Trusemusikk og store filmer

Hva husker du fra sommeren 2000?
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998

Vi har mimret 10 år tilbake til sommeren hvor vi hørte på Opus X og Soniqe, mens vi så på gladiatorer og dansende bartendere på kino.

Hør klippet fra P3sommer her: Sommeren 2000

Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993

Kidsa fikk seg sparkesykkel, ungdommen svidde av kontantkortene sine på ringetoner, kjedevitser, punktgrafikk, og kjæledyr på mobilen. For første gang siden krigen åpnet et eget sted for suppeservering i Oslo, og Frankrike ble europamestere i fotball da de slo Italia 2-0.

I Melodi Grand Prix i år 2000 sendte vi videre jentegruppa Charmed med låta «My Heart Goes Boom». En heller flau affære, men som likevel fortjener en liten gjentitt. Bare se her! Vinnerne dette året husker jeg desverre altfor godt, og jeg vet ikke om det var så veldig mye bedre enn Charmed.

Tid for ulykker

Det var tidenes tristeste Roskilde sommeren 2000, da åtte personer døde under en Pearl Jam – konsert på grunn av stor trengsel foran scenen. Hendelsen ble markert av Patti Smith under årets Roskildefestival, hvor de omkomne ble minnet. På sensommeren var det ulykken med ubåten Kursk som preget nyhetene. Den russiske atomubåten sank til bunns i Nordishavet etter en eksplosjon ombord i båten. Dette førte til at 118 mennesker mistet livet.

Minnestund på Roskilde (Foto: Jonas Vandall)
Minnestund på Roskilde (Foto: Jonas Vandall)

Sommerhits-hat

Sommeren 2000 jobbet P3s musikksjef Mats Borch Bugge på platekompaniet på Byporten i Oslo, og hadde ikke mye til overs for enkelte av sommerens store hits. Darude med «Sandstorm» bringer tilbake utrivelige minner for Bugge.

– Jeg hata den låten så intenst. Byporten ble på folkemunne kalt «Tranceporten», for det var platebutikken for alle som hørte på og kjøpte mye trance. Der kom folk i trange kjoler, plastbukser og la bunker med tranceskiver på disken foran oss. Darude var ofte å finne blant utvalget deres, sier Borch Bugge.

Hvis du ikke hater låta like mye som Borch Bugge gjorde da, kan du jo se videoen her!

Det føltes så bra!

Den aller største sommerhiten var Bugge litt mer fornøyd med. Og det var tydeligvis mange andre også, for denne ble hardt spilt både på radio og MTV.

– Også var det en låt som er utrolig fin fra en artist som kalte seg Sonique. Dette var en dame som hadde flere hits, men denne sommeren hadde hun en sang som het «It feels so good». Det var en litt svevende affere, men fikk oss som var skeptisk til elektronisk dansemusikk til å åpne hjertet og bare ta det inn, sier Borch Bugge.

Se videoen til Sonique «It feels so good» her!

Aliyahs «Try Again» er kanskje ikke typisk sommerhit, men ble i hvert fall spilt mye sommeren 2000, og hadde en utrolig kul video sammen med Timbaland og Jet Li! Den har i hvert fall jeg gode minner til!

«Trusemusikk»

Ballade-alibiet denne sommeren kom fra gutta i Opus X. De hadde utrolig merkelig skjegg begge to, og kom med en sang som ble beskrevet som «fjortis-fuktende trusemusikk» av Thomas Strzelecki som var anmelder i Dagbladet på denne tiden. «Loving you girl»>Sjekk den ut her!

Vi glemmer aldri…

Vi gikk på kino for å se Coyote Ugly og X-men, og plutselig ville alle jentene bli bartendere mens vi diskuterte hvorvidt Halle Berry kledte hvitt hår eller ikke. Tom Cruise var tilbake som kjekkas Ethan Hunt i Mission Impossible II, på jakt etter et dødelig virus. Den tøffeste på kino denne sommeren var likevel Russel Crowe i Gladiator, en film som har stått stødig som en klassiker blant episke/historiske filmer.

Hva husker du best fra sommeren 2000?