For fem år siden…

Vil vi egentlig huske dette året?
Les også:Sommeren 2004
Les også: Sommeren 2003

Sommeren 2005 var fylt med merkelige trender, som ble omfavnet av alt fra superkjendiser til bestemødre og småunger. Smoothie ble den nye milkshaken, krokodillen Schnappi og Crazy Frog drev oss fra vettet musikalsk sett, og alle hadde på seg gule gummiarmbånd.

Hør innslaget fra P3sommer her: Sommeren 2005

Les også: Sommeren 2007
Les også: Sommeren 2006
Les også: Sommeren 2004
Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2001
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993

Bloggere og gul mote

Det var syklist Lance Armstrong og Nike som stod bak genistreken ved å lage de gule «Live Strong»-armbåndene, hvor inntekten fra salget gikk til kampen mot kreft og til å hjelpe kreftsyke. Båndene ble utrolig raskt populære og ble brukt av både sportsstjerner og Hollywood-kujendiser, noe som selvfølgelig hadde en enorm smitteeffekt. Armbåndene fikk gulfargen sin fra den gule ledertrøya i Tour De France, som Lance Armstrong har kapret flere ganger i løpet av årene.

Lance Armstrong holder fortsatt koken med sitt Livestrong-bånd. Her under årets Tour De France (Foto: REUTERS Francois Lenoir)
Lance Armstrong holder fortsatt koken med sitt Livestrong-bånd. Her under årets Tour De France (Foto: REUTERS Francois Lenoir)

Bloggerne satte sine spor på nettet, men da i en litt annen form enn de mest leste bloggerne i dag. I 2005 ble bloggeren «VamPus» kåret til Norges beste blogger. «En helstøpt, noe rølpete høyre-feministisk hedonist», skrev Dagbladets jury om «VamPus». Det var litt enklere å gi slike priser den gang, da de største bloggerne faktisk skrev om noe som var verdt å lese.

Krokodille-helvete

I 2005 ble vi også kjent med Crocs, og styggere sko hadde vi vel ikke sett siden Buffaloskoenes dager. Skoene hadde mange navn, og siden jeg hadde gleden av å jobbe i skobutikk den gang, ble jeg både spurt om «klogger», «plastklumper», «klogs», og «krokkos». Kjære sko hadde tydeligvis mange navn, og som om ikke skoene i seg selv var ille nok, kunne en også pynte dem med små buttonslignende gummibiter. Uansett navn, skjønnhetene fås på en Europris nær deg.

Jen Mosher fra Alaska har absurd mange Crocks. (Foto: AP Photo Michelle Williams)
Jen Mosher fra Alaska har absurd mange Crocks. (Foto: AP Photo Michelle Williams)

Riise på tynn is

«God kveld… Etter VELDIG mye ringing å alle mulige kontakter har e endelig fått tak i nummeret ditt. Har alltid syntes du e kjempe sjarmerende, søt, sexy, fantastisk utstråling, men ikke minst, du virker spennende å utfordrende;) håper vi kan ha kontakt, at e selvfølgelig skal be deg ut på en romantisk middag for to;) kyss fra John Arne Riise xxx» Hvis du fikk en slik melding av John Arne Riise i 2005 var du nok ikke alene om det. Flausa var snacks for media, og Riise fikk gjennomgå for sjekkemetoden sin. Jalla-kjendiser som Barbro Fagerbakk, Sandra Lyng Haugen og Pia Haraldsen var bare noen av Riises utvalgte, som i hans øyne virket både spennende «å» utfordrende.

«Ravisk»?

På P3 var det stor variasjon i de mest spilte sangene der Turboneger med «High on the Crime», Coldplay med «Speed of sound» og Röyksopp med «Only this moment» var gode minner. Den låten som likevel huskes best er Ravi og DJ Løv med sin superhit.

– Den største hiten ble skrevet på «Ravisk», og Ravi hadde jo noen år med enorm suksess. Han klarte å treffe alt fra treåringer til åttiåringer, sier musikksjef i P3 Mats Borch Bugge. Det var låta «E-ore» som var storhiten tidlig på sommeren, også kom selveste «Tsjeriåu» med gutta i Monroes som var med på å lage sin gamle hit i ny innpakning, sier Borch Bugge.

Hør Ravi og DJ Løv med «Tjeriåu» her!

Crazy Frog med «Axl F» var en småprovoserende melodi denne sommeren, og det er når man hører denne sangen igjen at man merker at det egentlig ikke var så lenge siden 2005, for enkelte har nok ikke kommet seg fra de melodiske traumene enda. Mens vi befinner oss i dette lendet kan en vel ikke unngå å huske «Schnappi Das Kleine Krokodil». Se videoen her!

En annen låt som regjerte på radioene var Black Eyed Peas med «Don’t phunk with my heart».