institusjon i et år.

Opptrer:
Dagny

Popartisten Dagny hadde stor suksess med debutlåta «Backbeat» i 2016. Samme år ble hun nominert til «Årets nykommer» av P3 Gull. Fra den gang har det bare gått oppover for: Låta «Drink about» ble nominert til «Årets låt» av P3 Gull i 2018 og vant Spellemannprisen i samme kategori. I år er hun enda en gang nominert av P3 Gull – og det i hele to kategorier: «Årets artist» og «Årets låt» med «Somebody».

Dagny på scenen under P3 Gull. Foto: Tom Øverlie / NRK P3
Dagny på scenen under P3 Gull 2016. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Dagny er 30 år og født og oppvokst i Tromsø. Dette er ikke hennes første opptreden på P3 Gull, men hun lover at den blir noe utenom det vanlige. Det er bare å glede seg!

Opptrer:
Boy Pablo

Nicolás Muñoz er 21 år gammel, født i Bergen og viktigst av alt: mannen bak Boy Pablo. Karrieren hans tok av i 2017 etter at han publiserte en musikkvideo på Youtube sammen med resten av bandet sitt. Den hjemmelagde videoen gikk viralt til tross for et noe stramt budsjett på 50 kroner – som utelukkende gikk til bensinpenger.

Boy Pablo på P3-scenen, Slottsfjell 2017. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Boy Pablo på P3-scenen, Slottsfjell 2017. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

I dag spiller Boy Pablo indiepopmusikken sin på scener i flere kontinenter, men det var faktisk i Asia han ble en stjerne først – og havnet i trøbbel for å bryte loven på scenen.

I tillegg til å være nominert til «Årets artist» på P3 Gull 2020, er han også nominert til prisen for «Årets låt» med singelen «Hey Girl». Boy Pablo ble kåret til både vinneren av «Årets nykommer» på P3 Gull 2018 og «Årets gjennombrudd» på Spellemannsprisen 2019. I år gleder vi oss over at P3 Gull har huket tak i artisten og hans elleville liveband. Forventet et energisk show!

Opptrer:
Henrik Felipe

I august i år ble 23 år gamle Henrik Felipe kåret til «Månedens Urørt» av P3 med sangen «Backyard». Under to måneder senere gikk han også helt til topps som «Årets Urørt». Til tross for den korte karrieren har han rukket å slippe en EP med fem låter.

Henrik Felipe under en akustisk fremføring av «Backyard» i studio. Foto: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Henrik er født i Colombia, men oppvokst i Lofoten. Som 10-åring spilte han saksofon og drømte om å bli rockegitarist. Senere har han vært innom både indierock og r&b. Under årets P3 Gull vil artisten og låtskriveren være å finne på scenen inne på Gamle Deichmanske med vinnerlåta «Backyard». Forvent et helt nytt live-konsept fra en fremadstormende fyr med mye på hjertet!

Pris:
«Årets nykommer»

Kamara, Sebastian Zalo, Musti og B-boy Myhre er artistspirene som er nominert til «Årets nykommer»-prisen.

Denne kategorien har som mål å hylle en artist som har karret seg opp og frem i musikkbransjen det siste året. Hvem som vinner prisen, bestemmer P3 Gull-juryen.

Pris:
«Årets låt»

Disse låtene er nominert i kategorien: Julie Bergen og Seebs samarbeidslåt «Kiss Somebody», «Nå er det oss» av Delara, «Somebody» av Dagny, «Hey Girl» av Boy Pablo og «DANCE» av CLMD og Tungevaag.

Alle de fem låtene blir spilt av P3 radio og har vært svært populære i året som har gått. Vinneren stemmes frem av P3 sine lyttere og lesere.

Pris:
«Årets Artist»

De nominerte er: Girl in red, Dagny, Boy Pablo, Ruben og Astrid S. Denne kategorien er byttet ut med den tidligere kategorien «Årets liveartist» fordi de fleste liveopptredener har utgått i år.

«Årets Artist»-prisen går til den av de nominerte P3s lyttere og lesere mener har bidratt litt ekstra til musikkåret 2020.

Pris:
P3 Gull-prisen

Denne prisen går til den artisten P3 Gull-juryen mener fortjener en helt spesiell utmerkelse.

P3 Gull 2020 - logo med sort bakgrunn

Det er topp hemmelig hvem som stikker av med denne prisen, og ingen nominasjoner er kunngjort. Se hvem det blir lørdag kl 21:20!

Prisutdelere

Jenny Skavlan, Tshawe og Yosef fra Madcon, Thomas Gullestad og Gabrielle skal dele ut pris på P3 Gull. Det skal også Magnus Devold og Maria Stavang.

Maria er nok best kjent som «Piateed» på Instagram og YouTube, der hun startet å poste uhøytidelig humor i 2013. Siden den gang har 25-åringen fått 163 000 Instagram-følgere, driver blant annet med stand-up og er med på humorprogrammet «Kongen befaler» på TV Norge sammen med kjæresten, Magnus Devold.

Et bilde av Magnus Devold og Maria Stavang som delta i en gjettekonkurranse
Maria Stavang og Magnus Devold. FOTO: Eskil Olaf Vestre, NRK P3

Magnus er komiker, programleder og skuespiller. 34-åringen fra Oslo har vært med i en rekke TV-program som «I kveld med Ylvis», «Kjør meg til OL» og «Kjendiskveld med Magnus Devold».

Da P3.no møtte det nyforelska paret, var de veldig søte sammen. Men er forholdet egentlig klart for å dele jobben som prisutdelere på P3 Gull? Vi utfordret dem til duell – se video!

P3 Gull 2020 går av stabelen på Gamle Deichmanske bibliotek den 28. november. Sendingen ser du fra kl. 21:20 på NRK 1, NRK Nett-TV og P3.no.

LES ALT OM P3 GULL 2020: