Tilbake til 2001

Et snufsebryllup og herlige sommerhits definerte sommeren 2001.
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999

Sommeren 2001: Vi satt og grein foran skjermen da vi så på kronprinsbryllupet, mens Berlevåg mannskor varmet opp for Travis på Roskilde.

Hør tidsreisen fra P3sommer her: Sommeren 2001

Les også: Sommeren 2003
Les også: Sommeren 2002
Les også: Sommeren 2000
Les også: Sommeren 1999
Les også: Sommeren 1998
Les også: Sommeren 1997
Les også: Sommeren 1996
Les også: Sommeren 1995
Les også: Sommeren 1994
Les også: Sommeren 1993
Denim, beltespenner, og korsett var heite greier å gå med, i tilegg var det noen smartinger fra et reklamebyrå som fant ut at nøkkelbånd med firmalogoer på var noe som ungdommen kunne tenke seg å gå med. Og jammen gjorde vi det også.

Drøy tv

2001 var også året da norske tv-seere ble introdusert til et helt nytt tv-konsept: Steng 12 personer inne i et hus i 100 dager og se hva som skjer. Big Brother var en enorm snakkis dette året, og vi ble hvor skummelt og farlig dette sosiale eksperimentet var. Den eldre generasjonen ristet på hodet, mens ungdommene bunkret seg foran tv-en for å få med seg litt under dyne-action på riksdekkende fjernsyn. Over én seere million så finalen da tidenes første Big Brother-vinner i Norge ble utnevnt hvor det var Lars Joakim Rinom som stakk av med seieren.

Det var mange store TV-øyeblikk denne sommeren, men ingen slår vel kronprinsbryllupet i Oslo, der hele nasjonen grein da kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Håkon så hverandre dypt inn i øynene og sa «ja». Sukk..

Håkon og Mette-Marits bryllup var et av de store tv-øyeblikkene i 2001. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)
Håkon og Mette-Marits bryllup var et av de store tv-øyeblikkene i 2001. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix)

Bransjen i sorg

På sensommeren mistet musikkbransjen en av sine mest lovende talenter da artisten Aaliyah omkom i en flystyrt. Mange mener at hun hadde vært den største kvinnelige r’n’b-artisten i verden, hadde hun enda vært i live. Hun viste seg også å være en habil skuespiller, da hun spilte mot Jet Li i Romeo must die, og i vampyrfilmen Queen of the Damned.

Aaliyah ble spådd en strålende karriere. (Foto: thisaintnomixtape.com)
Aaliyah ble spådd en strålende karriere. (Foto: thisaintnomixtape.com)

Tidenes actiondame

Pubertale gutter fikk sin høyeste drøm oppfyllt og fikk se Angelina Jolie som Lara Croft på kino denne sommeren. De koste seg med en våpen, hotpants, og trange tanktopper, og Jolie satte standarden for hvordan kvinnelige actionhelter skulle være på 2000-tallet.

Angelina Jolie gjorde sommeren enda litt hetere i Lara Croft: Tomb Raider. (Foto: United international pictures)
Angelina Jolie gjorde sommeren enda litt hetere i Lara Croft: Tomb Raider. (Foto: United international pictures)

Da skottene inntok P3

P3s musikksjef Mats Borch Bugge henger fortsatt med i tidsmaskinen for å filosofere om de gamle sommerhitene, og blant en av låtene finner vi en sang som var en av de mest spilte på P3 dette året.

– En av de største sommerhitene i 2001 var «Angel» av Shaggy, en fyr som enda lager musikk, og som alle andre sommere var det også et danceprosjekt som fikk suksess: Det var da Daddy Dj med låten med samme navn. – En sang det var umulig å glemme, sier Mats Borch Bugge.

Låta «Butterfly» av Crazytown var også en av sommerhitene, og er en låt som enda spilles på P3. Se videoen til Butterfly her!

– Den sangen som kanskje flest vil huske kom fra gutta i Travis, men låten «Sing». Det var jo kanskje den sangen som var mest nynnbar og syngbar av det materialet de hadde den gang, og sammen med St. Thomas vakre «Cornerman» og Missy Elliots «Get your Freak on» var dette den mest spillte låta på P3 i 2001.


Travis – Sing
Uploaded by Leprechaune. – See the latest featured music videos.