Er du klar for et actionspill som ikke lar deg ta en pust i bakken? Call of Duty: Modern Warfare 3 plukker opp fortellingen nøyaktig der forgjengeren sluttet, og avslutter en æra i FPS-spillenes historie.

Den russiske invasjonen av USA pågår for fullt, og du har oppdraget med å nøste opp i mysteriet. Og selvsagt få avsluttet krigen som kan ødelegge hele planeten.

Dette er husmorporno for actionjunkier! Modern Warfare 3 gir deg er en utrolig spennende spillopplevelse, som dessverre er altfor kort.

Action i høysetet

Etter knappe fem timer var enkeltspillerdelen over, og jeg satt igjen med en sterk følelse av å ville ha bare litt mer.

Fra start til slutt er Modern Warfare 3 en stram actionopplevelse, det føles faktisk nesten mer som om du spiller en Hollywood-trailer. Alt kjedelig er klipt bort, kun historiens essens har kommet med i det ferdige spillet.

Det gir ikke mye rom til karakterutvikling eller rolige øyeblikk, noe Battlefield 3 igjen kanskje hadde for mye av. Hadde det vært en egen pris for actionspill, ville Modern Warfare 3 stukket av med gullmedalje for intensitet.

DEBATT: Politianmelder Call of Duty-spill

Ved siden av enkeltspillerdelen finnes det en rekke utfordringer, hvor du kan teste hvor god du er blitt. Dette fungerer veldig godt som trening for helt nye spillere, og utvider spilletiden til et akseptabelt nivå.

Høyoktan flerspiller

Mange vil naturlig nok sammenligne Modern Warfare 3 og Battlefield 3 – spesielt når det kommer til flerspillerdelen. Det er kanskje ikke en veldig produktiv ting i gjøre, for spillene henvender seg til vidt forskjellige spillere.

Mens Battlefield 3 er mer orientert mot lagspill og taktikk, er Modern Warfare 3 en ren actionopplevelse.

Du trenger ikke øve på brettene, fullføre spesifikke oppdrag for å vinne eller være en typisk lagspiller i Modern Warfare 3. Det hjelper selvsagt om du velger å ta det så seriøst, men spillet er designet slik at også vanlige konsollspillere kan få en helmaks opplevelse (for å sitere Egon fra Olsenbanden).

KOMMENTAR: Hvorfor skal krigsspill alltid være underholdende?

(anmeldelsen fortsetter under bildet)

Call of Duty: Modern Warfare 3. (Foto: Activision / Infinity Ward)
'Modern Warfare 3' fortsetter trenden med idolisering av amerikanske militærstyrker - for meg blir det hele nesten ironisk. (Foto: Activision / Infinity Ward)

For eksempel aktiveres ‘Death Streak’ om du mister livet flere ganger på rad uten å få poeng. Funksjonen gir deg mulighet til å stjele motstanderen klassetype eller lar din figur bli ekstra sterk for en liten stund. På denne måten kan også nybegynnere få være sjefen på slagmarken, og erfarne spillere blir ikke totaldominerende.

Personlig heller jeg nok mot Battlefield 3 sin flerspillerdel, men som sagt avhenger det av din spillestil.

TOPP 5: FPS-spill – sjekk lista og legg inn dine forslag her

En rekke forskjellige modus er tilgjengelig, og du finner garantert noe for en hver smak – her er to av mine favoritter:

 • Kill Confirmed – etter å ha overvunnet en fiende, kan du stjele en ‘dogtag’ (et militært identifikasjonsanheng som bæres rundt halsen). Mister du ‘dogtag’-ene får du ikke poeng, men du kan bruke de til å lokke frem motstanderne. På denne måten finner du deg en erkefiende hver runde, og tempoet blir skyhøyt.
 • Domination – to lag kjemper om å kontrollere tre punkter på hver kart. Om ditt lag kontrollerer flere punkter enn motstanderen, får du mer poeng. Enkelt og greit. I Domination blir du oppfordret til å være en aktiv lagspiller, noe som alltid er morsomt.

ANMELDELSE: Call of Duty – Black Ops

Konsoll vs. PC

Forskjellene mellom PC-utgaven av Modern Warfare 3 og konsollversjonen er veldig store på noen områder. Det siste halve året har de store fremskrittene på konsollgrafikk stoppet opp, og siste spill ut i Call of Duty-serien er intet unntak.

Jeg har testet spillet på både Xbox 360 og PC, og ble slått over hvor mye bedre grafikken er på en datamaskin. Samme problematikk har mange spillere møtt med Battlefield 3.

