Supersommer!

Sommeren 2007 gav oss Rihanna, Facebook, og store komikere.
Les også: Sommeren 2006
Les også: Sommeren 2005

Harry Potter nådde nye høyder, og det samme gjorde Rihanna, men vi fikk kanskje ikke med oss så mye av det. Vi hadde nemlig oppdaga Facebook.

Hør innslaget fra P3sommer her: Sommeren 2007

Livet før Facebook?

Det er ikke så lenge siden sommeren 2007, men når man tenker på at dette var sommeren da Facebook ble stort, virker det som om det er tiår siden. Hva gjorde vi på nettet før Facebook kom liksom? 500 millioner aktive brukere på verdensbasis viser jo at facebook er blitt en enorm del av hverdagen til folk, og sommeren 2007 brukte vi på å utforske denne merkelige sosiale siden på nettet.

Det bekymringsløse hverdagslivet

Når vi ikke var på facebook sjekket vi kanskje utelivsblogger, for å se om man fant seg selv på noen av bildene fra den kredible uteplassen vi ble overtalt til å gå på. I Storbritania la Tony Blair hatten på hylla, og ga plassen til en annen udelikat brite, nemlig Gordon Brown. I den politiske verden her hjemme trakk Per Ditlev-Simonsen seg som ordfører i Oslo etter bråket om hans hemmelige bankkonto i Sveits.

(Foto:jimmy8wong.com/harrypotterhq.com)
(Foto:jimmy8wong.com/harrypotterhq.com)

Potter-mania

21. juli ble det satt rekord innenfor litteraturverdenen da den siste boken i Harry Potter-serien ble sluppet. Harry Potter og dødstalismanene ble solgt i 11 millioner eksemplarer i løpet av 24 timer, og småunger verden rundt ble plutselig veldig usosiale.

Dick-flicks

Sommeren 2007 var Seth Rogens store sommer. Han spilte i Knocked Up sammen med Katherine Heigl, og skrev manus til filmen Superbad, hvor han selv hadde en rolle som useriøs purk. Det var denne sommeren han virkelig ble en stor stjerne, og kunne kalle seg selv kongen av «dick flicks»

Les filmpolitiets anmeldelse av Superbad her!
Les filmpolitiets anmeldelse av Knocked Up her!

Lyden av sommer

Noen av de mest spilte sangene på P3 denne sommeren var låter som “Read my mind” med The Killers, “I don’t love you” med My Chemical Romance og “Your love is not enough” med Manic Street Preachers og Nina Persson.

Men den utvilsomt største sommerhiten kom fra Rihanna: Umbrella var en sang som P3 og mange andre også spilte mye.

– I teksten synger hun blant annet «let it rain», så den handler ikke om solskinn og det man forbinder med sommer. Men den ble definerende for sommeren 2007, og er vel per i dag Rihannas aller største hit, sier musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

Les også: Sommeren 2006
Les også: Sommeren 2005
Les også: Sommeren 2004
Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993