Comic-Con i San Diego er verdas største samling av folk med interesse for teikneseriar, superheltar og anna nerdekultur. Her møter popkulturelle fans i ordets rette tyding – fanatiske tilhengjarar som blåser i om dei blir tvinna rundt veslefingeren så lenge dei får sitt daglege skot med nerdeglede.

Det er her dei fleste som veit å «utnytte» denne gruppa vel å legge fram sine nyaste trailerar, videosnuttar og sjølvsagt fortelje kvar og når det kan kjøpast for pengar. Har du ikkje sett trailerane under kan du i dei rette miljøa ansjåast å ha levd under ein stein!

Kva synest du var mest spennande på årets Comic-Con? Sleng inn ein video i kommentarfeltet!

Veronica Mars

«You even said you’d pay for it». TV-serien som kom til ein alt for brå slutt i 2007 har folkefinansiert ein film gjennom Kickstarter, og den unge privatdetektiven returnerer til kinoskjermen tidleg i 2014.

Les også: Veronica Mars samla inn 2 millionar dollar på 10 timar

Riddick

Vin Diesel har kjempa lenge for å stable ein oppfølgjar til Pitch Black og The Chronicles of Riddick på beina, og i 2014 kjem Riddick på kinolerretet. Det er tydeleg at han er glad i karakteren som oppstod i 2000, og det er tydeleg at det ikkje vert mindre klaustrofobisk og hardtslåande i oppfølgjaren.

Les også: Spiller Vin Diesel i «Avengers: Age of Ultron»?

Hunger Games: Catching Fire

Oppfølgjaren til Hunger Games tek opp tråden der den første slutta, og visar Katniss Everdeen sitt liv etter hennar første siger – noko som neppe kan omtalast som roleg og stille. Filmen får norsk premiere den 22. november i år.

Melding: The Hunger Games: – Jennifer Lawrence er en perfekt heltinne!

Enders Game

Harrison Ford er motiverande sjølv når han snakkar om hardfør romkrig. Filmen Enders Game har skapt mykje oppstyr den siste tida etter at forfattaren av boka filmen er basert på, Orson Scott Card, igjen har gått aktivt ut mot homofilt ekteskap i amerikanske medier. Fleire fans meiner difor at filmen bør boikottast.

The Walking Dead, sesong 4

«Let’s do it». Zombiekampen er ikkje over, noko AMC tydeleg viser i den spenningsfylte traileren til sesong 4. Med lovnadar om retur for gamle skurkar, heltedådar frå nye figurar og ikkje minst eit lite glimt av Macon – heimstaden til hovudrolla i dei flotte Telltale-spela frå serien – er det nok framleis mange godsaker å sjå fram til.

Almost Human

Ein J.J. Abrams-produsert TV-serie med Karl Urban i hovudrolla som traumatisert politimann, og hans nestenmenneskelege etterforskingspartnar. Eg skal ærleg innrømme at det aller, aller første eg tenkte på var TV-serien Mac & C.H.E.E.S.E. frå Friends, men dette ser jo litt lovande ut.

Les også: Abrams vil lage Half-Life og Portal-filmar

Believe

J.J. Abrams har òg ei hand med i spelet på Believe, endå ein TV-serie om folk med spesielle evner og folka som jakter på dei. Det spesielle her er Alfonso Cuarón (Children of Men) som har regissert piloten, og viser fram sitt signaturtrekk – lange, flytande filmtakningar.

Les også: J.J. Abrams skal regissere de nye Star Wars-filmane

Banshee

Andresesong av Banshee kjem til TV-skjermen over nyttår, og det ser ikkje ut til at småbyen som ber seriens namn får færre problem å hanskast med i framtida.

Melding: Banshee S01 E01-E02: – Ingen grunn til å heie på deg, herr hovudrolle

Firefly Online mobil-MMO?

Ikkje alle kan vere like heldige. Fox forsøker å fri til Firefly-publikummet dei ein gong mista med ein teasertrailer for eit mobil-fleirspelarspel i universet til TV-serien. Teasertrailer til trass, dette verkar ikkje veldig lovande – nesten litt billeg.

Les også: «Firefly» på topp 5: sci-fi-TV-seriar

What happens at Comic-Con stays at Comic-Con

Comic-Con er òg kjend for at nokre trailerar faktisk forblir på innsida av San Diego Convention Center.

Dermed har ikkje dei store massane fått sett trailerar for Thor: Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Robocop, World of Warcraft, Godzilla eller andre sesong av Arrow enno. Me må nok òg vente litt til på nye glimt av Doctor Who, I, Frankenstein eller Guardians of the Galaxy – trass at dei alle var synlege til skuelystne fans si glede.

