Humor-sommeren

Humor, fotball, og farlige dingser preget sommeren 1995.

Webjørn har mimret tilbake til 1995, hvor fotball, humor, og fargerike leskedrikker var hovedingrediensene denne sommeren.

Hør Webjørns tidsreise her: Sommeren 1995

Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993

Vinnerlykke

Kvinnelandslaget i fotball fant VM, etter å ha slått Tyskland 2-0, og Norge vant Grand Prix med låta Nocturne av Secret Garden. Vi drakk Snapple, mens vi hørte på 74-75 av The Connells. Vi hadde også roa oss litt ned med puppe-seriene, og så heller på Lille Lørdag med Harald Eia på NRK.

Lille Lørdag. (Foto: NRK)
Lille Lørdag. (Foto: NRK)

Klikk her for å se Lillelørdag i NRK Nett-tv!

Skumle duppedingser

Et såkaldt «Handsfree-set» var også noe skummelt og rart, og en falsk forsikring for de som ville kjøre bil å snakke i mobiltelefonen sin samtidig. 1995 var også sommeren da Lars Bohinen fremstod som sympatisk: Han boikottet en landskamp mot Frankrike i protest mot landets atompolitikk.

I 1995 drakk vi masse Snapple! (Foto:Domesticfringe.wordpress.com)
I 1995 drakk vi masse Snapple! (Foto:Domesticfringe.wordpress.com)

Herlige hits

Ingen sommer uten sanger som spilles om og om igjen, og som for alltid vekker minner. Hvis du husker noe som helst fra sommeren 1995, er det kanskje musikken du husker best? Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge har funnet frem tre av de mest populære låtene sommern 1995.

– Det var tre låter som stod frem sommeren 1995, og den første kom fra et band som lagde en evigvarende hit, og som er å høre på p3 den dag i dag. «74-75» med The Connells er en fantastisk melodisk fin låt med kassegitarer og fine vokalharmonier, sier Bugge.

Klikk her for å se den søte videoen til 74-75!

Det var tydeligvis ikke nok til å trekke folk til konserten deres, for da de spillte i Oslo denne sommeren var det kun for 24 sjeler.

– En annen låt som har et mer noveltypreg er Diana Kings «Shy Guy», som hadde litt lett anstrøk av av tropikalarytmer. Det er en veldig sommerlig låt som mange dansa til denne sommeren.


Klikk her for å se videoen til Diana Kings «Shy Guy»

Men den som kanskje utmerka seg mest var rett og slett fra to litt blodfattige jenter fra tjukkeste Manhattan.

– De dannet et band som het The Murmurs. Låta het «You suck», og novelty-elementet der er tittelen «You suck», noe som var ganske harde ord på mitden av nittitallet. Jeg husker også de hun ene i videoen hadde klink rosa hår, som jo også kan også være litt sommerlig, ler Mats Borch Bugge.