Da hobbiten vant kongeriket

Kurt, Sean Paul og rusbrusen loset oss gjennom sommeren 2003

Sommeren 2003 var vi fortsatt i bakrus etter idol, mens andre typer rus strammet et sterkt grep rundt ungdommen.

Les også: Sommeren 2007
Les også: Sommeren 2006
Les også: Sommeren 2005
Les også: Sommeren 2004
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993

Gøy for kidsa

Som om ikke rusbrusen var ikke nok, hadde jentene begynt å snuse for fullt. Snusen sneik seg under leppene gjennom små, rosa, feminine, aluminiumsesker som appelerte til våre svake sinn. Men det var rusbrusen som var den største banditten.

Fra 1. januar 2003 ble rusbrus solgt i vanlige butikker, og fjortissfylla ble med én gang med overkommelig for de som ikke hadde sansen for øl eller heimbrent med lunka Fanta Exotic.

«Det er billigere å bli full på rusbrus enn på øl. Vi blir fortere beruset, og dessuten smaker øl vondt», sa Tilla Lie og Mia Olsen til Aftenposten. Hvorvidt Tilla og Mia var fulle når de gav følgende sitater til Aftenposten vet vi ikke, men så var de veldig glade i rusbrus også da.

Dette var digg i 2003! (Montasje: NRK)
Dette var digg i 2003! (Montasje: NRK)

Converse-skoene var tilbake for å godt, og mens vi snørte på oss den amerikanske basketballskoene sendte vi tekstmeldinger med bilder til hverandre.

We <3 Kurt

«You’re a hell of a marketing challenge. You have the voice of an angel, but the face of a hobbit.» Uffda, det var slemme ord fra en av dommerne i World Idol i Desember i 2003. Det han ikke visste var at Kurt Nilsen faktisk var ganske lett å markedsføre – i hvert fall i Norge. Rørleggeren fra Bergen skapte Idol-bonanza da han vant Norges første Idol-konkurranse og hjertene til småpiker og bestemødre landet rundt, noe som også gjorde at hans idol-singel «She’s so high», ble en enorm sommerhit.

Det var Kurt Nilsen og Gaute Ormåsen som stod igjen i Idol-finalen i 2003. (Foto:Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX)
Det var Kurt Nilsen og Gaute Ormåsen som stod igjen i Idol-finalen i 2003. (Foto:Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX)

Se «She’s So High» her!

Norske sommerhits

En annen sommerhit dette året kom fra pop-dronningen Bertine Zetlitz, med «Twisted Little Star». Videoen til den sangen kan du se her!

Se intervju med Bertine Zetlitz i Lydverket

Tranceartisten Dina surfet på bølgen av norske sommerhits med låta «Bli Hos Meg», en sang som fikk kjørt seg på mange alene-hjemme-fester.

Se Dina med «Bli hos Meg»

Elsk/hat

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge har fulgt oss i mimringen gjennom alle årene vi har vært gjennom. Når man reiser tilbake til 2003 var det spesielt én sang han var stor forkjemper for.

– Låta som kanskje definerte mest og gav mest sommerstemning i 2003 var Sean Pauls «Get Busy». Alt fra musikk-kjennere til vålrengaspillere digga denne låten, som også var den mest spilte låta på P3 i 2003.

Hør Sean Pauls Get Busy og se videoen her!

– Det var en typisk låt som skapte interne splider i vennegjengene. Det var noen som absolutt ikke likte Sean Paul, mens det var noen som gav seg hen og elsket det, og på fest ble det alltid krangling, ler P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

Deilige Depp

Vi dro på kino for å dåne til Johnny Depp som var sexy selv med kajal og slagside, og pirat-eventyret skulle vise seg å bli så stort at oppfølgerne kom på løpende bånd. Pirates of the Carribean var årets store sommerfilm!