Les også: Bølgja av superheltfilmar er langt frå over

Comic-Con 2013: Supermann møter Batman i ny storfilm

Kva trailerar frå Comic-Con 2013 likte du best?

 • GhostViper

  Skulle gjerne ha sett Doctor Who traileren.

 • @SiggmunnD

  Håper Michael Kenneth Williams er den neste The Wire-skuespilleren som blir med i The Walking Dead!

 • Jørgen Ward Søderstrøm

  Riddick, Ender’s Game og (overraskende nok) The Hunger Games: Catching Fire virker lovende, Firefly-spillet derimot… Virker nesten som om Fox bare ønsker å kaste ut noe tull for å beholde rettighetene, eventuelt bare skape et mikrotransaksjonshelvete av et spill. Vi får se.

  Skulle også gjerne ha tatt en kikk på Doctor Who-traileren. Er det noe jeg gleder meg til i år så er det 50th.

 • Pia Amariel

  Har gleda meg utrolig til Catching Fire, for det er den mest spennende boka i serien (med den tredje på en sterk andreplass). Arenaen så jo også mye bedre ut enn jeg hadde forestilt meg.
  Riddick-filmene har jeg også sansen for, og etter traileren å dømme ser den nye ut til å ha et litt bedre budsjett, noe jeg følte manglet i de to første, så det lover bra (:

  Jeg har ikke lest Ender’s Game enda, men jeg har på følelsen av at filmen kommer til å være en enten/eller-film. Enten kommer den til å bli veldig bra eller så flopper den, men jeg har mest troa på det første.

  Fjerde sesong av TWD blir underholdende uansett, punktum.

  Almost Human: en sci-fi-serie med Karl Urban kommer bare ikke til å slå feil, det går ikke.

  Believe har jeg ikke hørt om engang før nå, men den ser grei nok ut den og.

  • poprockmo

   Catching fire så jo ut som en kopi av Hungers game. Virket som en ren repetisjon. Ser best ut av disse trailerne. Generelt mye dårlig her. Men jeg likte Hunger Games og folk liker jo bøkene.. Håper den er god 🙂

   • Pia Amariel

    Det er ikke ren repetisjon, for det spillet som er i Catching Fire er egentlig en vri i boka, så for de som ikke har lest den så blir det litt feil å avsløre det i traileren. Men det er også det eneste som skjer som blir gjentatt, selv om selve spillet skiller seg en god del ut fra det første. Jeg tror ikke du skal være redd for at det blir likt, for det skjer mye nytt (: Og tredje blir helt ulik i forhold de to første igjen.

 • David Børresen

  Hvorfor er folk overrasket over at forfatteren av machofantasier ikke liker homofile?
  Skjønner ikke hva det forandrer annet enn at de som ikke ser slikt fant noen undertoner.

  Blir som man skulle boikottet Jodorowsky fordi han var en skrulling.
  Du vet hva du går til om du er fan av noen, og personligheten som formet det er grunnen til at man liker det, sier det noe du ikke ville vite om deg selv så ikke skyld på kunstnerne.
  De var bare seg selv.
  Enders blir sikkert grei underholdning (om enn litt vel mye Starship Troopers regner jeg med), og forfattere og regissører har ment langt verre ting.

  Nei til personlighetsløs underholdning 🙂

  • Pia Amariel

   Har også tenkt på det. Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke kan skille folks personlighet fra jobben de gjør. Det gjelder jo utrolig mange musikere, de kan være skikkelig drittsekker privat, men da er det ingen som bryr seg, så lenge de lager bra musikk. Det samme burde da gjelde forfattere og filmskapere også?

   • David Børresen

    Det er så mye som har blitt ufarliggjort og gjort til tamme oppskrifter at jeg tror folk har godt av å se hvor ting virkelig kommer ifra, ikke hvordan det har blitt pakket inn senere.
    Ellers får man fks små punkerjenter som digger alle de kjekke glatte guttene som spiller i punkeband, men synes de skitne er ekle og teite 😀
    Den hvitvaskingen som foregår har den ekle impliserte holdningen at alt er galt og noe annet overordnet er riktig og ordentlig.
    Istedenfor sunn skepsis til alle synspunkt og litt grunnleggende selvinnsikt i sine feil. :/

    • Pia Amariel

     Det er helt sant. Og det er ikke alle som er sosialistiske/venstrevridde, men det betyr da ikke at de ikke kan få lov til å ha en mening om ting, selv om det ikke er «politisk korrekt». Nå vet jeg ikke hvor kraftige utsagn og meninger Orson Scott Card har kommet med, men jeg tar det nå bare med en klype salt, for om noe som folk flest mener er feil å si faktisk blir sagt i media så blir det jo alltid blåst opp til å bli verre enn det faktisk ofte er.
     Så det virker som vi ser ganske likt på den saken ihvertfall.