For konsollspillere er det ikke mye som skiller dette spillet fra for eksempel Black Ops og Modern Warfare 2, mens for PC-spillere (med kraftig nok maskin) kan opplevelsen være som dag og natt.

ANMELDELSE: Crysis 2 – spillteknisk knockout!

På begge plattformene har likevel spillfigurene fått seg en overhaling, og er mer troverdige i fortellingen. Omgivelsene er også spektakulære på begge plattformer, selv om detaljrikdommen er større på PC.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

Hva skjer nå?

Høstens skarpeste spillkonkurranse er endelig i gang, frem til nå har det kun vært erting før startskuddet mellom Battlefield 3 og Modern Warfare 3.

Den som «vinner» kampen om spillerne vil definere hvordan FPS-sjangeren utvikler seg videre.

Nå er det opp til spillere over hele verden å velge, hvilket spill velger du?`

Legg inn din mening i kommentarfeltet under. Har du allerede spilt masse Modern Warfare 3? Legg inn din minianmeldelse også!

P.S.: Det har vært mye debatt rundt voldsspill de siste ukene, og Modern Warfare 3 er en av de mest omdiskuterte spillene. Spillet har anbefalt aldersgrense 18-år, og bør overhodet ikke spilles av mindreårige.

Spillet er testet på PC og Xbox 360.

Om SPILLET

Call of Duty: Modern Warfare 3

 • Hvilken slagmark? Begge 😀

 • Anonym

  Kan jeg velge slagmarken i Uncharted 3 i stedet??

 • @kjetil odden: Jeg vil nok gå for den som har mest valgmulighet. For eksempel mulighet til å endre field of view. Takk for den hodepinen, MW3. En FOV på 65 burde ikke være lovlig i et skytespill på PC.

 • Anonym

  Savner WW2 episodene av CoD jeg. Håper neste serie blir noe annet en forbanna Mordern warfare.

 • Anonym

  Battlefield 3 var «oversold» og klarte ikke å måle seg med de forventningene man har fått under markedsføringen og anmeldelsene. Det var mer eller mindre ingen action/spenning og historien, samt online banene var lite oppfinnsomme.
  MW3 var heller ikke som man hadde forventet, men ga oss en opplevelse, selvom de fleste idèer, historier og design var brukt i tidligere spill i serien. Online delen var som nevnt i artikkelen, action-fyllt og vel vært å unne seg.

  Jeg er en mindreårig, men føler meg ikke negativt påvirket av spillet. Alle mine venner som spiller spillet er et sted mellom ikke i det hele tatt og lite påvirket av spillet, for de fleste har såpass selvtillit og klarer å skille mellom virkelighet og fantasi.

  Det finnes First Person Shooter (FPS) spill som er langt bedre (ikke nødvendigvis når det gjelder grafikk, men historie og evne til å få spillerene til å la seg leve inn i spillet). Foreksempel: Call of Duty 3, Medal of Honor: Tier 1, Call of Duty: Modern Warfare 2. 

  Uncharted 1, 2, 3 er også veldig bra spill med en historie som slår de fleste andre spill, samt en grafikk som tilfredstiller både erfarne spillere og uerfarne spillere.
  For de som liker å slappe av med litt actionspill så kan jeg også anbefale: Mafia II, MAG, Call of Juarez, Just Cause 1 & 2, Saints Row 2, The Saboteur, GTA IV og mine personlige favoritter: Assassins Creed 1, 2 og The Brotherhood.

  • Henning Skar

   Feil.

  • Sigurd Sundklakk

   Hah, er oversasket hvor bra BF3 er jeg..

 • Anonym

  Rune du Rune. Skuffende anmeldelse, for første gang i historien. 

  • For første gang? Da sier jeg takk for tilliten så langt 🙂 Skriv gjerne hva du syns om spillet – jeg er veldig gira på å høre flere meninger.

   • «Spillet har anbefalt aldersgrense 18-år, og bør overhodet ikke spilles av mindreårige.» undres om du hadde sagt/skrevet det samme om du var 16 år gammel og hele vennegjengen spilte MW3 fra det minuttet skolen var over til det var på tide å legge seg. Dette tror jeg er en ganske reell problemstilling, og jeg vet mitt standpunkt. Aldersgrensene er ANBEFALTE har forståelse for at barn på 9 år ikke burde få spille Grand Theft Auto, Saints Row og eller Call of Duty, men når man er 15/16 år ser jeg INGEN grunn til ikke å la barna spille slike spill what so ever.

