Sommeren 2006

Østerriske slemminger, e-coli og glamourmodeller.
Les også: Sommeren 2005
Les også: Sommeren 2004

Sommeren 2006 glante vi på glamourmodeller, var kresne i matveien, og ble noen hakk mer skeptiske til østerrikere.

Hør innslaget fra P3sommer her: Sommeren 2006

«Gjennomsnittlig naken»

«Etter min mening er glamourmodeller verken modeller eller artister.» (…) Alle kan bli omtalt som glamourmodell i Norge. Alle som er villige til å kaste klærne. (…) så sant du er litt mer enn gjennomsnittlig pen og litt mer enn gjennomsnittelig naken»

Hvem kan vel definere begrepet glamourmodell bedre enn Aylar Lie? Da sommeren 2006 kom, visste alle hva en glamourmodell var, selv om de ikke var helt sikre på hva de faktisk jobbet med.

Endelig frihet

Dette var også sommeren da østerrikske Natascha Kampusch flyktet fra sin kidnapper Wolfgang Priklopil. Hun ble bortført som tiåring, og ble holdt til fange av Priklopil i åtte år. Dette var før folk var klar over at det fantes en enda jævligere østerriker ved navn Josef Fritzl, så verden gapte foran tv-skjermen da de hørte Nataschas historie. Hun har i ettertid sagt at hun utviklet det såkalte Stockholmsyndromet, noe som gjorde at Priklopil ga henne nok frihet til at hun klarte å rømme. Priklopil hoppet foran et tog samme dagen som Natascha rømte.

Slik så Natacha ut under sitt første tv-intervju etter hun rømte. (Foto: AFP PHOTO FILES/TV )
Natacha under sitt første tv-intervju etter hun rømte. (Foto: AFP PHOTO FILES/TV )

Mat-frykt

Her hjemme var vi mest redde for morrpølser fordi 18 personer ble syke etter å ha spist mat som var infisert av E. coli-bakterien. Ett barn døde, og debatten rundt mathygiene raste rundt syndebukkene fra Gilde og mattilsynet.

Solskinn på kino

På kino så vi filmer som Little Miss Sunshine, Superman Returns og X-men: The last stand. Little Miss Sunshine var en spesielt hyggelig opplevelse. Det er en roadmovie litt utenom det vanlige, med en svært original familie bestående av en suicidal onkel, en stum sønn, en pervers bestefar, og en datter som vil bli skjønnhetsdronning.

Båten Anna?

Hver eneste sommer kommer det en hit som gjør de fleste av oss smågærne. Denne sommeren lot vi oss torturere av den svenske artisten Basshunter og «Boten Anna».

På P3 ble det heldigvis spilt andre ting: Marit Larsens «Under the surface» , og Gnarles Barkleys «Smiley faces» var to sanger som man kunne høre ofte.

Les også: Alle elsker Marit Larsen, hvorfor?

Lorraine med «I feel it», Nelly Furtado med «Maneater», og Shakira med «Hips don’t lie» var også store P3-hits denne sommeren.

Men det var likevel en annen sang som fanget oppmerksomheten til P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

Den svenske hip hop-gruppa Snook. (Foto:http://www.myspace.com/snookonline)
Den svenske hip hop-gruppa Snook. (Foto:http://www.myspace.com/snookonline)

– P3s definitive hit kom fra svenskene i Snook. De gav ut en helt utrolig fet fåt, jeg husker det var veldig mange som prøvde å lære seg hele låta, og det var ganske vanskelig, for disse gutta vet hva flow er, sier musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

Se videoen til Snook her!

Les også: Sommeren 2007
Les også: Sommeren 2005
Les også: Sommeren 2004
Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993