Blir du med til Ibiza?

Joda, du hørte på Vengaboys i 1999 du også…
Les også: Sommeren 1998

P3 fortsetter sin mimrestund tilbake til 90-tallet, og Webjørn har reist tilbake til sommeren da vi for første gang så Matrix, mens vi drakk energidrikker og hørte på Vengaboys.

Hør Webjørns innslag fra P3sommer her: Sommeren 1999

Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993

Det var en actionfyllt sommer i 1999 – bokstavelig talt. John F Kennedy Jr. omkom i et flykrasj sammen med sin kone Carolyn, og sin svigerinne. Han var sønn av den legendariske John F. Kennedy og Jackie Kennedy (senere Onassis) Det skjedde også skumle saker på Orderud Gård i Sørum, noe som skulle vise seg om bli et av norgeshistoriens mest omtalte drapssak. Vi hørte vel knapt om annet på nyhetene denne sommeren!

En milepæl i filmhistorien

Men de som kanskje stod for mest action denne sommeren var Wachowski-brødrene. Verden var i ekstase over «The Matrix», og aldri har det vært kulere å være datanerd. Både Keanu Reeves og Carrie Ann Moss opplevde tidenes karriereboost, og nettbrukere med kallenavn «Neo og «Trinity» skjøt i været.

Nerding og tv-titting

Mens vi lekte hackere på internett koste vi oss med Napster, mens vi sakte men sikkert oppdaget MSN. Norske jenter ville se ut som Lene Marlin på håret, mens vi så på serier som Ally Mcbeal og Friends. 1999 var også året da energidrikkene inntok Norge. Battery, Redbull, Dark Dog, og Magic ble kjente navn for norske ungdommer. Det var ikke anbefalt å drikke for mye av dette, så naturligvis helte ungdommen nedpå med den populære drikken.

Når det var drittvær satt vi kanskje inne å så på Ally McBeal. (Foto: EW.com)
Når det var drittvær satt vi kanskje inne å så på Ally McBeal. (Foto: EW.com)

Var det muligens energidrikkene som gav oss overskuddet til å danse denne sommeren, eller kanskje det rett og slett var de utrolig dansbare sommerhitsene som gjorde susen?

Dans!

Sommeren 1999 bød på mange forskjellige hits, som strakte seg fra norsk hiphop til nederlandsk eurodance. Musikksjef i P3 Mats Borch Bugge var 21 år i sommeren ’99, og var kanskje kongen av dansegulvet store deler av sommeren?

– Jeg husker blant annet Multicyde som hadde tatt en et gammelt tema opp i seg og som med dette laget en veldig fin norsk hiphop-klassiker med «Not for the dough»

En essensiell hit denne sommeren kom fra en latinohunk vi ble introdusert for i 1998. Skinnbuksene var ikke mindre trange, men låtene var adskillig mer catchy!

– Vi husker selvfølgelig Ricky Martin som året før gav oss Copa de la vida. I 1999 kom han med sangen som står igjen som hans store hit. «Livin La vida Loca» var jo en sang som mange skjønte betydningen av, nemlig det å leve og danse vilt i sommernatta, sier Borch Bugge.

Se Ricky Martins Livin La Vida Loca her!

Så kom en av de bandene som definerte fjortisspop best på nittitallet. Vengaboys herjet hitlistene i Europa med «Boom Boom Boom Boom», og «We’re going to Ibiza». Det er bare noen år siden Vengaboys var på turné rundt om i Norge, hvor de spilte på forskjellige studenthus og utesteder som visste å sette pris på turen tilbake til nittitallet.

Låten som kanskje huskes best fra sommeren ’99, er av et litt annet kaliber.
– Sangen som fikk mange til å bevege seg ut på dansegulvet på nytt, kom fra mannen med hatten, Lou Bega, med sangen Mambo Number five, sier Borch Bugge.

Trykk på bildet for å se videoen til Mambo number five!

Lou Bega i 1999. (Foto: RCE records)
Lou Bega i 1999. (Foto: RCE records)

Fortell oss, hva husker du best fra 1999?