    • Der traff du blink! Det er komisk at mw3 har 18-årsgrense når de fleste du møter er rundt 9-13 år gamle. Vel, ut ifra min erfaring virker det sånn.

    • Selvsagt hadde jeg ikke sagt det da. Jeg spilte også (og så filmer) med hypervoldelig innhold som ung herremann.

     I dag forholder jeg meg til PEGI-systemets anbefalte aldersgrenser, og vil aldri si at det er  greit for mindreårige å spille voldsspill som er rettet mot et voksent publikum.

     Vi vet mer om hvordan slike spill påvirker oss nå enn tidligere, og jeg anbefaler at du sjekker ut NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) sin rapport «‘Medievold avler vold’ – reell frykt eller moralsk panikk» her: http://www.nova.no/asset/4067/1/4067_1.pdf

   • Anonym

    spillte du camping på fem timer er ikke litt for raskt da jeg spiller 2 timer om dagen det holder for min del ellers er mw3 et vedlig bra spill hva synes du rune 

   • Anonym

    Etter å ha spilt spillet i 3 timer, angrer jeg sterkt på kjøpet. Jeg gjorde det activision ville jeg skulle: helt ukritisk kjøpe et gammelt spill i ny pakke, så de kan få enda mere penger uten å gjøre en skit. At et selskap tjener så mye, på null innovasjon og fornyelse er dårlig for spillindustrien. Håper salget går dårlig, og at dette blir ett eksempel, så ingen andre kan ligge på latsiden og selge som hakka møkk (bokstavlig talt). Men du er tilgitt 😉

    • For min del så er MW3 mer av det gode, men jeg har sett at meningene om det er veldig delte. Pressfire/DB gav en sekser til enkeltspillerdelen, noe jeg syns var i overkant – mens Spillmagasinet gav terningkast 3, noe jeg igjen syns var for lite.

     • Anonym

      Ja, du har rett. Men akkurat på dette punktet likte jeg Spillemagasinet sin anmeldelse. Pressfire har enten CoD-fan numero uno skrevet artikkelen, eller så er det tur til Bahamas på hele redaksjonen. 

     • Sigurd Sundklakk

      Pressfire sitt terningkast overassket meg, siden i anmeldelsen nevnte de flere «cons». Hadde forventet meg en firer av det anmeldelsen sa, men så kom sekseren, og jeg stod der med et stor spørsmåltegn.

      • Anonym

       Pressfire er kjøptogbetalt av lesere og spillutgivere, leserene ser en sekser og klikker og utgiver gir siden 1.pri. ved en annen lansering tror jeg. eller hva sier du Rune? Kan jo virke    sånn.

 • Undertegnede synes opplevelsen av å spille Call of Duty er så mange ganger bedre enn Battlefield at det ikke er morsomt. Det har nok noe med å gjøre at jeg har spilt såpass mye CoD og lite BF at det bare er min preferanse, men jeg synes styringen er så vanvittig seig på Battlefield. Dessuten setter jeg meg ikke i sofaen å fyrer opp xboxen for å spille en simulering av krig, Infinity Ward skjønte at det er underholdningsverdien som teller.

 • Modern Warfare-serien er en god spillserie dersom du aksepterer at det er det er; et noe lavpannet skytespill med liten grad av taktikk og lagspill. Det er selvfølgelig gøy, det er det liten tvil om, men det er en grunn til at CoD aldri har vært en e-sport i nærheten av det CS var da det dominerte markedet.

 • Singleplayeren til Call of Duty: MW3 var grei, men multiplayerdelen synes jeg ligner litt for mye på Black Ops, som er et av bastardspillene til Treyarch, som jeg mener ikke bør regnes for fullverdige Call of Duty-spill. Men jeg har vært en troverdig fan av serien siden starten og gledet meg like mye til det første Call of Duty som jeg nå har gledet meg til MW3 i to år, og jeg kommer nok til å spille det en del.

  • Anonym

   Black Ops Multiplayer var mye bedre enn MW3, brettene er jo faens så statiske. 

 • Anonym

  bra med mw3 at du kan spille selv på en dårlig pc som ikke har bra grafikkort all äre skal dere ha da slipper jeg å kjöpe en ny pc 

  • To ord: Komma, punktum!

   • Anonym

    svar på det jeg spør om istendne får at jeg skal bruke tid på komma herregud.

    • Du har definitivt et poeng her, zidane890. Jeg skjønte hva du mente, jeg.

    • ..var det et spørsmål? :s

     • Anonym

      siden bare prøver å trolle med meg så giddere jeg ikke å svare deg

    • Må nok si meg enig med Nicolai her. Var det virkelig et spørsmål du stilte? Om du bruker litt mer energi på å skrive korrekt kan det jo hende at du vil gjøre deg forstått, og ikke se ut som en tulling på nettet. Bare et tips.

     • Det er ikke grammatikken som får folk til å se ut som tullinger på nett, Even. Det er tingene de mener som får folk til å se ut som tullinger. Neste gang du legger igjen en kommentar foreslår jeg at du tenker deg om før du kaller noen en tulling. Og kanskje en beklagelse hadde vært på sin plass?

      • Sant nok, du har rett der. Var ikke meningen å kalle ham for en tulling, prøvde bare å gi litt konstruktiv kritikk, så det ville vært lettere å forstå hva han ville frem til. Burde kanskje ikke ordlagt meg på den måten, og om han følte det støtende, så beklager jeg det.
       Men, når sant skal være sagt, et komma her, et punktum der og et spørsmålstegn der gjør alt mye enklere å forstå, og kan hjelpe til å unngå misforståelser. 

       • Even, det der er en av de bedre beklagelsene jeg har sett på nett. Og dem er det få av. Jeg takker på vegne av oss i Filmpolitiet som setter stor pris på dine kommentarer og kunnskap i diskusjonene våre. Hver eneste dag kan vi stolt vise frem et kommentarfelt med artige, kloke, meningstunge og hensynsfulle kommentarer og du er definitivt med og hjelper oss!

 • Rett og slett verdens beste spill! 

 • Anonym

  helt engi jan

 • Anonym

  Jeg syntes de burde gå tilbake til 2. verdenskrig mye gøyere en å løpe rundt å kjempe mot terrorister og russere som en spesial soldat….

 • Anonym

  «for å sitere Egon fra Olsen Banden»?? Som medie anmelder bør du vite at det er Benny som er kjent for dette kraftutrukket «….helmaks Egon!»:)

 • Anonym

  Har veldig blandete følelser for MW3. Tror MW serien, for min del, har utspilt sin rolle. Mulig jeg kjøper det for SP delen. For multiplayer holder jeg meg til BF3. SP delen til BF3 var ikke noe særlig gøy.

 • Anonym

  Har fulgt både BF og CoD gjennom årene og jeg er av den oppfatning at krangelen rundt CoD-franchisen har ødelagt en del for seriens potensiale til videreutvikling. 
  Spiller mest MW for singleplayer-delen og BF for Multiplayer-delen. 

  Som nevnt i anmeldelsen, hva en foretrekker kommer nok an på hva slags spillestil en har.
  Selv så hadde jeg nok gitt MW3 en svak firer eller en sterk treer men nå har jeg aldri hatt sansen for MP-delen av MW-serien så det farger nok mine meninger ganske så mye.

  For min egen del; Forza Battlefield!

 • Anonym

  Som filmnerd må jeg rette på en liten referansefeil her. Rune når du skal sitere Olsenbanden så kan du gjøre det skikkelig eller korrekt. Det er Benny som alltid sier ‘Helmaks Egon’.

 • Anonym

  Hehe hvis du skal sitere fra olsenbanden, så er det nok Benny, og ikke Egon som sier «helmaks»

 • BF3 er bedre, rett og slett. Ikke enspillerdelen, men flerspillerdelen. BF dominerer på multiplayer onlin, og jeg digger det at de har hentet igjen mye av stilen fra BF2, og kuttet mye tullball fra Bad Company (det var ELENDIGE spill). Dice har gått i tenkeboksen, og du har alltid noe å kunne oppnå i BF3. Ikke bare killstreaks og våpenoppgraderinger, men også oppgraderinger på tanks, fly, helikopter osv. Det skal sies at styringen av flyene er elendig, og helikopter generelt sett også suger dass. Ellers er BF3 et dritbra spill. Slagmarken for alle typer spillere. (litt skuffet over at BF3 leverer 720p mens MW3 leverer 1080p
  Gleder meg til å spille MW sin siste historiebit. Lurer på hvordan spillet slutter 🙂

 • Anonym

  Jeg har bare spilt spillet i ca. 2 min og kommer nok ikke til og spille det igjen. Ternikast 2 pga. genialt spill og få kidza vekk fra BF3

 • hahahaha no blir BF3 rydda for 12-årige n00bs 😀 trololololol

 • MW3 BEST PS3 OG XBOX EVER I 2011

 • Hvorfor er det 18+ og ikke 16+ det er jo nesten det samme som Battlefield 3 jeg syntes  
  Battlefield 3 er værre